Club Tunes: Какво слушахме през март

След затишието на електронната сцена се задава буря в следващите месеци
Обновена: 16 апр 2013 07:21 | 28 мар 2013 11:36,
2
Club Tunes: Какво слушахме през март
Тиесто по време на изпълнение. Снимка: Reuters, архив

Първите два месеца на 2013 бяха истинско разочарование за електронната сцена. Обичайната януарска суша тази година продължи и през целия февруари и едва по един-два трака на месец успяваха да хванат ухото на слушателите.

На всички беше ясно обаче, че дълготрайното спокойствие сред диджеите и продуцентите няма как да продължи през март – както всяка година Маями се превърна в център на сцената по време на Зимната музикална конференция, чиято традиционна кулминация – фестивалът "Ултра", тази година достигна невиждани измерения по случай 15-тата си годишнина.

Мнението ни за самия фестивал и изпълненията на световните знаменитости може да прочетете в специалната ни статия за него, а тук ще ви представим най-сериозните нови продукции на електронната сцена в последните три месеца след кратката почивка на Club Tunes от началото на 2013.

Двамата холандски титани на сцената не се спират от началото на годината. Световният N1 Армин продължава да завладява нови територии и нови фенове. В последните два месеца той е на турнето си A State Of Trance 600 по случай юбилея на предаването, а шоуто от 8-ми март в столичната Арена Армеец още озарява спомените на всички присъствали.

Армин готви нов албум, който чакаме през май, а преди седмица издаде и нов сингъл – This Is What It Feels Like.

Тиесто обаче също не си поплюва и готви нов албум през октомври, като първите нови продукции от него започват да се появяват – сред тях ще бъде все още неозаглавеното му ново парче с Dyro.

Две тенденции успяха да се утвърдят като модерни в последните няколко месеца. От една страна – доста chill насочения канал в Youtube - Majesticcasual, който бяга от модерното електро хаус звучене и успява всекидневно да зарежда феновете с доста по-успокояващи и некомерсиално звучащи ъндърграунд попълнения.

Каналът обаче започна сериозно да се разраства, мина 350 000 абонати и много от парчетата там започнаха да стават широко популярни, макар да идват от доскоро напълно неизвестни изпълнители. Такъв е примерът със So Good To Me от Chris Malinchak, което се превърна в един от химновете на Ултра, а с невероятно отпускарското си звучене гарантира и през лятото да бъде сред най-въртените.

Съвсем от другата страна на модерното пък дойде трап вълната, която можем да кажем завладя почти така ударно както дъбстеп модата преди две години. Докато дъбстепът тогава имаше Nero и Скрилекс, сега масовата публика разбра за трап музиката предимно посредством Harlem Shake манията. На нейния фон обаче скрити останаха далеч по-качествени продукции, водещата сред които през последните месеци беше чудесният Flosstradamus ремикс на Original Don на Major Lazer.

Тъй като "Ултра" тази година обаче принадлежеше на младите имена, няма как да не ви дадем най-горещите предложения именно на няколко такива звезди. Ники Ромеро, който интервюирахме преди месец, продължава да израства и с новото си парче с момичетата от Nervo – Like Home, ще се опита да завладява и класациите.

Alesso продължава да бъде все така впечатляващ и с новия си ремикс на If I Lose Myself на One Republic. Най-грабващо от парчетата в последните месеци обаче се оказа Clarity на Zedd, чиято популярност е толкова сериозна, че младият германец и вокалистката Foxes бяха поканени да изпълнят хита на живо при David Letterman – нещо, немислимо за електронно парче допреди три години.

Пълен плейлист можете да видите тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Еее, най-накрая една от малкото смислени рубрики в тоя сайт да се върне. Както обикновено добра подборка, лека и отпускаща. :)
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпълнителите от канала на Маджестик са достатъчно известни за хората,които слушат такава музика,не са от вчера и днес...