Лейди Гага и Тони Бенет готови с общия си проект

Днес е премиерата на албума "Cheek To Cheek"
23 сеп 2014 14:50, Красимир Ангелов
3
Лейди Гага и Тони Бенет готови с общия си проект
Снимка: Reuters

"Cheek to Cheek" е една колаборация на легенди от две поколения, обединени от любовта към джаз музиката и желанието да й отдадат подобаващ почит. Общият проект на Лейди Гага и Тони Бенет излиза на музикалния пазар днес, 23-ти септември.

Албумът е достъпен и за онлайн поръчки от MusicMall.bg.

"Cheek To Cheek" включва класически джаз изпълнения от Лейди Гагаи Тони Бенет - в дует и соло. Сред добре познатите песни са "Великите американски класики", “Anything Goes,” “It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)," “Sophisticated Lady,”  “Lush Life,” и заглавното “Cheek To Cheek”.

Албумът е записан в Ню Йорк, в продължение на година и половина. В проекта взимат участие и музикантите от джаз квартета на Бенет - Майк Рензи, Грей Сарджънт,  Харолд Джоунс и Маршал Ууд, както и пианистът Том Ланиер и дългогодишният приятел и колега на Лейди Гага- тромпетистът Брайън Нюман.

Първият официален сингъл от албума, класиката на Коул Портър “Anything Goes”, е вече достъпен и в iTunes, а придружаващото го видео, с кадри от звукозаписния процес, има онлайн премиера в YouTube.

Обложката на албума, както и всички прилежащи снимки и дизайн на проекта, са дело на прочутия фотограф Стивън Клайн, известен с работата си за модното списание "Vogue", както и поредица фотосесии със знаменитости като Мадона, Брад Пит, Анджелина Джоли, Джъстин Тимбърлейк, Наоми Кембъл.

Лейди Гага и Тони Бенет се срещат за пръв път през 2011 т., бекстейдж на благотворителния концерт на Robin Hood Foundation в Ню Йорк.

Бенет кани Гага да запише дует с него за албума му "Duets II" - песента е “The Lady is A Tramp”.  Така започват преговорите им за общ джаз проект.

През юли тази година Гага  беше гост изненада на джаз фестивала в Монреал, споделяйки сцената с Бенет за няколко дуетни изпълнения.

Както споделя за новия албум самата Лейди Гага, “Cheek To Cheek е проект роден от едно много естествено приятелство, което Тони и аз успяхме да изградим през последните няколко години и е истински партньорско начинание. За Тони беше важно това да е джаз албум. Аз пея джаз още от малка и исках да предам автентичната същност на жанра. Получи се албум събрал джаз класики, но с модерен привкус.”

От своя страна, Тони Бенет добава: “Създаването на този албум с Лейди Гага беше едно красиво преживяване, тъй като тя е невероятна певица, и се надявам всички нейни фенове да приемат тази музика и да затанцуват с нея."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Лейди ГагаТони Бенет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тая на снимката, не е онзи евреиски крокодил- гаргата. То онова е толкоз грозно .... и толкова певица .......
2
0
 
3
 
! Отговори
ХъниБуБу преди 9 години
Таланти! Невероятен албум е и си заслужава слушането! :)
1
2
 
0
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Само Кейти и Бритни признавам!