"Арена Армеец" се оказа малка за хорото на Чакърдъкова

"Сега разбирам защо не ме избрахте за депутат", заяви шеговито певицата
Обновена: 15 дек 2014 14:07 | 12 дек 2014 10:48,
23
"Арена Армеец" се оказа малка за хорото на Чакърдъкова
Снимка: архив Булфото

Внушителната зала „Арена Армеец“ се оказа тясна за хорото на фолклорната певица Николина Чакърдъкова. Коледният концерт на изпълнителката се проведе под надслов „Да съхраним българското“.

Самото шоу започна с цитати на Паисий Хилeндарски, Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов. Междувременно 33-ма тъпанджии влязоха в залата от входовете срещу сцената. Символичен техен водач беше 6-годишният Иво.

Концертът започна с изпълнението на песента „Сватба“. Още при втората песен се зави хоро между публиката. Сред нея имаше цял обособен сектор от дошли с народни носии зрители. Въпреки това хора с носии или поне с фолклорни елементи се забелязваха и в останалите сектори.

„Сега разбирам защо не ме избрахте за депутат“, шеговито започна Чакърдъкова. По думите й, ако беше станала народен представител, може би нямаше да има концерт тази година. След това тя не пропусна да похвали фирмата, построила залата, като си пожела двойно по-голяма за 80-ия си юбилей. След няколко песни се поправи и пожела новата зала да е готова още догодина. Тя обеща на публиката да провежда концерт всяка година на една и съща дата (11 декември).

Чакърдъкова зарадва феновете си с най-популярните си песни, сред които „Цветините очи“, „Мой роден край“, „Македонско девойче“, „Йовано, Йованке“, „Лудо младо“, „Назад, назад, моме Калино“. Зрителите пък от своя страна показаха завидни танцувални умения като умело редуваха Право хоро, Ширто, Ръка, Самоковско, Малешевско.

Гост на сцената беше Боби Шапков, който изпя „Охридското езеро“, а преди това изпълни две дуетни песни с Чакърдъкова. След „Охридското езеро“ централно място на сцената зае Боряна Карпузова, която дотогава беше вокалист на Чакърдъкова, за да изпълни песента „Никола“. След нея „Неврокопските танцьори“, а с тях и цялата публика запя и затанцува „Земи огин, запали ме“.

След тези три изпълнения Чакърдъкова се появи на специално издигната 4-5 метрова вишка по средата на залата и изпълни „Зайди, зайди, ясно Слънце“. Последва македонска китка от песни, чиито текстове се изписваха по екраните в залата и така се получи своеобразно караоке.

Така след продължилия над 3 часа концерт доволни бяха и стари, и млади. На препълнения паркинг пред залата колите и автобусите бяха с регистрации от цялата страна. На шега Чакърдъкова предложи на когото му е тясно в залата, да използва и него, за да извие хоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: концертЧакърдъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
ели преди 9 години
Е ,това сме ние българите-злобни и заядливи.Когато някой се опита да направи нещо хубаво,другия веднага ще започне да злобее.Кой от Вас е направил нещо важно и значимо ,че да може да го сравнява с това което прави тя .Браво Николина,на теб и на целия екип с който работиш.Продължавайте да ни радвате с нови песни и танци още много години.
14
2
 
2
 
! Отговори
ЗРИТЕЛ преди 9 години
КОНЦЕРТА БЕШЕ НИЩО НОВО И ОСОБЕНО!!! НО ОРГАНИЗАЦИЯТА БЕШЕ ПОД ВСЯКАКЪВ КОМЕНТАР ЕДНА БЛЪСКАНИЦА, ЕДНИ ИЗНЕРВЕНИ И ПСУВАЩИ ХОРА, ЧУХА СЕ ОТВЪН НАЙ-ГРОЗНИТЕ И ПОШЛИ ДУМИ, А ТОВА БЯХА ХОРАТА ТРЪГНАЛИ ДА СЕ ВЕСЕЛЯТ ... И ЗАРАДИ ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСИЧКО ЗАПОЧНА С ПОЛОВИН ЧАС ЗАКЪСНЕНИЕ ...... АКО НА ТОВА КАЗВАМЕ, ЧЕ НИ ОБЕДИНЯВА ......!!!! АЙДЕ СЕГА ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ
13
3
 
1
 
! Отговори
земляк преди 9 години
С парите от КТБ и по 2 концерта на година мое да прави...Абе, тая срама нема ли? Народу от глат умира, тя ЕДНИ И СЪЩИ ПЕСНИ ПОВТАРЯ. Нищо ново... шо си баба знае, това пее...Шо се не види шо проста е, две думи на кръс не мое да каже.... Знаем я коя е и каква е на Циров...
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, да,автобусите бяха с благоевградска регистрация. Довела си е клакьори...
11
1
 
3
 
! Отговори
зрител преди 9 години
"Избиратели" и провалилата се кандидат- депутатка се събраха в София и задръстиха паркинга на зала "Армеец". Цинизъм е по време на потоп в цяла България да правиш концерт и да пееш на плейбек. Но това е самозабравилата се самодейка Николинка, жадна за власт и слава. За пореден път се изложи в Шоуто на Слави, като отговори, че не знае каква промяна да направи в областта на културата, но ще види как се седи в Народното събрание!!!! хахаха
10
8
 
5
 
! Отговори
Koko преди 9 години
Концерт от македонски пясни под надслов "да запазим българското и шопетата се опикават от кеф......Казах ви го и преди станете част от Сърбия или Македония и освободете останалата част от България от безполезното си съществуване.20859
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е един от малкото хора, които ни обединяват и ни карат да се чувстваме горди като българи. Въпреки че като чета някои коментари, си мисля, че не я заслужаваме. Ако тя не е певица, кои са певиците - може би грачещите чалгаджийки?!? Това не беше просто концерт, това беше преживяване, което се помни дълго.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Фют9 Селски нали и ти беше там бе шушумиго !
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие е с главна буква, защото всеки, който прави това да го приеме лично!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престанете да свързвате народното, което всеки българин харесва с политиката, просто не оже ли поне за една вечер да забравим за политиката, за депутатите и т.н., не ка се съберем и се забавляваме заедно! Човек се опитва да направи нещо за народа, което да ни обедини в днешни свят на забравени морални и народни ценности, а Вие го опорочавате!
5
36
 
10
 
! Отговори
Фют преди 9 години
Чудно направо. Селяни от цял Бантустан задръстиха столицата в час пик, за да подрусат месца с Николинка. Подобни концертчета другия път на село...
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше невероятен концерт вчера.
3
16
 
2
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Tazi li, koqto sabra horata v Kiustendil, kachi Parvankata na scenata, ta zova li zova, che abv e budeshteto. Trieshe mazni ruce za deputatsko mqsto...? Ta v BG schupihte dori mita, che koito pee zlo ne misli!!!
2
10
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
"... доволни биха и стари, и млади."Аман от неграмотни журналисти!
1
6
 
98
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
Да е жива и здрава Николина Чакърдъкова да радва със своите песни! Да сме живи и здрави всички ние българите, да се радваме на прекрасната си природа и уникален фолклор и традиции! Весели празници!