Ангел Заберски: Всички красиви неща в живота са джаз!

Концертът "SYMPHONY – JAZZ" ще е на 20 декември в НДК
12 дек 2018 12:45, Анисия Иванова
6

Всички красиви неща в живота могат да се нарекат джаз. Думите са на пианиста Ангел Заберски, който организира среща на най-доброто от джаза със симфоничната музика, с красотата на фолклора и дори с ръмжащия звук на beatbox ритмите.

Концертът с име "SYMPHONY – JAZZ"  ще бъде на 20 декември в Зала 1 на НДК от 19:00 часа. Освен Заберски, който ще свири на пиано, ще участват диригентът Григор Паликаров, солистът Михаил Йосифов, на контрабас ще бъде Борис Таслев, а на ударните Стоян Янкулов-Стунджи.

"Джаз е много хубава дума. Тя е навлязла сериозни в нашето ежедневие. Мисля си, че това, което правя, е класическа музика с елементи на джаз. Ритъмът на хубавата американска мелодия и импровизацията са нещата, към които винаги съм се стремял. Тази дума джаз не е страшна или опасна. Слушателите понякога се плашат. Но на концерта ни няма да има опасен джаз", отбеляза Ангел Заберски.

Музикантът уточни пред Bulgaria ON AIR, че при джаза всичко е в ръцете на втора – как той ще аранжира музиката, за да се харесва.

"Винаги съм искал нещата, които пиша, да се харесват не музикантите, които ги свирят. Когато те ги харесват – публиката също ги харесва. На концерта няма да има пеене", сподели Заберски.

"Много сериозно съм се концентрирал върху джаза. Това е нещо необятно. Това е най-висшата форма на контакт между музикантите. Концертът е съставен от композиции. Както има написани и ясни неща, така има и места за импровизация, за да може всеки музикант да се разгърне", посочи майсторът на кавала Живко Василев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Всички глупави неща в живота са джазста-праста...
5
0
 
12
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименСъщо doom/death и funeral doom - има интересни композиции с по-няколко смени на ритъма и мелодията, различни вокали - чисти и ниски/среднорегистрови ревове, красиви поетични текстове, широко прилагане на неразрешен дисонанс и т.н.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангел Заберски очевидно никога не е слушал мелодет.
3
0
 
3
 
! Отговори
те това е джас преди 5 години
Другарят Заберски съвсем се е джазирал в стремежа си да бъде забелязан.
2
1
 
5
 
! Отговори
ДГЪС преди 5 години
А ти винаги си си бил т*пак
1
6
 
5
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Глупости на квадрат. От къде се появиха толкова почитатели на робска музика ?!