Ринго Стар влезе в "Залата на славата"

Честта да го приеме бе предоставена на Пол Маккартни
19 апр 2015 12:30,
5
Ринго Стар влезе в "Залата на славата"
Снимка: Getty images

Бившият член на легендарната група "Бийтълс" Ринго Стар, както и други известни музиканти, бяха официално въведени в "Залата на славата на рокендрола" в американския град Кливланд, съобщи Ройтерс.

Честта да приеме Ринго Стар в елитното музикално съобщество беше предоставена на друг член на "Бийтълс" Пол Маккартни.

На церемонията в Кливланд в залата на славата бяха въведени също рок музикантът Лу Рийд, соул певецът Бил Уидърс, пънк групата "Грийн дей" и други музиканти. За плановете те да бъдат приети в престижния клуб беше обявено през декември 2014 година.

"Тези нови участници олицетворяват влиянието, което са оказвали и продължават да оказват в света на рокендрола", заявиха организаторите.

Съгласно правилата, за да бъде въведен един изпълнител или група в "Залата на славата на рокендрола", необходимо е да са изминали 25 години от излизането на първия им запис.

Музикалната институция е със седалище в Кливланд в щата Охайо. Първото заседание на това съобщество се е състояло през 1986 година, когато в "Залата на славата" са били въведени 10 музиканта, сред които Чък Бери, Джеймс Браун, Рей Чарлз, Бъди Холи и Елвис Пресли. В по-късен етап с подобна чест бяха удостоени "Бийтълс", Боб Дилън, Би Би Кинг, "Ролинг стоунс" и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Вероятно "въвеждането" на Елвис не буквално, защото по това време и Бъди Холи не е между живите пионери на rock'n'roll-a.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Първото заседание на това съобщество се е състояло през 1986 година, когато в "Залата на славата" са били въведени 10 музиканта, сред които Чък Бери, Джеймс Браун, Рей Чарлз, Бъди Холи и Елвис Пресли."- - -Елвис е починал през 1977 г. Как е бил въведен в Залата на славата прз 1986 г.???
1
0
 
7
 
! Отговори
велико изкуство преди 9 години
Велико изкуство е рок-енд-рола!