С незаконна сеч прокараха път за фестивал в Серафимово

Фестивалът "Meadows in the Mountains" е известен като "английския събор"
31 май 2016 15:00,
11
С незаконна сеч прокараха път за фестивал в Серафимово
Снимка: Facebook; Фестивалът през 2015

Горски служители са подали сигнал за незаконна сеч и прокарване на горски път без разрешително в района на с. Полковник Серафимово, съобщиха за БТА от МВР в Смолян.

Разширеният със сечта път води към зоната, в която през юни ще се проведе ежегодният фестивал "Meadows in the Mountains", станал популярен сред местните жители като "английския събор".

По случая е образувано досъдебно производство.

Според данни от полицията е прокаран път с дължина 38 метра през държавен горски фонд в местността "Дрянково". При разчистването са отсечени 35 широколистни дървета без контролна горска марка, за което няма издадено разрешително.

Проправеното трасе не води към дърводобивен район, а към местностите, в които всяка година пристига хилядна публика от Великобритания и Европа за традиционния вече фестивал.

Организаторите на "Meadows in the Mountains" са английски граждани, купили къщи в Полковник Серафимово. Британците попаднаха през март в криминалните хроники, след като в някои от домовете им бе открита марихуана, намерена при полицейска акция за разбиване на наркоплантация в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Англичанина преди 7 години
Тази година ще трябва да отида защото ще има много куррви за еббане и опождане. Трябва да ги оплодиме да нараснат Родопчаните.- Християни. Турците са едни селяни прости .
9
0
 
0
 
! Отговори
Горското Смолян преди 7 години
нарушителите ще платят супер глоба за това си деяние !!!??? Вече са внесени жалбите в районния съд. така че някой ако не е разбрал. Има 5 Англичани който ще ходят на съд за незаконната сеч.
8
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ежедневно стотици декари незаконна сеч се извърша по горите, ама не пишете за нея ?!
7
0
 
0
 
! Отговори
Пак горски преди 7 години
Един виц _ истина. Преди години НУГ _ нац. управление по горите води отчет на отсечените. Митниците на изнесеното. На митниците отчета по_висок от НУГ, а има и вътрешно потребление. :)))
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ми се струва, че ако аз отида на острова и отсека пет дървета ще ме тикнат в панделата...
5
0
 
7
 
! Отговори
Н. Генов преди 7 години
Да си отговарят според закона, че и отгоре. Ама според закона, а не както отговарят нашите си дървосекачи и тъмнокожи бракониери дето не ги бараме за нищо!Да засадят минимум 380 фиданки и да са длъжни да ги гледат минимум 12 години! :)
4
2
 
5
 
! Отговори
bros преди 7 години
Мръсни британски кoпеленцa... На тия доберманите беха нападнали моя роднина там... Оня ден неква залюхана дrишла ми писа в кауча, дали не съм можел да я хостна, че и да я водя даже... Познайте как звучеше речта на кралицата от моята уста ;) Т'ва ако се случи, отивам и бия... Bах'ти и наглите наркомaни...
3
3
 
6
 
! Отговори
Еееее... преди 7 години
Пак някой завистливо гледа в канчето на англетата... да ги глобят и да им заръчат да залесят адекватно количество фиднки, ще го изпълнят виновните, за разлика от масовите бракониери и печалбари по горите ни
2
0
 
6
 
! Отговори
Е преди 7 години
И,КАТО СА СЕЗИРАЛИ ПРОКУРАТУРАТА,ДЪРВЕТАТА ЩЕ ПОНИКНАТ ЛИ ОТНОВО?!
1
4
 
13
 
! Отговори
Горски преди 7 години
Това да е незаконната сеч в територията Р Б.