Рецептата Dnes: Френски маделини

Нежен френски десерт, който ще докосне сетивата ви
1 юни 2016 07:52, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Френски маделини
Снимка: Youtube

Продукти:

150 г брашно
3 яйца
1 супена лъжица мед
150 г захар
1 пакет бакпулвер
150 г масло
½ чаена лъжичка сол
 
Приготвяне:
 
Разбийте с миксер яйцата, захарта и меда. Пресейте заедно сухите съставки – брашното, бакпулвера и солта. Добавете ги към яйцата и захарта. Разбъркайте отново с миксер. Разтопете маслото и го прибавете към сместа. След като сте разбили добре всичко, сложете сместа в хладилника за около час, докато стегне малко.
 
През това време загрейте фурната на 220-230 градуса. Ако имате форма за маделини ще е най-добре, защото ефектът е уникален. Но ако нямате можете да използвате и формички за мъфини.
 
Напълнете формичките, които сте предвидили със сместа за маделините като внимавате да не ги препълните, защото те ще удвоят обема си във фурната.
 
Печете за не повече от 15 минути. Сервирайте маделините, поръсени с пудра захар.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: десертрецептамаделини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Антонио Ресио такива ли закусваше?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маслените бисквити са твърди, а тези са въздушни.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, пък баба ми щото не знае френски явно, им викаше маслени бисвити....
1
0
 
3
 
! Отговори
Антон преди 7 години
На френски се казват "мадленки", защото готвачката на краля, която ги е измислила, е Мадлен.