Палатка тук-тук ще си опъна и на фестивал ще ида

Съвети за безаварийно къмпингуване на Spirit of Burgas
25 юли 2015 10:16,
18
Палатка тук-тук ще си опъна и на фестивал ще ида
Снимка: flickr

Къде да спя? Как да стигна? С кой да се организирам? Това са основните въпроси, които човек си задава, когато тръгне на музикален фестивал в друг град. Месеци преди Spirit of Burgas хотели и квартири се запълват със скоростта на светлината. Само най-бързите "печелят" и успяват да резервират изгодно настаняване в морския град.

Ако все пак не сте планирали отдавна ходенето на фестивала и трябва да действате в последния момент, може да резервирате и в съседните курорти. Или пък да заложите на къмпингуването и да опънете палатка на самия фестивал. Срещу 20 лв. за двудневния фест може да се разположите в къмпинг зоната на Spirit of Burgas.

В случай, че не сте опитни къмпингари, ще имате нужда от няколко ценни съвета, които ще направят прекарването ви по-приятно и безаварийно.

Действайте бързо и заемете първи място

Колкото по-рано успеете да се настаните в къмпинга, ще имате възможност първи да си избирате място. За да ви е по-удобно трябва да намерите равен терен. Добре е да бъдете и сравнително близо до баните и тоалетните. Но, разбира се, и достатъчно далече!

Намерете дърво

Ако не искате да се събудите като опаковани в найлонов плик, е добре палатката ви да е под дърво, което да ви пази сянка на сутринта. В противен случай още с изгряването на слънцето ще се почувствате като в истинска сауна, а спането ще е мираж.

Тапите за уши

Вярно е, че на музикален фестивал се ходи, за да се купонясва, но е добре и човек да си почине за няколко часа. Местата в къмпингите са ограничени и палатките са близо една до друга и съответно през цялото време е доста шумно. Тъй че тапите за уши ще са ви от голяма помощ и ще ви позволят да поспите.

Шалте или дюшек

За спокойния сън е необходимо и известно удобство. За да не спите директно на земята, се нуждаете от шалте или още по-добре - надуваем дюшек. Второто заема повече място, тъй че може да се ориентирате към шалтета, които се навиват на руло или тези, които се надуват с въздух сами.

Челници или фенерче

Това е едно от нещата, които най-често се забравят, но падне ли нощта се усеща острата им липса. Добре е да си вземете челник, с който ще можете да се движите вечер удобно в къмпинга и ще ви е от полза в палатката. Вариант е и да вземете фенерче. Във всички случаи - ще имате нужда от светлина в къмпинга!

Как да разпознаем палатката

За къмпингуване през лятото не е необходима кой знае колко качествена палатка и много хора залагат на най-евтините модели, които се разпъват лесно. Проблемът е, че повечето хора са с такива "къщи" и човек не винаги може да познае своята. За да не блуждаете объркани из къмпинга, сложете си някакъв знак за разпознаване на палатката - балон, цвете или просто нещо, което ще ви подскаже кой е вашият временен дом.

Затваряйте винаги палатката като излизате

Циповете на палатката няма да защитят личните ви вещи (те трябва да са у вас през цялото време), но ще ви предпазят от насекоми. През деня вътре могат да влязат всякакви гадинки, които ще ви накарат да съжалявате през нощта.

Репелент

Нощувката под небето крие и рискове. За да не ви нахапят най-малкото комарите, за предпочитане е да се въоръжите с репелент. Горящите спирали, които отблъскват насекоми, също са удобен вариант и може да ги сложите пред палатката.

Вода, храна и най-вече вода!

В града има много възможности за хранене, но не е зле да се подготвите с нещо малко и трайно за подкрепа в къмпинга в някой кризисен момент. Но храната е от второстепенно значение. Най-важно е да се запасите с достатъчно количество вода, както в палатковия лагер, така и на самия фестивал.

Нямате квартира все още, а ви се ходи на фестивала? Грабвайте палатката и шалтето, на фестивал може да се кара и по-небрежарски!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
do veselin преди 8 години
ivo ot varna i boiko da se be6e prekrastil pak 6teh da te poznaja
12
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 8 години
Хаха, коментарите къртят :) ***, верно, да отидеш да те гризат делтумските комаро-врабчета, да акаш на кашон заради оня умреляк вилямс... Е не, мерси! Батко ви може много да разправя - като как да си под Петроварадин (на Екзит т'ва), на дебела сянка, гушнат с една красива Мексиканка или на градския плаж, или кафаните в старата част... Заплащах си престоя с... гледане на коне. Трябвашеда се обяздват по малко всеки ден... Айде, Наздраве със спирита! One does not get the chance to whitewash...
11
0
 
0
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Ах така ме разсмяхте хахахаха
10
1
 
18
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Браво! Имате най-тъпите заглавия на света!
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВеселинНа хора, които са не са пълни аутсайдери убити от живота като теб.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми голяма реклама я , мутрата колко наркотици ще продаде на простите му избиратели там ако знаеш ...
7
16
 
15
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
На кой изобщо му дреме за тоя убит фестивал???
6
3
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
На който не му харесва да не ходи на палатка. Аз обичам палатките, няма много хотели по планините с детсвена природа. И ДА, има хора, които си мислят, че отиват на 5 звезден хотел и никой не се сеща, че като стане сутринта ще му се прииска едно кафе или закуска и в разстояние от 30 км няма да намери. Няма какво да хейтвате, както палаткарите не хранят като рекламират някой хотел, така моля не се обаждайте неподготвени за палаткуване.
5
2
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Само един *** пример: Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, проф. Н. Кауфман. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка. ------------------------------------------------------------------Няма нищо лошо, че Кауфман е евреин.... лошото е, че е накадърен и по незнайни пътища натрапен, а и на
4
3
 
8
 
! Отговори
Гларус преди 8 години
Написаното малко ми навява на Беър Грилс. Как да оцелеем в България на фестивала в Бургас. Инструкции за лагеруване на открито в екстремни условия.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тоалетните нещо? Къде ще се изхождат и как ще се поддържа хигиената?--------------------------------
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма реклама на този фестивал, голямо нещо.
1
13
 
10
 
! Отговори
vvvv преди 8 години
Как да се почувствам отпуска,ако ми се налага да спя в чувал,да ме ядат мравките и комарите и да тропам в храстите........Да ви имам и почивката ,а даже и 20 лв струва тая мизерия хахаххаха