Евровизия изключи гласовете на Македония и Черна гора

Причините не са ясни, но класирането не се променя
25 май 2015 15:57,
13
Евровизия изключи гласовете на Македония и Черна гора
Снимка: Reuters, архив

Организаторите на "Евровизия" са изключили гласовете на журитата на Македония и Черна гора за победител на песенния конкурс, но това не променя резултата и на първо място продължава да бъде Монс Зелмерльов от Швеция с песента "Герои", а Полина Гагарина от Русия остава втора, се съобщава на официалния сайт на "Евровизия", предаде ТАСС.

Според правилата, от 2009 година гласуването за "Евровизия" става на принципа "50 на 50", тоест получените оценки от музикалното жури на отделните държави се събират с оценките на гласувалите пряко телевизионни зрители.

"Резултатите от гласуването на журитата на Македония и Черна гора на финала на конкурса са били изключени след консултации с "Прайсуотърхаус Купърс", независим наблюдател на гласуването на конкурса, и по решение на изпълнителния ръководител и председател на Консултативната група" - се казва в съобщението.

Причините за това решение все още не са известни. Въпросът ще бъде обсъждан на заседание на арбитражна група през юни.

Според правилата на "Евровизия" резултатите от гласуването на зрителите се зачита на 100%, ако с гласуването на журито са възникнали някакви технически проблеми или са нарушени правилата на провеждане на описаната процедура.

Тази година в гласуването са участвали повече от 200 представители на музикалната индустрия от 40 страни участнички в "Евровизия".

Финалът на песенния конкурс е бил гледан от около 200 милиона зрители по света, в това число и от държави, които не бяха представени в конкурса като например Китай, Канада и др.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
добре че няма пари БНТ, иначе пак срам голям щяхме да берем
8
0
 
0
 
! Отговори
f преди 8 години
Македония не даде много точки на Русия - маj беше 7 за швеция и 5 за рашаните.
7
3
 
8
 
! Отговори
бай Шиле преди 8 години
Върнете казармата!
6
9
 
9
 
! Отговори
me преди 8 години
Евровизия е такава лъжа и измама, че не е истина. Представете си, насред европейските санкции с/у Русия, финал на Евровизиа в Москва. Ми никога няма да стане това. Полина Гагарина е супер певица и има страхотни песни. Тая не мисля, че я изпя чак толкова добре, май беше леко прегракнала, но пак е невеоятна. Швеция спечели с готините ефекти. И с това че Манс е супер-сладък. И защото вероятно е имало разместване на 1то и 2рото място по политически причини.
5
13
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Песента на рускинчето и изпълнението бяха по-добрите. Останалото дето си написал са глупости.
4
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В интерес на истината, руската песен беше доста хубава, а и певицата имаше определено глас. Само дето пееше на някакъв отвратителен соросоиден език, а и пееше за мир, все неща, заради които в родината и може да я пратят при Пуси Райът след справедлив процес.
3
20
 
13
 
! Отговори
oby преди 8 години
За да не спечели Русия
2
2
 
18
 
! Отговори
евро вурзия преди 8 години
Така ли ! А аз вече не са го гледам това.
1
4
 
38
 
! Отговори
7 преди 8 години
Много съм доволен, че вече не участваме в тая