Нова интерпретация на Шехерезада от балет "Арабеск"

Спектакълът е поставен от световноизвестния хореограф Прелжокаж
14 ное 2018 13:07, Анисия Иванова
0

Балет "Арабеск" ще представи на публиката съвременна интерпретация на Шехерезада в спектакъла "Нощите" на световноизвестния хореограф Анжелен Прелжокаж. Постановката ще има само 3 спектакъла - премиерата ще се състои на 15 ноември, а следващите представления са на 23 ноември и 12 декември.

"Много е сложно успяваме да докараме в България такова име. Винаги искат да видят първо трупата и много се радваме, че преди няколко месеца, когато Найдич беше в България да направи проба, той се съгласи", сподели Боряна Сечанова, която е артистичен директор на балет "Арабеск".

Наталия Найдич е асистент хореограф на Анжелен Прелжокаж. В студиото на "България сутрин" тя подчерта, че става въпрос за много прецизна работа, в която има технически трудности.

"За всяка компания да придобие нов хореографски речник е важно предизвикателство, но танцьорите на "Арабеск" работиха много. Спектакълът беше създаден по поръчка през 2013 г. Тогава Марсилия беше европейска столица на културата и по повод това събитие бе създадена тази хореография. Средиземноморието вдъхнови Прелжокаж", разказа Найдич.

Боряна Сечанова допълни, че Балканите са кръстопът на Ориентализма и Западна Европа и се създава много красива история на сцената.

"Прелжокаж не е случаен хореограф. Неговата работа винаги е свързана с теми, които биха могли да събират хората. Винаги прави много сериозна изследователска работа", каза още Сечанова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари