Пол Маккартни: Очаквах успехът на Бийтълс да е 10 г.!

Музикантът написал "Let it Be" след като сънувал майка си
23 юни 2018 10:15, Петя Славова
42
Пол Маккартни: Очаквах успехът на Бийтълс да е 10 г.!
Снимка: Reuters

Пол Маккартни заяви, че очаквал успехът на "Бийтълс" да продължи само 10 години, съобщи Контактмюзик.
Седемдесет и шест годишният музикант бил изненадан, че песните на легендарната група са популярни и днес.

В късното шоу с водещ Джеймс Кордън сър Пол разкри също, че навремето сънувал майка си, която починала, когато той бил 14-годишен, и че вследствие на този сън написал песента "Let it Be", предаде БТА.

Още по темата

"През 60-те сънувах майка си, която почина, когато бях тийнейджър - довери легендарният бийтъл. - Тя се доближи до мен и ме успокои, като ми каза, че всичко ще е наред. Почувствах се страхотно и написах песента."

"Това е най-хубавата история, която някога ми е била разказвана - възкликна 39-годишният водещ, преди той и Маккартни да изпеят в дует хита "Let it Be". - Спомням си, че дядо ми и баща ми изпълняваха тази песен специално за мен. Това е най-хубавата песен, която някога съм чувал."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: бийтълспол маккартни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е чист брит поп. Никакъв рок не е.
38
1
 
6
 
! Отговори
Тийнейджър преди 5 години
Аз съм на 12 и любимите ми изпълнители са:The Beatles, Led Zeppelin, Black Sabbath, Judas Priest, Deep Purple, Megadeth, the Animals...Не знам защо мислите, че всички днешни тийнейджъри слушат чалга и рап.
37
1
 
11
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
Деца ,с думи не можете да ни оборите.Ние ,,онова поколение" сме най щастливите хора че растяхме с техните песни ,които не се появиха в един ден а се раждаха години, заедно с нашето израстване.След това дойдоха Цепелин,Пърпъл и т.н. и т.н.Вие няма как да го разберете защото всичко сте го чули накуп и изведнъж.Тези които тепърва ще се раждат ще казват същото за това което още не сте чули от вашите фаворити. А интелекта на 2 е ясен-той слуша Фики,Криско и Азис.А дали е чувал за Моцарт,Вивалди????
36
0
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До 19, а.к.а 34Имаш уникалната възможност да напишеш и ти двутактова композиция - елементарно е явно. И ако вземеш и изкараш няколко млн, айде десетки хиляди да са, айде лева да са, ще ти сваля шапка...А всички тия мантри дето ми ги редите, че било късмет, че били без конкуренция и прочее са смешни... Не съм им съвременик, не разбирам времето и музиката, но какво огромно влияние, да не кажа музикополагащо...
35
0
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Хубаво е, че понякога дори и невежеството се радва само на себе си.
34
0
 
5
 
! Отговори
Волфганг А. Моцарт преди 5 години
Анонимен 2, ти написа най-тъпия коментар в историята на музиката.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До н.19Нотите не ги теглим но и не говорим за двутактови "композиции"
32
3
 
2
 
! Отговори
До н.19 преди 5 години
Значи колкото по сложни партитурата, толкова по гениално. Браво! Да попитам,нотите на килограм ли да ги теглим или на кубик?
31
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие не четете ли ? Човека (Пол) сам ви казва "10 години им давах. Не ставахме за повече. Прочухме се в период без конкуренция на Острова. Имахме късмет." Това е.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, дори нищо да не беше написал Пол, ами само Yesterday. Това е уникална композия. За нея той казва, че също му се е явила на сън и в продължение на един месец е питал познати и приятели дали са чували тази мелодия, защото не вярвал че е негова...
29
0
 
7
 
! Отговори
1948 преди 5 години
Няма сравнение ,,Бийтълсманията"обхванала цял свят със нищо в днешно време.Как искате да ни разберат младите.Може би ако го сравним със пристрастяването им към телефона и компютъра,без който те не могат да си представят живота.
28
0
 
17
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Абсолютно прав си ! Времето ще отмие много неща но тази ,,смешна" музика/ както казва един явно голобрад юнак/ ще си остане вечна и непреходна. Само ,,Йестърдей" има над 2,200 аранжимента и кавъри от различни изпълнителиТе промениха музиката,както импресионистите промениха изобразителното изкуство.Велики!!! И ще останат такива! А пуберите??? Всяко поколение се смята за по-умно от предишното и по мъдро от следващото! Кръговрат но..Моцарт и Бетовен ,Вивалди и Шопен,Бийтълс и ?!?!?! ще са вечни
27
0
 
0
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
...Е аре де - клавиатурна грешка - 77 да се чете 55
26
1
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До Анонимен 2"...днес една песен не биха успели да вкарат в топ 20 на ЕмТиВИ"Да, а също така и нито една в топ 100 на Планета ТВ.Бийтълс: Първи концерти на стадиони! Скок на звукозаписната техника! Първи в историята на музиката концептуални албуми! Поколение музиканти, базирали творчеството си на тях, се превръща в източника на идеи на съвременните артисти!За 8 години са описали човешките страсти във възходите им и паденията. 77 г. след, се слушат! Де да знам сали са сали нещо на света!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко нещо с времето си. Нормалните хора разбират това. Няма как Моцарт и Бетовен да се появят в 21-ви век. Бийтълс са велики защото са били новатори за времето си. Като Пинк Флойд през 70-те. Или Юту през 80-те. Или пък рапа през 90-те и в началото на века. Изобщо музиката отразява времето, но някои неща все пак са непреходни. И Бийтълс са едно от тях.
24
10
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
то па едни текстове и звучене... скрий се старче с тая смешна музика... нямаше какво да се слуша само Битълс и Ролингстоунс... след тях музиката е велика - от 70 до 88 година кой каквото иска да си говори...
23
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете на торния бръмбар пол се познават по разваления български и ниската интелигентност
22
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
народа в англия оскотя
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименмакартни е много елементарен, но троловете които лаят за него са по-елементарни охохохохохооо
20
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички които се изказват срещу Пол са много елементарни хора.Подобието на музика, което слушат, не е музика. Това са еднотипни нискоразрядни звуци, произведени на компютър. Но така е, музиката в днешно време не се чува от много хора. Сега е комерс. То и при Бийтълс няма как да няма комерс, но... това което написаха, надмина комерса и го сложи в малкия си джоб в мелодично и хармонично отношение.Абе Пол си е Пол, не е Веско Маринов, колкото и да е обичан Веско по нашите географски ширини.