Пълна зала, три поколения, в един глас: Here I Go Again

Легендарните Whitesnake вдигнаха на крак "Арена Армеец"
25 ное 2015 16:23, Красимир Ангелов
12

Снимка: Орлин Николов/ СМЕ

Пълната до краен предел столична "Арена Армеец" отново се превърна в рок крепостта на България. Поводът, който събра фенове от поне 3 поколения, бе дългоочакваното шоу на рок легендите от Whitesnake, организиран от "Sofia Music Enterprises".

Нито дъждовното време и ниските температури, нито щателните проверки и заграждения извън и на входа на залата, не спряха близо 15-те хиляди фенове на Дейвид Ковърдейл и компания. А шоуто определено си заслужаваше.

Началото бе поставено от супергрупата “The Dead Daisies”, която включва някои от най-известните рок музиканти на планетата - Марко Мендоса, свирил с Thin Lizzy и Whitesnake, китариста Ричард Фортус (Guns N’ Roses и ThinLizzy) и Дизи Рийд – музикантът с най-продължителна кариера в Guns N’ Roses. Групата изнесе над половинчасов сет, а в 21 часа дойде ред и на голямото шоуто.

Дейвид Ковърдейл и групата започнаха ударно с класиката на  Deep Purple "Burn", която вече близо 4 десетилетия остава в паметта на запалените рок меломани. И това далеч не беше всичко от периода на Ковърдейл в „Purple”, защото преди няколко месеца Whitesnake издадоха "The Purple Album", в който групата представя своя съвременен прочит на голяма част от творчеството на Deep Purple, в който техен вокалист беше точно Ковърдейл. Така публиката се наслади на "You Keep on Moving", "Mistreated", "You Fool No One" и разбира се вечната балада "Soldier of Fortune".

Краят разбира се бе точно такъв, какъвто заслужава подобен концерт – с вечните хитове "Is This Love", "Fool for Your Loving" и "Here I Go Again", които накараха публиката да пее с пълен глас заедно с Дейвид Ковърдейл. Последната нота на великото шоу постави "Still of the Night", след която хилядите рок фенове заляха отново улиците около "Арена Армеец“ в студената ноемврийска вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: WhitesnakeДейвид Ковърдейл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До TulskiЕ много ясно, че ще помни песните на Пърпъл и ще ги пее, като няма собствени. Уайтснейк - легендите с един албум.
7
0
 
8
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
Не вярвах,че Арената ще се изпълни но ......нямам думи!!! Страхотно!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ковърдейл беше тийнейджърската ми сексуална мечта... Гледах го на оня концерт в Борисовата преди няколко години, където свириха и Джудас и други (когато убиха Яна в Борисовата) и нещо не останах очарована. Излезе и просто си изпя песните за пари. Надявам се снощи да е вложил повече душа и емоция във всичко.
5
24
 
0
 
! Отговори
bros преди 8 години
Яко потно ще да е било. С много разредена бира и мяукащи чебабчета ;)
4
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NESHTASTNIZI IZLIAZLI OT MUHALA--ZVEROVE I PRIKLUCENIA HRANA ZA GLUPAZITE V BULGARISTAN.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
беше жесток ,убийствен,разбиващ.......беше музика!
2
1
 
34
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Невероятно преживяване! Душата ми още пее!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах, как пропуснах този концерт.... къде съм спал?! кажете как беше.