Енрике и "Bailando" грабнаха три латино "Грами"

Певецът не получи лично наградата си, на турне е във Франция
21 ное 2014 11:22,
1
Енрике и "Bailando" грабнаха три латино "Грами"
Снимка: Reuters, архив

Испанският певец Енрике Иглесиас спечели три отличия на 15-ата церемония за наградите "Грами" за латино музика, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Иглесиас триумфира с топ наградата за песен на годината с платинения си хит "Bailando". Парчето донесе на испанския певец и приза за най-добра ърбан песен. Третото му отличие е за най-добро ърбан изпълнение.

Триумфът на Енрике Иглесиас идва над десет години, след като той спечели първата си и единствена досега награда "Грами" за латино музика.

Енрике Иглесиас не присъства на церемонията в "Гранд гардън арина" в Лас Вегас. Изпълнителят е на турне в Париж, откъдето се включи чрез видеовръзка.

Пуерториканското регетон дуо "Кайе 13" - водещият претендент за отличията с 10 номинации за единия от членовете, Едуардо Кабра, и девет номинации като дует, спечели само два приза. Те обаче се оказаха достатъчни, за да постави "Кайе 13" рекорд за най-много награди "Грами" за латино музика - общо 21.

Колумбийският певец Хуанес, който преди шоуто си поделяше рекорда с "Кайе 13" за най-много отличия с 19 на брой, прибави към колекцията си 20-а награда - за най-добър поп/рок албум за "Loco De Amor".

Починалият през февруари тази година легендарен мексикански фламенко китарист Пако де Лусия беше удостоен посмъртно с две отличия - за най-добър албум за "Cancion Andaluza" и за най-добър фламенко албум за същия проект.

Уругвайският певец Хорхе Дрекслер също спечели две награди, едната от които за запис на годината за съвместния му проект "Universos Paralelos" с френско-чилийската изпълнителка Ана Тижу.

Две отличия получи и колумбийският певец Карлос Вивес - големият победител на миналогодишната церемония. Венецуелската певица и авторка на песни Мариана Вега беше отличена с приз за дебют.

Испанският певец ветеран, 70-годишният Хуан Мануел Серат, беше обявен за Личност на годината.

Латино певецът от САЩ Марк Антъни, който преди броени дни се ожени за трети път, присъства на церемонията с новата си булка, венецуелската манекенка Шанон де Лима. Антъни получи приза за най-добър салса албум за "3.0."

Церемонията за наградите "Грами" започна с изпълнение на "Кайе 13" и завърши с предварително записано изпълнение на хита "Bailando" Енрике Иглесиас. Наградното шоу премина под знака на музикалните сътрудничества. Със съвместни изпълнения се представиха Рики Мартин и рокаджиите "Камила", Марк Антъни и реге-поп група "Меджик" с испаноезична версия на хита "Rude" на канадците, ритъм енд блус певецът Крис Браун заедно с рапърите Питбул и Уисин. Питбул излезе на сцената за втори път за съвместно изпълнение с китарната легенда Карлос Сантана.

Ветеранът Хуан Мануел Серат също пя на церемонията, водещи на която бяха мексиканските актьори Жаклин Бракамонтес и Еухенио Дербес.

Наградите "Грами" за латино музика се присъждат в различни категории, представящи основните музикални жанрове в Латинска Америка. Носителите на отличията се определят от Академията за звукозапис на латино музика, припомнят агенциите.

(БТА)

Dnes.bg поздравява всички, на които им липсва лятото с получилата "Грами" песен:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бяха ге дали по някоя наша тв!