С бира в ръка и без глас: Велики "Helloween" и "Judas Priest"!

Над 10 000 пяха с двете легендарни метъл банди
Обновена: 1 юли 2015 13:20 | 1 юли 2015 13:00, Красимир Ангелов
102

"Helloween" дадоха начало на великата вечер в "Арена Армеец". Снимка: Булфото

Дъждовният летен следобед в последния ден от юни се превърна в гореща метъл вечер за хиляди фенове на твърдата музика у нас. Германските пауър машини от "Helloween" и британските хеви метъл законодатели "Judas Priest" изнесоха над 3-часово шоу в препълнената столична зала "Арена Армеец". Двете култови групи пристигнаха у нас за един специален концерт по покана на Sofia Music Enterprises.

Пет минути преди 20 часа полупразната все още зала се разтърси от първите акорди на едно от емблематичните парчета на "Helloween" - "Eagle Fly Free“. За минути публиката се удвои и с бира в ръка посрещна с мощен рев друга любима песен - "Dr. Stein". В своя сет, продължил малко повече от час, германците представиха песни от последния си албум "My God-Given Right", но не пропуснаха да зарадват феновете си с емблематичните парчета "If I Could Fl"“, "Power", както и специален концертен трак, включващ в едно добре познатите "Halloween", "Sole Survivor", "I Can", "Are You Metal?" и "Keeper of the Seven Keys".

Разбира се, както подобава за едни от любимците на родната публика, не се мина и без здрав бис, в който залата избухна под звуците на "Future World“ и "I Want Out“.

След края на шоуто на германците залата отново се изпразни за отрицателно време, но съвсем скоро публиката се завърна с още бира и в очакване на легендите от "Judas Priest". И Роб Халфорд и компания не закъсняха – точно в 21.30 прозвучаха първите акорди на "Dragonaut", а залата изригна с мощен рев при появата на най-емблематичния глас на хеви метъла. Последният се появи в типичния си стил – облечен с черно кожено яке, обръсната глава и поглед, скрит зад черни очила.

"Judas Priest" представиха на родната публика част от песните от последния си албум "Redeemer of Souls", съчетани с най-големите хитове на публиката като "Metal Gods", "Turbo Lover", "Jawbreaker" и разбира се вечната "Breaking the Law", която докара публиката до екстаз. За да вдигне още повече градуса в залата, Роб Халфорд се появи на сцената за следващата песен "Hell Bent for Leather" с личния си мотор.

Всъщност, това бе и последната песен в листа на хеви метъл легендите, но те не оставиха пълната зала дълго време да иска още. За десерт остана "Electric Eye", а самият Халфорд разпя здраво феновете преди "You've Got Another Thing Comin“. "Painkiller“ и "Living After Midnight" бяха финалните подаръци за горещата публика, която аплодира Роб и "Judas Priest" още близо 10 минути след последния акорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
6
 
! Отговори
доброжелател преди 8 години
Беше страхотно!!!!!Който не дойде може само да съжалява!!!!Метълът е най-великата музика и никога няма да умре!!!!!!
59
1
 
2
 
! Отговори
до 90 преди 8 години
Тоя норвежки *** Burzum е такъв ***, че не знам как го слагаш до легенди като Helloween и Judas Priest!Концертът снощи беше супер!
58
0
 
16
 
! Отговори
N. преди 8 години
Беше ВЕЛИКО!!!
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80 коментара за чалгар под статия за метъл концерт! ВЕЛИКО просто!
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен концерта беше попретупан и поорязан, както и като гледам последните им 2 в Източна Европа. Преди това сетлиста им е бил по-дълъг. Звукът близо до пулта в средата на залата не беше добре. През 2011 по мое мнение беше по-добре. А от столична община да се сетят, че няма как 10-15к да излязат през тротоар широк като за двама, не е на годинка вече тая зала...
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време имаше един лаф - "Не стреляйте по пианиста, той толкова си може"
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 76На крива ракета - Космоса и крив. Проблемът не е залата, а техниката и екипа, който борави с нея.
53
2
 
13
 
! Отговори
до 78 преди 8 години
Ти си *** на Славчо, разбрахме те!Щракай си със пръсти и остави хората да слушат нормална музика!
52
2
 
19
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
Посети един концерт на Джудас, Хелоуин или Мейдън в нормална концертна зала и ще видиш, че всичко ще е страхотно!Коментарите в тази тема започнаха от това, че озвучаването в зала Арена Армеец по принцип е зле!Тук някакъв специалист започна да се хвали, че видите ли, никой не можеш да озвучи тая зала, само Славчо чалгаря можел!Славчо не е пял и няма да пее в по-голяма зала в живота си, а Мейдън съм ги слушал в О2 Арена в Лондон, където всичко беше перфектно!Залата ни е кофти - ФАКТ!
51
1
 
16
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
Концертът на Дългия се снимаше от БТВ!Нито от СМЕ, нито от която и да било телевизия са снимали концертите на Роксет, Джудас или Мейдън, клиповете, които има в нета са снимани с фотоапарати и телефони!Сериозно те питам, да не би да работиш при Дългия?Никой тук не се интересува от чалгаря Славчо, та да разваляш темата с глупости!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май най-голямо значение има организатора. На Аеросмит на Локомотив всичко беше пародия, освен групата разбира се. Като започнем с видеостената на входа гърмяща на всеки 10 секунди: "КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА. КЛИЕНТИТЕ СА НИ СКЪПИ" и се стигне до ситуацията, че няма значение какъв билет си си купил, можеш да влезеш където си искаш...На Бон Джоуви ситуацията беше коренно различна. И да кажа, че озвучението на Скорпионс в Арената също беше отвратително. Май Цонко ги мачка всички с организация
49
2
 
8
 
! Отговори
-10 преди 8 години
За сведение на младежа, който на слушалки от HD видео можел да прецени коко добро е едно озвучаване: 1-HD e стандарт за видеоизображение, не за звук; 2-Това, което чуваш като звук на видеото е запис директно от смесителя, а не записано с микрофон от залата. Та затова те смятам за велик :-)
48
0
 
6
 
! Отговори
до 65 преди 8 години
Георги Станчев е тенор-алтино, но такива гласове са по-скоро изключение!Йон Андерсън от група Yes е също тенор-алтино!За други примери не се сещам!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой си прави клипчета с телефона, после ги дава на *** да ги слуша вкъщи, а *** казва:"Не се чува добре, на Слави се чуваше по-добре, изгледал съм целия концерт на Слави на запис!"Пропуска се малката подробност, че концерта на Слави е записан с професионална техника са десетки хиляди левове, а не с телефон Самсунг на промоция за 250 лева във Виваком!
46
2
 
6
 
! Отговори
fdf преди 8 години
До 55Има по-висок от тенор, тенор-алтино. Дори имаше българин с такъв глас, но не мога да се сетя сега за името. Халфорд е баритон, но въпреки това пее и в диапазона на тенора. Това е често срещано при хард рок и хеви метъл певците. Има определени техники, които ако разбира се човек има и необходимия талант, могат да разширят диапазона.
45
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Хелоуин и Джудас бяха супер, а СМЕ са ***!Общо взето нищо неочаквано :)
44
1
 
8
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Ми имаш го концерта на HD качество в сайтовете на запис. Вземи си едни хубави слушалки, надени си ги на ушите и се заслушай.-------Браво пич, велик си, на слушалки от запис може да прецениш каквое било качеството. Бравос, няма друг като теб!
43
1
 
9
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Хайде не ми казвайте, че подобни изпълнители има в Ку-ку бенд!--------В кукбенд изпълнители няма, има певаци и певачки под средна класа. Колкото до музикантите, да приемем, че те са малко над средната класа.
42
0
 
12
 
! Отговори
бях на концерта преди 8 години
Велики банди, велика музика! Дай боже повече такива групи да идват в България. Залата е построена по бързия начин, за да може мутрата да я открие - никой не е мислил,че може да бъде направена така, че да бъде идеална за такива концерти. Важното е, че всички там се кефихме от сърце!
41
0
 
17
 
! Отговори
до 53 преди 8 години
Мухахаха, единствения *** тук си ти, който сигурно е купил 20 билета за концерта на Славчо и сега ги е пуснал на петорно по-висока цена в OLX-а!Никой от нас не се интересува от тоя чалгар, който на всичкото отгоре не може и да пее!