5000 плакаха и пяха с юбилярката Глория

Колко певци у нас могат да пеят над три часа на живо?
Обновена: 1 окт 2015 13:11 | 1 окт 2015 11:00, Александър Попов
82

Снимка: Булфото

Сигурно на всички ни е писнало клишето, че за всеки музикант най-важна е обичта на публиката. Много изпълнители я изричат тази фраза и в същото време са далеч от тази любов. Глория обаче е благословена - вече 20 години се радва на взаимна подкрепа със своите почитатели.

Всъщност фолк звездата вече 21 години е на сцена, но юбилеят бе снощи в препълнената зала 1 на НДК. Над 5000 души пяха и плакаха с любимката си, местата не стигнаха, но и никой заел в последния момент място между редовете, не се оплака. Имаше нейни колеги и популярни личности, но това не е от особено значение.

Защото всички бяха потопени в магията на Глория - от звездите до жена на първите редове, която видимо не бе състоятелна, но бе заделила от спестяванията за букет и плюшена играчка за своята фаворитка.

А тя поднесе шоу, продължило над три часа. Нито за момент не си позволи да излъже публиката с пеене на плейбек. Подкрепена от бенда на Дани Милев тя направи 20-годишен музикален преход на своето творчество. Дори и песните от 90-те бяха припявани възторжено, което на няколко пъти просълзи изпълнителката. На сцената до нея се качиха Николай Славеев и Азис, а един от най-емоционалните моменти бе появата на Тони Дачева. Феновете на поп фолка са закичили Глория със званието "Прима на попфолка", но тя за пореден път постави като №1 в класацията сред колегите си именно Тони Дачева.

Да пееш три часа на живо го могат малко изпълнители. И всички в зала 1 го оцениха, защото нямаше фалш, нямаше оправдания, че се записва за телевизия. Хубава за едни, чалга за други, но истината е, че Глория пя на юбилея си от сърце. 

Концертът съвпадна и с рождения ден на дъщерята й - Симона, като двете не пропуснаха да зарадват публиката с дуета си.

Две думи и за зрителите, които дълбоко контрастираха с обичайните на попфолк концерти. Нямаше я детската истерия, нямаше ги и вечните гратисчии пред НДК, нямаше патриотизъм и обидни плакати срещу други изпълнители. Залата бе пълна с почитатели на Глория на средна възраст, които видимо са я харесали още от началото на нейната кариера.

Фактът, че Глория не се плъзна по елементарната плоскост с текстове и ориенталски маанета беше изтъкван многократно снощи като едно от достойнствата й.

Единственото нещо, което донякъде помрачи концерта бе липсата на "Пайнер". Нямаше представител на музикалната компания, който да подари един букет поне като знак на признателност за тези 20 години партньорство. Самата Глория също пропусна шефовете в благодарностите си, което засили слуховете, че след изтичането на договор а й в близките месеци той няма да бъде подновен. Ако те се сбъднат губеща ще е музикалната компания, защото Глория е една от емблемите й. А и повечето от настоящите фолкзвезди едва ли ще се радват на такава любов, ако въобще отбележат 20 години на сцена...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: Глория
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То не може верно да слушаш постоянно Бах, Бетовен, Чайковски, Пинк Флойд и т.н. ама това пък съвсем не бих го слушал.
56
7
 
10
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
Проста селска чалгаджийка...събрала прости селски чалгаджии. Ще повърна от.....балканщина. Бляк.
55
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смотана чалгарка пълна със силикон.Прозява се като ,че ли оплаква някого,не мога да разбера песните ли и са оплаквачески или тя нарочно врещи така.
54
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много стари мъже ей:0 все злобни при това ,през 90те години неуспели да да напарвят нещо в живота ,Глория е успяла ,ВБълагрия пр итова ,сега старите злобари с големи шкембета умират от злоба ,Глория е далече от пошлата чалга ...била ''***'' -заради това че някои от вас са си мечтали за нея през 90 те :))))) нито нея нито дъщеря й може да пипнете ,жалки дебели грозни и бедни- духовно най вече байГанчовци Балкански
53
5
 
10
 
! Отговори
В статията преди 8 години
В статията има няколко изречения, които не са свързани по смисъл. Моля обърнете внимание на глупавите си редактори.
52
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глория е поп-фолка...това е истинската звезда от която започна всичко е за пореден път доказа каква здрава фенска маса има. Заслужава си тази любов от хората ! Най-голямата! Поклон!
51
10
 
5
 
! Отговори
Maртин преди 8 години
Глория първите десет години правеше хубави песни, после се въздигна и загуби много от феновете си!
50
8
 
19
 
! Отговори
boy преди 8 години
Концерта й беше много добър, нямаше пошлост и чалгарщина, жената пя на живо почти 3 часа, имаше и фолклорен микс.. Все да оплюете хубавото, Слави бил напълнил стадиона - ми нормално *** се радват на простащините... а в България такива с лопата да ги ринеш. Смешници.
49
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Уикипедия пише за зала 1 на НДК че има капацитет 3380 души1 т.е. това е по официални данни. Вчера 2 часа преди концерта имаше 47 свободни не продадени места. От снимки се вижда,че залата е пълна, ама чак пък 5000 души.....Малко пресилено...Добре работи ПиАР-а на Глория.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето я снимката с пълната зала, който иска да е още по-сигурен - влиза във фейса на Глория и я намира, залата си беше пълна отвсякъде! https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12096125_916374035082944_7082704923258468951_n.jpg?oh=6fd5effbba77c07633e060ff31342c81&oe=569C8F61
47
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
55-ти защо лъжеш бе? Залата беше пълна на макс, Глория беше великолепна, а концертът страхотен, който е бил ще потвърди! Аман от тая злоба...
46
21
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Ама тая *** певачка ли била....
45
11
 
36
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Ако бях се родила река, Носталгия, За тебе майко, Ако те няма, Ако счупят всяка нота, Феникс, За добро или зло.. Е такива песни слушахме снощи. Трифонов ако ще и 300 000 000 да събере, няма такива песни. Уважайте изпълнители като Глория, които правят концерти, защото малко са останали - тя, Веско и Лили. Мразите ги, смеете им се, ама разцепват. Не са угодни и симпатични единствено на простаците.Азис го каза преди време - Глория си е най, всичко друго е скара-бира.
44
13
 
37
 
! Отговори
Слав преди 8 години
Клети българино, освободи се от злобата си. Глория си е Глория. Жената просто си го може и то се видя и чу с нищо. Излизаш, пееш и вдигаш хората с песните и гласа. Никакви екстри, цици, скандали, гафове. АВТОРСКА музика, пичаги. Пошла песен няма, излишна няма. Разберете, че и в поп-фолка има творци, които се борят години за изчистването на този стил. Всъщност Глория отговаря за себе си и работи за феновете си и не й пука кое е вървежно. Затова още поне 20 години много хора ще я уважават и обичат
43
28
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива могат да са идоли само на ***. Явно българина затъпява здраво.
42
36
 
27
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
5000 нещастника ревали кат магарета докато дрътата хем грачела хем ревала. Голяма новина, браво. Тъкмо се бях притеснил какво аджеба става с дъртите *** в чалга културата. Е вече знам. Ревът и грачат барабар с публиката :D :D
41
23
 
21
 
! Отговори
бай Х преди 8 години
Браво на Глория страхотна певица и жена - шапка и свалям - ако знаех сигурно щях да ида на концерта - а за сведение на тия дето пишат , че хората са били малко - спомням си преди 20 години когато Брус Дикинсън се махаше от Мейдън направиха един невероятен концерт в зала с максимум 500 души е беше нещо страшно така че ...масовката не винаги определя качеството на концерта.
40
29
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради такива като Глория и публиката й , догодина напускам завинаги България :) Нито искам да ги чувам , нито виждам ! :)
39
25
 
28
 
! Отговори
Цвета Иванова преди 8 години
Браво Глория! Ти си великолепна жена и след 20 години отново накара хората да ти завидят и да се говори шумно около теб.
38
20
 
30
 
! Отговори
трр так так тррр так преди 8 години
Баси жестокия концерт беше! Глория заслужава уважение!