Новият албум на Адел продължава да поставя рекорди

"25" стана най-продавания албум за 2015 година
29 ное 2015 17:03, Красимир Ангелов
12
Новият албум на Адел продължава да поставя рекорди
Снимка: Reuters

Новият албум на "Адел" продължава да поставя рекорди, като той е с най-големи седмични продажби след дебюта си в САЩ и Канада, а също е най-продаваният за годината в Северна Америка, съобщава "Билборд".

Още по темата
За една седмица в САЩ от "25" са продадени 3,38 милиона бройки, информираха от "Нилсен мюзик", отчитащи реализацията на пазара на музикалните продукти от 1991 година. По техни данни това е първи случай за последните 24 години, когато от албум са купени повече от 3 милиона копия за седмица, отчита БТА.

Феноменалният резултат всъщност бе очакван, след като албумът "25" на Адел реализира 2,8 милиона продажби само за 5 дни след излизането си. В Канада той постигна невиждания резултат - 261 000 продадени бройки в рамките на пет дни.

Доскоро рекордът по продажби се държеше от американската момчешка банда "Ен Синк". През 2000 г. те продадоха 2,41 милиона бройки през първата седмица след излизането на новия им албум "No strings attached", припомнят музикалните експерти.

С новия си албум Адел постави и още един рекорд - нейният диск "25" е най-продаваният през 2015 година, като британката смаза конкуренцията на принцесата на класациите Тейлър Суифт. За сравнение последният албум на Суифт, "1989", който беше най-продаваният за годината, се разпродаде в 1,8 милиона бройки.

Новият албум "25" на Адел стана най-бързо продаваният на всички времена и във Великобритания, като подобри 18-годишния рекорд на британската банда "Оейзис", припомня Контактмюзик. От излизането му на пазара във Великобритания от него са купени 800 000 копия, което е най-добрият резултат в историята. За седмица легендите от "Оейзис" продадоха "само" 696 000 бройки от третия си албум "Be Here Now".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: музикарекордиАдел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
16
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Посредствен албум с плоски и елементарни песньовки без смени на ритъма и мелодията, без обрати и контрасти. През тази година излязоха шедьоври светлинни години напред като Feel The Misery, The Plague Within, Sovran, Songs From The North.
10
0
 
0
 
! Отговори
t panchev преди 8 години
АДЕЛ - ОАЗИС тъпотия да си чупят рекордите колкото си иска едни на други!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Да... Албума поставя рекорди по безличност и коефициент на скучни песни в албума - 1.
8
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
О по-потен.
7
7
 
3
 
! Отговори
до номер две преди 8 години
Номер две-това, че ти не я слушаш я прави само щастлива. Адел има достатъчно много фенове за да и пълнят банковата сметка, а тя не е хич малка, щом има огромна къща в центъра на Лондон и 13000000 паунда в банката, след този албум може и да ги е удвоила
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинска музика няма и не се прави от края на 90-те.
5
3
 
9
 
! Отговори
onz преди 8 години
премиерата на албума се забавила що адел изела мастера и требвало да пишат наново.
4
2
 
8
 
! Отговори
Тео преди 8 години
До Анонимен"Бойко смело напред народа е с теб." Вярно е, че това на снимката прилича на Бойко Борисов, но не е по темата :) .
3
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веселин Маринов е по-добър от Адел.
2
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази офца няма даже да си я изтегля от "Замундата"...Инглиш чалга за лигльовци!
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко смело напред народа е с теб.