Коледната класика "Елхови лес" - с нов аранжимент

Песента се изпълнява от 12-годишната Валерия Стоянова
11 дек 2019 11:50, Анисия Иванова
5

Нова интерпретация на песента "Елхови лес" представи 12-годишната Валерия Стоянова. С нов аранжимент, български текст и в акустично изпълнение талантливата певица създаде своето коледно вдъхновение.

Подробности за песента и клипа Валерия разказа в студиото на "България сутрин".

Българският текст на "Елхови лес" е на Антоанета Ботушарова, аранжиментът - на д-р Емил Трайчев, а видеото е заснето от Михаил Янакиев и бащата на Валерия.

"Елхови лес" е много стара песен, написана от немски композитор, затова повечето хора я познават на немски и всъщност преди време дори не е била написана за Коледа", сподели Валерия пред Bulgaria ON AIR.

Това е нейната втора песен. Първата - "Ясен месец", е с фолклорни мотиви, а идеята за нея идва от нейната баба.

Малката певица взима участие в няколко благотворителни концерти, където изпълнява песента.

Тази вечер от 19 ч. Валерия ще свири на коледен благотворителен концерт в НМУ "Любомир Пипков", организиран от Асоциация за подкрепа на децата!

В момента тя работи върху авторско парче, а за Коледа си пожелава да завали сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 4 години
А долни и горни какво е? "Елха " НЕ е дървесен вид, а украсено новогодишно празнично (коледно) дърво. Може да е смърч, бял бор, чер бор, ела, каквото има.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си наясно с нещата.Вълчи дол, Мечи чали прочие, са притежателни местоимения - това са долът на вълците, планината на мечките. Тук "елхов" е прилагателно за качество - съставен е от елхи. Освен това са географски местности, един вид лични имена, а в песента става дума за неопределен елхов лес. Второ, ела и елха е едно и същи - дървесен вид. Тук е все едно да спорим дали е хляб или хлеб или ляб или леб - въпрос на произношение. Абсолютно погрешно е "елхови", обикновен русизъм.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Елхови" е стара форма на прилагателни. Може да си припомните Мечи дял, Вълчи дол, Долни Дъбник. пачи крак ... с окончание -и за м.р.Според мен в заглавието е по-добре да е "елови" , първо, защото няма вид дърво елха; второ, защото в оригинала на песента е именно ела.Иначе клипчето е приятно за гледане и слушане. Момичето е много мило, атмосферата е новогодишна. (Добре е, че не е коледна по нашите традиции.)
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПо-лесно се пее с повече гласни и по-добре звучи.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да е елхови, а не елхов?Ако е от дъбове, дъбови ли е?Или букови?