"Dream Theater" впечатлиха с 3-часово шоу в София

Музикантите оставиха без дъх своите фенове с нови и легендарни песни
30 юли 2014 10:32, Красимир Ангелов
30

Снимка: Булфото

Точно 3-часово шоу в столичната зала „Фестивална“ остави без дъх феновете на прогресив метъл групата "Dream Theater". Както самите музиканти обявиха в началото на концерта, той бе базиран на "хиляди истински истории“.

Музикалната история на легендите започна с припомняне на кориците на всичките им албуми от близо 30-годишната им кариера и с песента "The Enemy Inside".

Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Рудес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани) изпълниха обещанията, която бяха дали на българската публика - концертът им започна точно в 20.00 часа и продължи три часа, в които музикантите дадоха най-доброто от себе си.

Музикалното шоу бе разделено на две части, като по средата имаше 15-минутна пауза, заета със забавни клипове с групата. И докато първата част включваше предимно нови песни на групата, то втората се фокусира върху емблематични изпълнения от албума "Awake".

Разбира се, концертът завърши с невероятен бис и обещание към феновете да не чакат дълго до новата среща.

Софийското шоу на кралете на прогресив метъла е част от турнето из Европа и Америка, което представя последния им албум, озаглавен „Dream Theater“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
до бай пешо преди 9 години
пешо пускай водата и скачай
25
1
 
8
 
! Отговори
Plovdiv преди 9 години
Невероятен концерт, щастлив съм , че го гледах. НО утрепките от СМЕ не трябва да се подиграват с една от най-великите банди и с публиката, която пълни ненаситните им търбуси. В тази зама може да свирят ЕРА, ЕР голям , черно фередже и други недуразумения, но не и Dream Theater
24
1
 
8
 
! Отговори
Боян преди 9 години
До Фънки и СМЕ: не знам как не ви беше неудобно да организирате концерт на тази банда точно на това място, нямам думи да изразя колко гаден беше звука в залата, баланса на инструментите беше перфектен, но отвън беше една голяма БОЗА. Абсолютен резил. А това, че имаше само един четец за електронните билети беше черешката на тортата...
23
1
 
8
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Отправям едно много крайно изказване, но зала Фестивална е едно концертно недоразумение! Недопустимо е в този соц сандък, лишен от каквато и да е акустика, да посреща групи от подобна величина..
22
2
 
10
 
! Отговори
И преди 9 години
Като за тази скапана зала звукът пак беше добре. А DT се раздадоха като истински професионалисти. Беше много зареждащо. :)
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай пешоПеше, друсай си гюбеците и бъди щастлив, но не пускай идиотското мнение където не ти го искат, още повече пък без да знаеш за какво става дума...
20
32
 
4
 
! Отговори
бай пешо преди 9 години
ами предпочитам "Азис и приятели" пред някакво дране на 10 минутна безсмислена песен от която нищо не се разбира. Но вие си наричайте това "музика"
19
4
 
26
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Несъмнено най- великата прогресив метъл група.Абсолютни перфекционисти .Лоша акустика и организация на концерта.Тази зала е меко казано неподходяща за такива концерти.
18
3
 
23
 
! Отговори
porcupine tree преди 9 години
Велика банда, но дано следващият концерт да е по-добре организиран!
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скапана зала, скапан концерт
16
2
 
18
 
! Отговори
меломан преди 9 години
До valiq 12Ама оу, тва да не ти е конкурс за мис силикон. Гледай си Азис и си трай.
15
2
 
16
 
! Отговори
Genata преди 9 години
Концерта беше супер, Но:звука беше отврад за хората на трибуните и по добре долу в тълпатавъздуха беше отврат за всички.
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10Той не може да пее.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Long Live Rock'n'Roll!
12
29
 
2
 
! Отговори
valiq преди 9 години
mnogo sa grozni teq kak moje da gi gledte i slushate?
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Звука не беше толков лош, от мястото където бях аз се чуваше всичко много добре. Що се отнася до свистенето - то е неизбежно в зала, особонно пък такава, дължи се на многократното отразяване на звука.
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахах LaBrie не можел да пее ? ахаххахаха , май ви е стъпил слон на ушите , а :))
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо се изкъртих!
8
2
 
28
 
! Отговори
97890 преди 9 години
Залите Фестивална, Универсиада и Триадица са амортизирани като конюшни, а Арена Армеец глупендерите я направиха с 5 метра по-малка и не могат да се провеждат лекоатлетически състезания! Респект за специалистите!
7
3
 
18
 
! Отговори
Прекрасни преди 9 години
Зашеметяващи бяха, невероятни.