Кристиан Костов – с евро Грами и №1 на публиката

Той изненада публиката с дует с холандски изпълнител
18 яну 2018 16:00,
27

След като стана първият български изпълнител, отличен с престижната европейска награда "EBBA" (European Border Breakers Award), на 15-тата официална церемония по връчването на т.нар. европейски "Грами" на 17 януари в Грьонинген, Холандия, Кристиан Костов получи и голямата награда "EBBA" - "Избор на публиката". Нейни носители са световни звезди като Adele, Dua Lipa, ZAZ, Kodaline, Era Istrefi и др.
 
Кристиан Костов, продуциран от Вирджиния Рекърдс, се пребори за отличието след онлайн гласуване в конкуренция с останалите 9 наградени европейски изпълнители. Това са артисти, постигнали изключителен успех извън границите на собствените си държави - победителят в "Евровизия 2017" - Salvador Sobral, Alice Merton от Германия, Alma от Финландия, белгийката Blanche - 4-та в "Евровизия 2017", групата "Off Bloom" от Дания, норвежката певица Sigrid, шведката Scott, френското дуо "The Blaze" и английският музикант Dario Darnell, известен с псевдонима Youngr.
 
Освен с красиво изпълнение на "Beautiful Mess" в аранжимент за пиано и виолончело, по време на церемонията Кристиан изненада публиката и с класиката "Bring It All Home To Me" в дует с британската звезда Youngr под акомпанимента на самия водещ на събитието Jools Holland.

Минути след финала, Кристиан сподели пред БНР: "Много съм горд, че България най-накрая спечели! Аз мисля, че го заслужаваме, но честно казано, това не е моя лична победа. Това е победа за всички хора, които са гласували за мен. Много съм благодарен, защото няма как да купиш такова нещо. Хората или гласуват, или не. Явно са повярвали в мен, а това е най-важното. Благодаря ви много!"
 
Наградите "EBBA" са част от уникалния за Европа фестивал за поп и рок музика "Евросоник". Те са подкрепени от Европейската комисия по програмата "Creative Europe" и се осъществяват с медийната подкрепа на Европейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотно момче!Браво Крис! Много успехи и за в бъдеще. Завистници винаги ще има а ти горе главата.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евро Грами? Стига сте промивали мозъци! Няма един известен европейски изпълнител в тези напълно безсмислени награди , от които никой в Европа не се интересува! Отново организираха кампания от невръстните му фенки с огромен превес от Русия, да спамят с вота си на сайта на наградите, за да събере възможно най - голям брой гласове и да вземе глупавата награда,която не дава никакви предимства. Така стана и на Евровизия. Освен това Кристиан не може да пее, изглежда ужасно, боядиса си косата, за да изглежда уж по-привлекателно и заприлича на кореец, по - зле е от Азис! И изобщо не обича България, пр
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От, кой пол е това нещо и истанбулската конвенция не може да ни даде отговор. Природата си прави нелепи шеги.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май момчето ще го лансират на азиатския пазар.
6
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продуцентите от Вирджиния Рекърдс му налагат все по-отвратителна визия.Има гласови възможности,но външния му вид е отчайващо нелеп.Това дете няма ли родители?
5
5
 
15
 
! Отговори
БРАВО, КРИСТИЯН! преди 6 години
Пееш невероятно! Бъди здрав и се радвай на младостта си, на страхотния си талант, на всичко това, което постигаш, на бъдещето си !
4
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Талантът е важен, а Кристиан го има. Господ му го е дал. Браво на момчето. 99% труд + 1% талант = УСПЕХ.
3
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е стига де! Ако на 17-18 години сте били по-успели от него, пак ще имате по-голямо уважение, защото ще знаете колко усилия са необходими за успеха. Да се радваме, че детето се гордее с българския си произход и все пак популяризира културата ни по начини, малко по-добри от Азис, Фики и разни други певачки, които си знаят само малкото име и прякорите
2
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne mi haresva
1
41
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сори... ама това вече е прекалено! Нито може да пее, нито прилича на нещо нормално!