Всички, ръцете, сега... На оружие с краката на Фики!

Или как хейтърите ще вземат да изпишат вежди на "Пайнер"
Обновена: 21 окт 2015 11:01 | 21 окт 2015 10:42, Александър Попов
106
Всички, ръцете, сега... На оружие с краката на Фики!
Снимка: Булфото, архив

Всяка година телевизия Планета празнува в столицата рождения си ден с най-големите звезди на "Пайнер". Тази обаче е по-специална, поне в социалните мрежи. Обявеният за 1 декември в зала "Арена Армеец" концерт предизвика истинска буря във Facebook. Страницата за събитието бе "задръстена" с анкети и подигравки.

Най-често са споменавани краката на Фики. Има ли ги, няма ли ги, как ще излезе на сцената, ще помага ли баща му Тони Стораро и т.н. Всъщност крайниците на Фики отдавна са в полезрението на противниците на чалгата.

Какво ще се яде в залата също е тема на обсъждане, като сред вариантите са пръжки с лук или брус сланина.

Самотните тролове пък се интересуват дали сред публиката ще има мацки с екстеншъни, други пък се тресат дали в залата публиката ще бъде подгрявана от Теди Джорджо с познатото: "Ръцете, движим, сега..."

Голяма част от "хейтърите" задават въпроси от сорта дали ще има ракия, Волен Сидеров ще бъде ли там, създават се и страници от сорта "Те нямат място тук. Да запазим Арена неопетнена". Лошото е, че такива страници бързо събират последователи, а след някой и друг месец започват да ни предлагат чорапи и парцалки на някакви неизвестни търговци. Поне практиката е такава.

Повечето постове пък завършват с "Za edin preatel pitam", което се превърна във Facebook фолклор, заради един от едноимените профили.

Странно е, че сред атакуващите чалгата са и хора, които в малките часове често са из фолк клубовете, мятат салфетки и щракат с пръсти. Но пък в социалните мрежи имаме право да бъдем най-големите противници, важното е да се включим във всеобщата веселба.

Всъщност от "Пайнер" трябва да потриват доволно ръце, защото такава реклама не успя да постигне нито един политик по време на предизборната кампания, въпреки че се наливат стотици хиляди левове. Ясно е, че който иска да си слуша Преслава и Галена ще бъде в залата. Ще отидат сигурно и някаква част от "хейтърите", защото извън социалните мрежи дерат гърла на "Водка с утеха". Може пък някой от истинските противници на чалгата също да си купи билет от чисто любопитство. Което си е бонус за организаторите.

Всичко щеше да бъде яко и забавно, ако в тази насочена атака не се бяха включили и "националисти" с шарените долнища с призиви за смърт.

Хора, това е музика. Като не ви харесва не я слушайте, игнорирайте я, критикувайте я, но тази омраза идва в повече. И без това сме озверели по различни причини, няма нужда да се разделяме и на чалгари и нечалгари. И на концерти ли трябва да стане като на футболните мачове, където полицията е повече от феновете?

Наясно съм, че Facebook активистите са силни само в мрежата. В противен случай преди ден щеше да има повече от 20 души при постъпването на Мая Манолова за омбудсман. Заявка да отидат бяха направили 10 000. Сега ще е същото, просто някои профили ще посъберат повече последователи, което си е удар. 

Шампанско трябва да гърми и откъм Димитровград, защото подобна безплатна реклама не е имало досега, бъдете сигурни и че националните телевизии ще се включат по темата.

А ти ще отидеш ли на концерта? Za edin preatel pitam...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: ПайнерФики
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
6
 
! Отговори
МК преди 8 години
Защо думата "лумпeн" се цензурира? :D
70
12
 
4
 
! Отговори
Bocko преди 8 години
Недопустимо е да се смята, че чалгата е виновна за каквото и да било. Изключително интересна и разнообразна музика, в която може да се вкара и вокален талант, ако изпълнителят го притежава. А видът на певиците и ценностите, които представлява този жанр са производни на глупавия, пропит, консуматорски народ. Същият, който после оплюва всичко, което му е кеф, не защото не го харесва, защото е глупав и не знае нито да се забвлява, нито да е сериозен. Чалгата е логичния резултат от търсенето...
69
4
 
8
 
! Отговори
edinpreatel преди 8 години
шутовете на България, вие не сте в графата музика и никога няма да бъдете, никога няма да ви излъчи което и да е радио или телевизия на запад, с това гордее ли се чалгата да питам , а с крадените сръбски и гръцки мелодии и текстове гордее ли се пак да попитам, палнета винаги оригинална и винаги една стъпка встрани от музиката, амин за всички музикални инвалиди
68
6
 
5
 
! Отговори
пешо преди 8 години
хора, ако прочетете статията, ще видите, че целта й не е да защитава чалгата. целта е да ви накара малко да се осъзнаете, да си избършете лигите (тези от плюене и хейтене, както и тези по пайнерките) и да се захванете с някаква по-продуктивна дейност от това да мразите и да изграждате самоуважението си върху омраза (като всеки атакист). има много по-полезни и градивни начини да си прекарвате времето - пробвайте да живеете без омраза и ще видите, че е по-хубаво.
67
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo sa qki krakata na Fiki.Celiqt e qk i mnogo seksi.Mnogo e seksapilen,majestven i jelan ot jenite.Taka kato nego trqbva da izglejdat vsichki maje.Mnogo me kefiJELEZEN LI SI FIKII...??? :*
66
4
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Колко плащат Планета за хвалебствени статии! За един преател питам...
65
4
 
18
 
! Отговори
ЕваБ преди 8 години
Е защо пък ще сме хейтъри?Ми чалгарите като не слушат рок, класическа музика, джаз... и те ли са хейтъри? Ми забавляваме се и се смеем, в това не виждам нищо хейтърско... И не мисля, че аз съм ***... Хубавичка и русичка съм... и не съм чака-рака...
64
4
 
11
 
! Отговори
Crowie преди 8 години
Чалга не слушам нито по малките, нито по "големите" часове. От тази пошлост ни дойде до гуша! BOILER I BALGARSKA GRAMOTNOST
63
7
 
3
 
! Отговори
Тини преди 8 години
Както и детската Евровизия в България ще е една своеобразна чалга,особено като се знае от кого се организира -Сл. Трифонов и 7/8.....Пък и феновете му слушат нарочената за явление от същия маниакално величаещ се водещ -Крисия, с типична визия и физиономия, изкопирани от действащи певачки на Планета тв.Ама кой да им даже, че има.истински певици като Кони Талбот или Джаки Еванко, освен грачещата Крисия и чалгата..
62
5
 
28
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Някои хора просто не могат да схванат: никой не хейтва, хората просто се забавляват и гаврят. Просто е прекалено лесно да се прави това с чалгата, защото цялостната им презентация, имидж, стил и т.н. просто си просят за гавра. Ами погледнете им само афишите "Мега концерта" - просто е смешно всичко това и си проси подигравките. Скрийте се в някой ъгъл и си цъкайте, колкото искате. То не случайно хората казват, че това е музика за маса, то трезвен едва ли някой нормален ще го понесе това нещо.
61
4
 
6
 
! Отговори
ЧеФо преди 8 години
...имам грешки, но пиша от телефона. Извинявам се!
60
12
 
11
 
! Отговори
ЧеФо, продължение преди 8 години
... Визията? Пуснете си MTV, или каквото гледате/слушате. Има повече тресящи се *** и цици, даже повече от Планета. Проверете, аз съм проверявал и е така.Кати не ви харесва, не гледайте/слушайте. Аз не харесвам класическа музика. И съответно даже не знам къде са отида да ги хейтна. Но пък като има концерт, се радвам хората да отидат.И аз не харесвам чалга, но щом хората я слушат, значи е хубава. Щом много хора я харесват, значи е много хубава.Аз пък обичам пръжки с лук и сланина. И какво!
59
7
 
12
 
! Отговори
ЧеФо преди 8 години
Не разбирам така наречените хейтъри. И какво лошо *** да ядеш пръжки с лук или брус сланина. Може е по-хубаво тирамису или мухлясало сирене?Аз не слушам чалга, но и не се мръщя, когато е около мен. Кое обаче не ви харесва? Мелодията? Въпрос на вкус - вероятно някой пък не харесва Iron Maiden , например. Текста? Заслушайте се в текстовете на повечети известни изпълнители и групи (чужди, защото вие българака музика не слушате по принцип) - също има сериозна помия в много от песните. Визията? .....
58
8
 
20
 
! Отговори
Не преди 8 години
Не, няма да отида. Това не е музика, а простотия в ноти.
57
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Млъквай ве смешен "журналист", омразата дори е в прекалено малки дози!
56
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля хвърлящите гьобеци по масите да не се изказват как това било модернизиран български фолклор... "Кейно Йесно Солнце" свирят модернизиран български фолклор, "Оратница" свирят модернизиран бълграски фолклор, "Исихия", свирят модернизиран български фолклор, "Балканджи" свирят български фолк метъл... Вашите "Пайнерки" друсат гьобеци на възможно най-гадните турско-РОМАНски ритми и показват силиконови притежания.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 61Аз не съм обратна бе момче и не ходя по чалготеки глей кво нещо а?
54
7
 
33
 
! Отговори
... преди 8 години
от известнот време се чудя - това блог ли е? "Странно е, че сред атакуващите чалгата са и хора, които в малките часове често са из фолк клубовете, мятат салфетки и щракат с пръсти. Но пък в социалните мрежи имаме право да бъдем най-големите противници, важното е да се включим във всеобщата веселба." За блог е ОК, за сайт с претенции за медия такива писания тип размисли и страсти, са безумни.
53
34
 
4
 
! Отговори
Край преди 8 години
Гледам че има и обратни които не се съгласяват че певиците на Пайнера са готини мацки. Ние хетеросексуалните мъже ги харесваме И Преси и Галена и Емилия и Анелия и Цвети Янева са си харни. Но ако на някой по му харесват рокдинозаврите от минали епохи - нищо не може да го спре да им се отдаде.
52
17
 
15
 
! Отговори
Тутурут преди 8 години
Браво Саше за яката статия, за съжаление като чета коментарите ми се доплаква за нивото на коментиращите. Щом и фен на чалгата те изкараха значи не само от ирония на разбират!