Финалистът Кристиан: България може да победи на Евровизия!

"Нямам думи... Много се гордея. Остана ни съвсем мъничко"
12 май 2017 09:00,
147
Финалистът Кристиан: България може да победи на Евровизия!
Кадър: YouTube

"Нямам думи. Не знам какво да кажа. Много се гордея". С тези думи 17-годишният Кристиан Костов се обърна към българските зрители, след като стана ясно, че нашето момче е първият финалист на тазгодишното издание на Евровизия, което се провежда в Ккиев.

"Искам да благодаря на всички българи от чужбина, които гласуваха за нас. Аз вярвам, че България може да успее тази година. Остана ни съвсем мъничко. Много съм горд, че имам възможност да представя България на най-голямата сцена в Европа", заяви изпълнителят на "Beautiful Mess".

Още по темата

Той благодари на всички, които го подкрепят, и изрази вяра, че страната ни има възможност да победи на песенния конкурс.

Кристиан беше под №15 и изпълни блестящо своята песен, която развълнува зрителите и журито на Евровизия.

До финала в събота се класираха и представителите на Беларус, Хърватска, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Те ще се присъединят към вече избраните 10 изпълнители от първия полуфинал, както и шестте държави, които се класират автоматично - Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия и домакина Украйна.

Младият ни изпълнител, чиито корени са от България и Казахстан – откъдето са неговите родители, е роден на 15 март 2000 г. Той започва музикалната си кариера на 6-годишна възраст в престижната московска музикална школа "Непоседы", която е известна с развитието на млади таланти.

Участва с голям успех в редица национални и международни състезания, като Sound kids, където е победител, "Нова вълна за деца" (финалист, 2012) и "Школа музыки" (2012).

След това участва в предаването за деца таланти The Voice Kids, където негов ментор става победителят от "Евровизия 2008" Дима Билан.

Преди две години Кристиан достигна до финала на музикално риалити у нас X Factor, където остана втори след кипърката Християна Лоизу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Кристиан
111
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакън,заради детската Евровизия не си виждах съпруга в продължение на месец заради организиране,атестатции и не знам си какви глупости"Хубаво, похвали се.
110
4
 
3
 
! Отговори
Gabbani преди 6 години
На мен най-много ми харесва италианската песен. ( не че няма да гласувам за нашето момче) но италианската песен е жизнерадостна, оптимистична, актуална като текст. Хореографията й не е добра, но песента е просто в най-добрата традиция на италианската забавна музика. Много ме кефи и създава ведро настроение с един много критичен текст.
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На румънците песента ясно декларира, че е румънска, ЗАЩОТО Е НА РУМЪНСКИ ))).........Това е опит да обясня защо песента не е българска, не го приемай буквално.Това със водата е пример за същото.От теб разбирам, че и румънската песен не е румънска))Има обаче един композитор Томас Бергерсон, който разбира от български гласове и музика. Ако те интересува, лесно ще го намериш.Защо българин не може да аранжира така наша песен и тя да представи страната?DБергерсон има цял албум с бълг. мотиви
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"румънска, ЗАЩОТО Е НА РУМЪНСКИ"Румънската песен е на чист английски и освен това първо е била написана за групата от Швейцария, с цел в нея да има нещо швейцарско фолклорно, но на тях не им харесва и така я получава Румъния.
107
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не кажат,че точно тази песен прадставя страна ни няма как да разбера, че българска.Просто е.На румънците песента ясно декларира, че е румънска, ЗАЩОТО Е НА РУМЪНСКИ )))Цял ден се опитваме да докажем, че водата е мокра...
106
4
 
11
 
! Отговори
wasilew преди 6 години
Ако четете руски медии, обаче, от заглавията няма да разберете, че България е достигнала до сцената на спектакъла в неделната вечер. Повсеместно, включително в рускоезични издания в Украйна и Израел, се изтъква, че става дума за московчанин, който живее и учи в руската столица и само през последните две години пребивава по-често в България. За какво българско участие си фантазираме?
105
2
 
1
 
! Отговори
емиграция преди 6 години
От какво се отказваш? Ако да спорим и да се обиждаме...., спираме и ние.Утре е събота.....А , че конкурсът е организиран от ***, както мин. година го определиха американците.... си е вярно.Това е.Регламенти......Организирай ти с твои парици справедливо състезание.....
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До емиграцияАма ти верно си много ***.Оказвам се.
103
6
 
4
 
! Отговори
ss преди 6 години
И да спечелим - какво от това ... след една седмица никой няма да помни,ститистика ... след 10 години няма и Българи да останат в тая държава ...
102
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
dnes.bg/muzika/2017/05/12/bylgarka-ot-virtuozite-na-la-skala-ne-spirai-da-mechtaesh.340834Ето това вече е нещо!Браво на момичето, но гледам "ценителите" на Кристиян и голямата музика, не са го забелязали.Еми така е, не ги облъчват с това момиче, не ги карат да гласуват, не им казват че е българка, няма как да я харесат."Истината не е очевидна!"
101
3
 
1
 
! Отговори
емиграция преди 6 години
113-ти. Май те съпровождат комплексите.И защо тябва да ти пишем на английски?Има и други езици, катър.
100
4
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
България може да победи, но няма да и позволят.Конкурсът е политически.Кристиян не отговаря на изискванията на европейските "ценности".Не е третополовите, не е ром, не е евреин ...Няма как да спечелим въпреки, че нашето момче е най-талантливо.Ще ни замажат очите с едно трето място.
99
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До емиграцияТака, а сега това го напиши на английски и пак се опитай да си убедителен, че си българин, щато вече не знам как да го обяснявам. А това, че си емигрирал, не променя факта, че си произлязъл от "***" и обиждаш същите на БЪЛГАРСКИ.Аман бе!RUN, YOU FOOLS
98
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taрикат е руснакът. Знае много добре, че ако се яви от името на Русия няма да мине и първия кръг, а така отваря възможност за много гласове именно от там. Той самият си каза, че не говори добре български. Какво се прехласвате толкова ви се чудя.
97
4
 
20
 
! Отговори
емиграция преди 6 години
Отвратени сме от коментарите на някои ,,нашенци" . Оплюват момчето по стар соц. обичай.Руснак бил, такъв бил, да не станел онакъв. А той си е на ниво, където му е мястото.Пожелаваме му успех, за ужас на ***.
96
14
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Как ще победиш, бе ***. Песента не е нищо особено, няма никаква сценична постановка - нито други участници, нито нещо като балет, самият пубер е статичен. Не знам защо изобщо го класираха за финала.
95
6
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
гледаш младежа спечелил само ако цяла русия гласува за негоа после с какъв капацитет разполагаме ние за да организираме подобно събитие?това с гласуването е нереално и отвратително не печели най добрия а печели онзи с гласове от пристрастия на съседни страни или бивши соцовекогато хората се научат да гласуват според изпълнителя а не политически или според националност тогава това шоу може да предизвика интереса ми
94
4
 
5
 
! Отговори
Но комент преди 6 години
Неразбрах само какво ви впечатли "песента" на румънския отбор,бих я определила като нещо между Алпите и Германия с това алелелей само халбите бира ги нямаше да ги размятат по сцената! Подкрепям България (заради това че съм българка), но най-силно впечатление ми направи Унгария(чудесно шоу,визуализация,изпълнение с инструменти музикални,танци - това е моя фаворит! България - добро изпълнение,но можеше и по добре. Поли беше върха мин.година !
93
4
 
6
 
! Отговори
тя преди 6 години
Не натоварвайте момчето с разни пожелания и предсказания!