Вече трудно можеш да посочиш с пръст фалшивите диджеи

Санди Ривера пред Dnes.bg преди култово парти в "Ялта"
0
Вече трудно можеш да посочиш с пръст фалшивите диджеи
Снимка: клуб Ялта

Краят на този сезон ще постави едно ново начало за емблематичния за електронната сцена столичен клуб "Ялта", който ще поеме нова посока в развитието си. Дотогава обаче ще се забавляваме като в доброто старо време, като за последно.

На 3 октомври клубът ще отвори врати такъв, какъвто го познаваме през последните 10 години. Началото ще бъде дадено с проекта Kings Of Tomorrow live на Санди Ривера (Sandy Rivera) и ще продължи с поредица от специални събития. Шоуто на Ривера, създадено в Ибиса, идва за първи път в България. Компания на Санди ще правят две дами - Мишел Уийкс (Michelle Weeks) и Ейприл Морган (April Morgan), които ще допълнят дълбокото хаус звучене с нежни вокали.

Като една от основните фигури в историята на клуба, Санди Ривера ще отбележи специалния повод със селекция от ключови за тези 10 години тракове. Предварителна продажба на билети няма да има, пропуските ще бъдат на входа на клуба, в деня на събитието. Ето какво сподели диджеят пред Dnes.bg по повод празничното парти.

Проектът Kings Of Tomorrow Live ще бъде представен за първи път пред българска публика. Какво да очакват феновете?

Ще има комбинация от неща, които ще бъдат свързани със събитието. На първо място ще бъде 10-годишнината на "Ялта". За тези 10 години музиката много се разви, диджеите - също. Искаме да направим една музикална разходка на това десетилетие с най-добрите парчета през годините. Очаквам много настроение и гореща публика. Заедно с мен ще бъдат Мишел и Ейприъл Морган, с които ще се впуснем в хаус пътешествие от миналото към настоящето. С Мишел счупих няколко рекорда в началото на моята кариера, а през последните 5 години реализирахме доста записи през последните 5 години. Двете ще изпеят много песни в моя сет през тази вълнуваща нощ.

За 10 години "Ялта" се превърна в един от добрите клубове в света. Вие сте част от тази история, но спомняте ли си първото гостуване?

Първата ми визита тук беше поразителна и независимо, че съм бил зад пулта вече доста пъти, още си спомням вълненията и чувствата, които ме сполетяха. Имам нужда да съм сигурен, че създавам добра клубна музика и феновете ще са доволни. А тези в "Ялта" наистина създават това усещане, Страхотно е!

Сам сте казвал, че имате силна връзка с този клуб, на какво се базира тя?

Много е трудно в някои случаи да правиш 5-6-часови сетове. Винаги съм бил приет добре от цялото семейство на "Ялта". За 10 години много неща се променят, включително може да се загуби и връзката с публиката. За радост, това в България не се е случило. Моята връзка е именно с феновете и се базира на моето уважение към тях, че ми позволиха да се чувствам значим DJ тук. Не съм известен с конкретен стил като повечето диджеи. Клубът ми позволи да покажа това, което мога като музикант и DJ. И наистина виждам връзката между моята музика и феновете през годините и се радвам за страхотната енергия помежду ни. Трябва да призная, че и до днес се чувствам нервен, когато имам дата в София, и се подготвям през цялото време за гостуването. До момента, в който застана зад пулта и партито тръгне. След това оставям просто нещата да се случват.

Като DJ посещавате страни от цял свят. Има ли нещо, с което България ви впечатлява конкретно?

Мисля, че отговорих на този въпрос по-горе. С много колеги сме споделяли и всички сме на едно мнение - публиката тук е страхотна и ни дава много енергия.

Вие сте на върха вече много години. Какво продължава да ви вдъхновява днес?

Всички сме имали в своята кариера момент, когато дори една грешна песен може да доведе до големи щети или пък да се променят очакванията на публиката за твоя сет. И аз съм си задавал въпроса защо по дяволите съм пуснал даден трак, но после продължавам напред с това, което обичам и искам да правя. Така че съм в играта.

През годините техниката еволюира страшно много. Какво помага и пречи това във вашата професия?

На първо място вече не можеш да кажеш, че даден DJ е менте. Виждате един компютър с изключени слушалки, които би трябвало да светят в работен режим. Някои от най-известните колеги вече не миксират, а на феновете сякаш не им пука. Лошото е, че тази еволюция не е толкова добра за тези, които наистина са професионалисти и се конкурират с хора, които никога не миксирали или пускали в клубове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Санди РивераSandy Rivera
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари