Прочутият детски радиохор протестира. Защо?

Деца и техните родители искат дългогодишната си диригентка
20 авг 2018 21:51, Петя Славова
13

С протестен концерт хористи и техните родители изразиха своето недоволство пред националното радио. Те настояват дългогодишната им диригентка Венеция Караманова да запази ръководната си позиция.

В началото на годината радиото е провело конкурс за главен диригент, който трябва да заеме поста на Караманова. Спечелeн е от Теодора Димитрова, която работи с децата от няколко месеца, предаде Bulgaria ON AIR.

67-годишната Венеция Караманова има повече от 40-годишна история с Детския радиохор, най-вече като помощник на покойния Христо Недялков. В края на миналия месец и е било предложено да стане почетен диригент на хора.

Детският хор е поредния музикален състав на БНР, който изрязава недоволството си с протестен концерт. Преди няколко месеца под прозорците на националното радио протестираха музикантите от Симфоничния оркестър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 години
Като бивша хористка мога да Ви посъветвам да проучите малко повечко как функционира хорът, че по мое време(след соца) разноските ни за турнета са били поемани от родителите,сами събирахме и пари за нови униформи,канещата ни институция и спонсори евентуално. Можете сами да проверите какви са "държавните" разноски, на които сме яли и спали, а и мизерните заплати на екипа от трима. Хористите пеят безплатно също така. Ако ще се сърдите, на някого че разхищава данъците ни, то това са Велев и Ко
12
0
 
2
 
! Отговори
Още по анонимен преди 5 години
До АнонименДетският радио хор при БНР печели повече отколкото харчи по една проста причина - хористите не получават никакво възнаграждение!!! Там финансов въпрос не е имало никога, няма и да има! Но ако и децата напуснат и хор няма да има!
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2"Естествено, че ГЕРБ са подготвили тяхна калинка за сладката службица.Ами това си е нон стоп обикаляне на света, при това на държавни разноски.Не плащаш нищо, а пътуваш, ядеш, пиеш, спиш - все без пари.Неща, които обикновените българи си плащат."Ами възрастната госпожа защо мислиш, че така със зъби и нокти се е вкопчила в поста си и не иска да го сдаде?
10
3
 
0
 
! Отговори
dddd преди 5 години
бойко уволни ги всичките и им предостави шанс да се изявят на голямата сценя,където Павароти е пял. Стява дума за огромни суми пари.ТЕЗИ ХОРА ЗАСЛУЖАВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ МИНИМУМ 300К лв годишно.УВОЛНЯВАЙ!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аааа голям пропуск на по.мия.рите на банкянкотода оставят хор без да го скапят и то врадиотоооо ооо
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шевиците на блузките на децата наистина са руски.Вместо да слагате минуси, по-добре се образовайте малко.
7
2
 
9
 
! Отговори
А бе преди 5 години
В тази бойковистка клоака само яслите не са протестирали още бе. Айде да изтича тоя в канала и следващия да се пробва.
6
1
 
9
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Я питайте кой ще е PR на операта в Русе от 1-ви септември. Поредната "калинка".
5
7
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Подкрепям децата! Те са бъдещето на България. Щом старата диригентка има желание и възможност да продължи работата, няма причини да я сменяват. А и явно децата я харесват и инстинктивно усещат, че смяната и ненужна и е несправедливост.
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тези деца са облечени с руски национални носии.Не сме ли в България все пак ?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички в БНР знаят, че Караманова беше голяма фенка на Орешарски.Именно заради това Борисов я уволнява.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че ГЕРБ са подготвили тяхна калинка за сладката службица.Ами това си е нон стоп обикаляне на света, при това на държавни разноски.Не плащаш нищо, а пътуваш, ядеш, пиеш, спиш - все без пари.Неща, които обикновените българи си плащат.
1
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно какви са.Малки комунистчета, фенчета на Крушовската би во лица.