"Възкръсналата" Анастейша: За вдъхновението и болестите

Американската звезда пред Dnes.bg
Обновена: 17 мар 2015 15:50 | 17 мар 2015 15:20, Александър Попов
16

Снимка: Reuters

Американската звезда Анастейша се готви за своя дебют пред българска публика. Нейният концерт, организиран от Loud Concerts, ще бъде на 16 април в зала 1 на НДК и е част от световното й турне Resurrection Tour 2015.

Освен на сцената, Анастейша е вдъхновение за милиони жени, след като се изправя пред големи здравословни предизвикателства - първо с болестта на Крон, а по-късно и рак на гърдата. Диагностицирана през далечната 2003 година, едва през 2013-та тя обяви, че е победила рака, но се е наложило да се подложи на двойна мастектомия.

Близо месец преди концерта си, Анастейша даде интервю за читателите на Dnes.bg

Ще посетите България за първи път, какво знаете за страната ни?

Страната ви е прекрасно място, което исках да посетя преди години. Затова сега съм много развълнувана и нямам търпение да се срещна с българската публика.

На концерта ще представите вашия нов албум Resurrection ("Възкръсване"). По-специален ли е той за вас, след като преминахте през редица трудности?

Да, за мен това е истинската Анастейша, завръща се отново. Песните в него показват коя съм аз днес. Работих с автори като Сам Уотърс и Луис Бианканиело, които стоят зад мои предишни хитове, и най-важното - това е музика от сърце! Албумът говори за моите пътувания, личните ми виждания за неща от живота, в крайна сметка това съм аз - възкръснала!

Как ще опишете "възкръсналата Анастейша"?

Ха-ха, ОК. Всъщност възкръсването за мен е като артист. Записах песни от много дълго време насам, които показват коя съм аз като музикант. Все пак през последните години се промениха много неща и по света, и в музикалната индустрия. Изглежда всичко е трябвало да претърпи промяна и да възкръсне по един нов начин.

Вие сте вдъхновение за много жени, дейно участвате в кампании за рака на гърдата. Вие самата минахте през ада на тази болест, какви съвети най-често давате на тези, които се сблъскват с тази болест?

Проблемите със здравето ми бяха истински предизвикателства, които очевидно бяха огромни житейски уроци. Да се научиш да се справяш със ситуации, които идват от нищото. Основният съвет може би е, че всеки, който се е сблъскал с подобен проблем да бъде силен и положително настроен към живота. И  да използва бедата, за да бъде по-силен отпреди. И никога, никога да не се отказват от борбата за тяхното здраве.

Какво ви помогна на вас в борбата с болестта?

Имах огрома подкрепа от хората около мен, феновете също непрекъснато ме окуражаваха. Това че чувствах любовта им ми помогна много. Мисля се за силен човек и имам много важна черта в характера - изправям се лице в лице с всяко предизвикателство, превръщам го в нещо положително. И имам вярата, че всичко може да бъде преодоляно.

В свое интервю казвате, че заболяването е следствие от стреса, пред който са изправени звездите в шоубизнеса. Как виждате музикалната индустрия сега, с какво се сблъскват младите, за да тръгнат по пътя към славата?

Стресът винаги го има, но ако обичаш музиката това няма значение. Шоубизнесът се е променил много, но това не значи, че е лошо. Просто трябва да се научиш да вървиш по новите пътища, за да не те шокира системата. Аз все още се опитвам да го разбера. Иначе има много млади и супер талантливи артисти. Ако са постоянни ще успеят и ще бъдат оценени. Мисля, че и ние се учим от тях толкова, колкото те се учат от тези от нас, които са били на сцена по-дълго време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Анастейша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
neron преди 9 години
Edva li durjavata na Bace ste i xaresa stoto e edno goliamo geto. Kvo da gi pravish zapadniacite dryga kultura omat. Drygo si e Ceca ili Vesna da zagrachat na stadiona i da obiaviat edin *** pretencii i kaprizi .
6
2
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
ти си болен бе ,неграмотникоооооооооооооооооооооо
5
9
 
3
 
! Отговори
!!! преди 9 години
И нека, като изгният до край душите им да се изправят на онзи свят или още по-добре, тук, в този, нека се изправят пред виметата на майките си и да си мислят как да се изпразнят там! И да гледат майките си в очите! Там да искат прошка! Там да я искат гнидите.
4
8
 
4
 
! Отговори
!!! преди 9 години
И после същите тези нещастници ще изговарят думички като: "прости ми", "извинявай", "голям съм ***", "обидих те" и с едно жалко прозиращо с жлъчността и неистинността си разкаяние ще си изпросят ..опрощението. О, нима! Опрощението на женската с виметата, която са нацвъкали! Тези ниски твари не могат да обичат, не могат да уважават, не могат да летят. Те лазят. Как да не ги риташ? Как?! Ще ги стъпча без грам мисъл. Без жал. Никаква.
3
8
 
7
 
! Отговори
!!! преди 9 години
И тези отдолу в коментарите ще се появят пред някоя жена и ще се опитат да я убедят какви прекрасни, интелигентни и умни мъже са? А докато им шепнат фалшиви думички за любов ще си мислят в бруталните просташки тикви как "ще искат да и свършат на виметата", онези същите, които са били болни от рак. Ето тези ще бъдат с някакви жени и ще се опитат да обяснят на целия свят какви добри хора са, какви невероятни мъже и колко са възвисшено забавни? Гнилото не може да го скриеш. Мирише. Винаги.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За този концерт по едно време ме заливаха с раклами постоянно от Фейсбук.
1
4
 
20
 
! Отговори
ОМЕРЗЕН преди 9 години
До Нерез-Просто свинчо! Тя все пак, е дама!