"Тъпани и гайди" ще озвучат столицата през септември

Концертът е по повод 5-годишнината на формацията
1 сеп 2015 10:29, Петя Славова
5
"Тъпани и гайди" ще озвучат столицата през септември
Снимка: Маймунарника

На 11 септември София ще се превърне в столица на съвременния фолклор със специалния концерт на "Тъпани и гайди".

Концертът е по случай петия рожден ден на формацията и ще събере на една сцена известни изпълнители от Родопите, танцьори, музиканти и гост изпълнители.

Събитието ще бъде една от последните възможности да се насладим на традиционния родопски звук под открито небе – своеборазна кулминация на наситената лятна фолклорна програма, включваща съборите в Рожен и Гела.

Тъпани и гайди е формация, която съществува от 2010 година. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето й, но в групата се срещат първобитни инструменти от три различни континента.

Австралийското диджериду - най древният духов инструмент в света, кахон - древен перуански ударен инструмент и каба гайдата - един от първите дървени духови инструменти на Балканите. Всички тези инструменти плюс гайдарите от „100 каба гайди” и прекрасния вокал на Валентина Добрева ще ни отнесат през девет планини в десета.

А след няколко дни участниците в концерта ще организират двудневна рекламна кампания на живо, по време на която можете да усетите част от атмосферата на събитието и да спечелите билети за него.

Своеобразният флашмоб с тъпани и гайди ще измине маршрута от НДК – бул. Витоша – Св. Неделя – Народен театър – градинката на Кристал – Борисовата градина. Освен по музиката, ще познаем участниците и по фланелките, на които ще пише „11.09.2015 г. Тъпани и гайди“.

По време на шествието ще може да получим информация за самото събитие и ще може да участвате и в игра за безплатни билети – достатъчно е само да се снимаме с музикантите и да споделим снимката на фейзбук страницата на събитието. Пет от най-харесваните снимки ще донесат на притежателите им по 2 безплатни билета за концерта на 11 септември.

Мястото е "Маймунарника" в Борисовата градина, вратите отварят от 18.00 часа, когато ще може да се включим в различни уроци по танци и каба гайда, а след 23.00 часа концертът ще продължи в акустичен формат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Тъпани и гайди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Тъпани и Гайди преди 8 години
Имаме концерт този четвъртък! 03.03.2016 https://facebook/events/1711807295708610/ София лайв клуб
3
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Бас държа, че не си софиянец, а *** *** комплексар и само пишеш провокативни коментари :)Иначе формацията е страшна, идете да ги слушате.
2
0
 
11
 
! Отговори
nn преди 8 години
до софиянецпо-добре мълчи, мили, не се излагай!
1
17
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Хей, не желая да опищите родния ми град с тия селски звуци! Разтягайте си меховете по бахчите, моля!