Ах, този джаз! Ах, този Лозенец!

За четвърта поредна година се проведе Lozenets Jazz Time
4 авг 2015 12:15,
0

Снимка: Кирил Пейчев

Тромпети, саксофони, перкусии и нежни вокали. На това се насладиха жители и гости на ваканционното селище Лозенец през този уикенд. Тук, за четвърта поредна година, се проведе Lozenets Jazz Time - едно събитие, което среща хубавите хора с хубавата музика.

Разделено на две вечери, събитието предложи цветна компилация от най-добрите ни джаз изпълнители. Красивият звук на тромпета на Михаил Йосифов, който е сред най-активните и успешни български джаз музиканти, накара хората да раздвижат тела и да потанцуват под звездите. Освен че вече 25 години не се разделя с тромпета си, Мишо е преподавател, композитор и аранжор, участва в създаването на различни музикални проекти, пише музика за филми и театрални постановки.

След него нежният глас на Мирослава Кацарова огласи малкия център на Лозенец и погали сетивата на слушателите. Когато не е на сцената, гласът й може да се чуе на честотата на радио Джаз ФМ.

Втората вечер щафетата пое уникалното българско алтернативно джаз трио High Time. Това са китариста Антони Рикев - "Wahtony", когото познаваме от групите Ahead и Tri-o-Five, басиста Радослав Славчев, който също е свързан с Ahead, а и със Safo, барабаниста Николай Данев - "Brownsugar" (Ahead; Dirty Purchase).

Зашеметяващ финал постави незабравимият глас на Деси Андонова или просто Деси, която освен, че гради успешна солова кариера, вече четири години е част и от суинг триото Sentimental Swingers.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари