Волфганг Давид гостува на Софийска филхармония

Австрийският цигулар ще свири под диригентската палка на Найден Тодоров
23 фев 2018 15:52,
3
Волфганг Давид гостува на Софийска филхармония
Снимка: Личен архив

Две от най-великите произведения от епохата на романтизма - Четвърта симфония на Брамс и Концерт за цигулка и оркестър на Брух ще прозвучат в зала "България" на 1 март.

По покана на Софийска филхармония солист на концерта ще е виртуозният цигулар Волфганг Давид, а ще дирижира маестро Найден Тодоров.

Английското музикално списание The Stand описва свиренето на Давид като "емоционално, толкова богато, колкото може да се пожелае" и това го прави най-подходящият избор за концерт с музиката на Брамс и Брух.

Волфганг Давид дълго време е солист на Кралския филхармоничен оркестър, а в момента е желан гост солист на симфоничните оркести в цял свят. Свирил е в прочути зали като Карнеги Хол (Ню Йорк), Мюзикферайн и Концертхаус (Виена), Виктория Хол (Женева), Уигмор Хол (Лондон) и др.

Билетите за концерта от цикъла "Обичате ли Брамс?", който ще е на 1 март, са на цени от 10 до 20 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Когато си проstak, а и се храниш от париците на някое НПО,, получаващо ги от американски финансов спекулант от унгарско-еврейски произход, пишеш такива неща.Нито си слушал през животеца си Четвъртата, нито Концерта на Брух (завчера го пускаха по MEZZO)! Нито ще дадеш 40-50 лев за билет! А Ролдугин не е цигулар - има малка разлика! То и Валерий Гергиев е личен приятел на Путин, и Анна Нетребко. Путин общува с каймака на руското общество, да не е бабникът Немцов, зер!