Детски песнички и Моцарт успокояват децата

Софйиската опера ще посрещне юбилея на програмата за най-малките с торта
Обновена: 18 яну 2019 10:16 | 18 яну 2019 10:07, Нели Христова
3

Редица учени са доказали, че музиката освен че успокоява децата, ги прави и по-умни. За това вече пета поредна година, Софийската опера организира детски представления за малки и големи.

Годишнината ще бъде отбелязана с множество събития и нови представления, а също така и с торта.


Режисьорът Юлия Кръстева, която води всички детски представления в операта, обясни в студиото на Bulgaria ON AIR, че програмата е доста разнообразна - като се започне от изпълнение на детски песнички и се стигне до произведения на Чайковски и Моцарт.

"Залата, в която се провеждат представленията, е малка, концертите са за около 30 възрастни с 1-2 деца. За децата това е един стрес, затова търсим винаги уют. Мама, разбира се, винаги е с детето. По време на концертите може да се кърми, да се пие вода. Изисква се от страна на родителите на приобщават децата към обстановката", казва Кръстева.

По думите ѝ колкото и да е крехка възрастта на зрителите, доста от тях реагират на музиката.

"Когато са малки - на 3-4 месеца, често заспиват на дадени песни, понякога виждаме, че музиката ги успокоява. Позволили сме на родителите да записват всички песни. Като ги пускат вкъщи, децата след това на концертите пеят и се забавляват", сподели режисьорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Бетовен се е произнесъл с произведенията си, но има и една невероятно мисъл."Музиката е по-възвишено откровение от всякаква мъдрост и философия."А и не знам колко процента от това кълбо му чуват музиката...(вече)
1
1
 
2
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Не мисля че музиката може да направи който и да е по-умен. То е вродено, това също е ако не доказано то поне наблюдавано за който има очи.Музиката просто не те оставя тоя изкривен като цяло свят да изкриви мозъка ти. Тя е като космически течения към който сме включени до някаква връзка, която се къса поради работа, човек губи въображение и т.н