Почина джаз музикантът Васил Пармаков. Поклон!

Отиде си на 55-годишна възраст, но ни остави огромно творчество
Обновена: 22 май 2016 10:34 | 22 май 2016 10:34, Петя Славова
14
Почина джаз музикантът Васил Пармаков. Поклон!
Снимка: архив, Булфото

Внезапно почина големият блус и джаз музикант Васил Пармаков. Новината за кончината му обяви на страницата си във Facebook певецът Богдан Томов: "Пармачето вече го няма. Истина е, Бог да го прости и нямам думи за гениалния човек".

Цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази също съобщи там тъжната вест: "Днес ни напусна големият джаз пианист и човек Васил Пармаков. Каква огромна загуба за музиката! Поклон пред него и неговия талант".

Васил Пармаков си отиде на 55 години. Роден е на 30 септември 1961 г. Завършва специалност джаз пиано в Музикалната академия.

Пише филмова и театрална музика. Автор е и на книгата "Аз и Майор Блюхер". Бил е част от доста известни родни формации, като сред тях е и Подуене блус бенд.

Свирил е с музиканти като Иво Папазов - Ибряма, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Стоян Янкулов и други.

 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
da преди 7 години
До АнонименAbe #1, kato si sas zhalto na ustata , kak izobshto si pozvolqvash da davash ocenki na hora svetlinni godini nad teb?? Da si chuval za parvite 7 godini, ama may i roditelite ti ne sa!!
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът никога няма да се научи на нищо, най-малко пък на уважение към мъртвите. Аз също не слушам джаз, но не мога да давам негативни квалификации за покойник. Всеки приживе си има амплоа, има си публиката, има си почитателите. За мъртвец или добро или нищо! Поклон пред паметта на един творец.
7
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6?"Профан".......Типично за провинциален бълга*рак.Хем от село, хем ***, но с прИтенции.Класическо поведение на *** от соца.Идват от селата по партийна линия и започват да раздават "оценки".Първо си погледни скъсани *** и цър*вулите, селянино !!!
6
3
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
За теб като е неизвестен, значи е ясно колко ти е "багажа". Поне се скрий някъде, профан!
5
16
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен 3Не думай.Колко сте смешни в нищожеството си.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отиват си свестните хора само,защо?Поклон пред таланта и човека!
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поклон за Пармаков! Този музикант е изключително талантлив и известен, това, че ти не го знаеш номер 1, е твоя загуба, която ти няма да можеш да запълниш.
2
6
 
31
 
! Отговори
Korean soup преди 7 години
До Анонимен Това, че на теб не ти е известен, си е лично твое извращение. Аз също не слушам Ивана, Петкана, Драгана и др. Това пък си е моето лично извращение.
1
64
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният "известен" с това че е никому неизвестен.Абе днес.бг що не смените предназначението на сайта и не го именувате "Жалейки и погребения"?????????????????????????