93-годишният Шарл Азнавур с първи голям концерт у нас

Той ще представи най-доброто от 70-годишната си кариера
4 сеп 2017 17:22,
26
93-годишният Шарл Азнавур с първи голям концерт у нас

Легендата на френската музика, откритието на Едит Пиаф, големият Шарл Азнавур
ще изнесе за първи път у нас голям концерт на 30-ти ноември в зала “Арена Армеец“ по покана на  Продуцентска компания АРТ БГ. Специално за събитието арената ще бъде преобразена във френски театрален салон с драматичен декор и червен килим, а местата ще бъдат лимитирани за 5500 човека, които да се потопят изцяло в атмосферата на френския шансон и джаз. Събитието се осъществява в партньорство с Френския културен институт.

Билетите за ексклузивния концерт тръгват в продажба от понеделник, 4 септември в мрежата на Eventim на цени между 60 и 150 лв и ВИП билети на цена 200 лв. Първите 300 билета ще бъдат на промо цена с 10 лв. отстъпка.


На рекордната възраст от 93 години френският Франк Синатра, както често е наричан,  е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката. В София ще го видим в рамките на есенното му турне, преминаващо още през Сидни (Hordem Pavilion), Париж (Accor Hotels Arena), Виена (Stadthalle), Лондон (Royal Albert Hall)

Буквално преди дни, на 24 август,  Азнавур получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера - той  стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Понастоящем артистът е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ.

Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и много други бляскави концертни зали. В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави.

Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на 1-во място в много държави, се нарича “SHE” – включена е и в саундтрака на блокбъстъра “Notting Hill”. Други негови хитове са и“La Mamma”, “La Bohème”, „Paris Au Mois D'aout“, Tous les visages De l'amour, Et Moi Dans Mon Coin и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Концертино преди 6 години
1978 г. Зала Универсиада Автора на статията да проверява какво пише, че звучи смешно. "За първи път", а то не било за първи път.
21
0
 
1
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Шарл Азнавур беше в България през 1967 / дано не бъркам/изнесе концерт в зала " Универсиада" и бях на пресконференция в една заличка над зала "България", даде ми автограф на оригинална негова снимка. През ноември 1972 го гледах в Париж в " Олимпия".
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е първи концерт, той пя както казва по долу човек от форума, пя в зала Универсиада през 1968 или 1969 година. Така че, това не му е първи концерт.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кого би взела Едит Пиаф от България в своя екип днес?
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникално, велик изпълнител!Радвам се че ще стъпи на родна сцена.Арменците са велик,изстрадал,но талантлив народ.България дава подслон на много от тях,след геноцида в Турция през 1915г.Яворов ги възпява в страхотно стихотворение,а те му отвръщат кръщавайки булевард в столицата Ереван на негово име.Имам приятели арменци-да сте живи и здрави!
17
0
 
8
 
! Отговори
Еми м преди 6 години
Той вече е пял в България!не си спомням годината.Концертът беше в зала"Универсиада"- бях на първия ред!
16
2
 
10
 
! Отговори
нн преди 6 години
На тази възраст, това което прави си е живо изключение.
15
8
 
5
 
! Отговори
Ови преди 6 години
Браво, ама поне стотака да беше ударил, да е като никой друг, изнасял концерт в Армена Ареец. Не знаех, че имало и друг Франк Синатра. Не е хейт, уважавам всеки, който прави нещо ценно. Но Неска.БеГе , издишатее.
14
5
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ами още един сънародник с който само мога да съм горд. Единствено Кимито е ала бала. Но тя поне пък отиде в Армения. Уфф дали да ида да го слушам. Щото си падам по хеви метъл и хард рок. Инак безспорно е велик изпълнител.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11 ***, пише се и се изговаря "кУпете". Май на теб ти трябва памперс, левак?
12
3
 
16
 
! Отговори
Ветеран преди 6 години
Азнавур е изнасял концерти в България през 70-те год. на миналия век.Лично съм бил на такъв - до колкото си спомням беше в зала Универсиада. По това време стана кум на Емил Димитров
11
3
 
15
 
! Отговори
До анонимен 5 преди 6 години
Ти явно не си се,,преселил" в настоящето. Рано ,рано си станал за резил. От такива същества като теб файда ама хич няма.Не съм почитател на френсия шансон но Азнавур си е явление. А ти спри да ,,мислиш",за това е нужен мозък,а при теб.....???????
10
2
 
33
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Велик!Музиката му е храна за душата!
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сетиха се тепърва да го канят
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Знаем си ние резилите!:))))))
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя от наборите не е останал нито един жив в европа! На това се вика да надживееш всички от набора си!
6
7
 
19
 
! Отговори
Няма проблем преди 6 години
Подгряваща певица ще е Лили Иванова.
5
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига бе а аз си мислех че отдавна се е пресели в отвъдното. Не се е пояявал на сцена от 30 години. Е никога не е късно да стане за резил!
4
1
 
37
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
La Boheme Шарл Азнавур е просто ВЕЛИК! Паметник на една епоха талантливи композитори и изпълнители, символ на непреходната красота. Артист с главно А.
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи и последен път у нас.... :)