Биийтълс не били Бийтълс. Конспирации за музикантите

На 16 януари фенове отдават почит на легендарната група
15 яну 2017 14:51, Петя Славова
23
Биийтълс не били Бийтълс. Конспирации за музикантите
Снимка: Обложката на албума The Abbey Road

Почитатели на Бийтъл по целия свят ще се съберат, за да отдадат почит на легендарната група на 16 януари, който всяка година от 2001-а насам се чества като деня на ливърпулската четворка.

Датата не е избрана случайно от ЮНЕСКО - на 16 януари 1957 г. в Ливърпул е откриването на клуб "Кавърн", където е дебютът на бъдещите звезди, пише "24 часа". В него Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар имат над 300 участия и започват бурната си кариера.

Само за осем години те издават 12 албума, 13 мини албума и 22 сингъла, докато не се разделят през 1970 г., за да може всеки да гради собствена кариера. Раздялата им не спира интереса към тях през годините. На ход са и конспирациите.

Според най-широко обсъжданата Пол Маккартни е подменен, след като е умрял в автомобилна катастрофа през 1966 г. Историята е, че след поредния скандал с колегите в звукозаписното студио Пол си тръгнал ядосан и на път за вкъщи катастрофирал и загинал.

По това време вече бандата е на върха на славата и мениджърите им не искат всичко, и най-вече печалбата, да приключи толкова скоро. Затова се свързали с Били Шиърс - човек, който е спечелил първо място на конкурса за двойници на Маккартни преди това, и бързо потулили катастрофата. Като най-явно доказателство за подмяната се сочи обложката на албума The Abbey Road, който излиза през 1969 г. На нея Пол, Джон, Ринго и Джордж са снимани как пресичат улица "Аби" в Северозападен Лондон и според някои кадърът много напомня на погребална процесия.

Джон Ленън - облечен целият в бяло, символизира небесното или божественото. Ринго Стар, облечен в черно, наподобява човек от погребална агенция. Джордж Харисън - в деним, прилича на гробар. Единствено Пол Маккартни е бос и напомня за починал според тази теория на конспирацията. На обложката се вижда паркиран фолксваген костенурка (на английски името на колата е Beetle - с препратка към групата), на чийто регистрационен номер пише 28IF. Според някои това също е знак - истинският Пол Маккартни е щял да навърши 28 г., ако (на английски - if) е бил още жив.

Всички в групата са двойници или актьори Има още една подобна теория за “Бийтълс”, но според нея всичките четирима музиканти са подменени. “Никога не е имало истински Пол, Джон, Джордж и Ринго”, като твърдението е подкрепено с няколко доказателства в сайта The Beatles (As They Were Presented To Us) Never Existed (от англ. - “Бийтълс” (такива, каквито ни бяха представени) никога не са съществували”). Едното доказателство е намерено във височината на четиримата музиканти - тя варира на различни снимки. Така например на един кадър Пол Маккартни е най-висок от всички, а на други е по-нисък.

Второто доказателство е открито във веждите на момчетата - те сериозно се различават във формата, размера и стила през годините. Същото е и с ушите - но не само във формата и размера, а и мястото им. Много са различни и зъбите, както и самата усмивка на четиримата от “Бийтълс” на снимките им през годините.

Има теория, че Джон Ленън е предупреден, че ще бъде застрелян на остров, от местен астролог, докато бил на ваканция в Гърция с Йоко Оно през 1969 г. Това се случва 11 г. преди да бъде убит от Марк Чапман пред дома си в Махнатън (един от административните райони на Ню Йорк, който всъщност е остров). Тогава стреснатите Ленън и Оно бързо отменят планираната си екскурзия с яхта около гръцките острови. Историята излиза наяве, след като триминутно филмче на двойката, която се разхожда по улиците на Атина, е пуснато в продажба.

Според друга теория на конспирациите Ленън е бил убит от тайна организация, защото бил заплаха за нея. Имиграционната служба се опитала да го депортира, докато той бил под непрекъснатото наблюдение на ФБР.

Много често певецът говори за злото в индустрията, затова някои вярват, че неговият убиец Марк Дейвид Чапман е бил под контрола на илюминатите, когато е застрелял Джон Ленън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: бийтълс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
1
 
! Отговори
Любомир преди 7 години
Оставете глупостите, поне за Бийтълс! Срамно е! И не се пише Биийтълс в заглавие, и другаде...., толкова ли нямате време да си погленете творението........Мисля, че не е късно да се извините за цялата простотия на хората, отраснали и обичащи тази група....
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Биийтълс не били Бийтълс" :)---А, бе, Пете! Погледни си заглавието: пише се Биииииийтълс, разтегнато, като локумите в статията. :)
15
4
 
23
 
! Отговори
1-ви Април преди 7 години
Днес да не е 1-ви Април? И земята не е кръгла, а е плоска?
14
3
 
27
 
! Отговори
trafoPOST преди 7 години
Това ми напомня една стара шега, че Уйлям Шекспир не е автор на своите произведения. Писал ги е друг човек, който също се е казвал Уйлям Шекспир.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Ако си спреш телевизия Планета, може и да разбереш. А и не е зле да понаучиш английски.
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле! Народът изтрещя! Знам, че е неделя и че няма нищо интересно, което да отбележите в новините, ама чак пък толкова глупости на куп...А, Ринго сигурно са го отнесли извънземните и сега някой извънземен се представя за него, докато истински Ринго си живее като божество на някоя планета...Абе, хайде спрете се вече!
11
7
 
25
 
! Отговори
ogyo преди 7 години
Петя Славова може да пише за чалгарите своите глупости - не и за БИТЪЛС.......
10
6
 
22
 
! Отговори
ogyo преди 7 години
До АнонименКолко много трябва да си ***, неинформиран,наивен и първобитен, за да напишеш това??? Простотията на автора е наистина впечатляваща.......
9
6
 
22
 
! Отговори
НаостриАдамуса преди 7 години
*** верно ли ?Аз вчера срещнах Елвис,Принс и Джако.Цакнахме едно белотче в кварталния хоре-маг на по бира и кебапи.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Англия разрешено ли е паркирането върху тротоара?
7
5
 
25
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Могат и с анализ на гласовете и по снимките може да се гледа. Сега има и ДНК. Обаче никой няма да опровергае разните там драскачи. Глупостите са по - интересни.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Често се случва да се правят подмени при артисти и певци с цел кариера. Лили Иванова многократно се е подмладявала, за да участва в разни младежки конкурси. Работех на пас контрола на летището. Веднъж се появи с паспорт, в който пишеше, че е родена 1950 г. Оказа ми се наборка, а аз бях дете, когато я слушахме:)
5
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До занимава се с музикаМного хора вярват,че Хитлер е още жив и се крие под ледовете на Антарктида, ти за дребни неща се възмущаваш. :)
4
42
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време се опитах да ги слушам но една песен изслушах и ми стана тъпо
3
2
 
30
 
! Отговори
занимава се с музика преди 7 години
До АнонименПълно е с простотии в нета. Иначе най-лесно теорията за подмяната на музиканти може да се опровергае, чрез спектрален анализ на гласа от записите на песните. Тогава не е имало дигитални технологии и гласовете са били естествени. Сигурен съм, че в студията още се пазят оригиналните многоканални магнитни ленти със суровия материал, преди миксирането.
2
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина има конспирация,но не това което пише в статията.Опитват се да ви заблудят.Ало съберете цифрите отговарящи на името на Пол Макартни и ги разделите на броя на лемурите в Мадагаскар.Полученото коренувате с тангенса на Сатурн спрямо Юпитер на 21.11.1573 г. След това го разделите на сбора от скоростта на вятъра в село Лисово на 18.03.1960 и датата на последната менструация на бабата на Путин,ще получите 1966-годината в която е загинал Пол.
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Совите не са тоя което са !