БТР тръгва на европейско турне

Хитът "Ела" вече се сдоби и с видеоклип
19 фев 2020 10:43, Ния Христова
4

Хитът "Ела" на българската група БТР вече има видеоклип. Членовете на групата Атанас Пенев и Илиян Диков споделиха повече за бъдещите си планове в ефира на Bulgaria ON AIR.

Участие във видеото е взела и примата на Софийската опера и балет Марта Петкова. Танцът и хореографията са поверени на Росен Михайлов, а режисьор е Боряна Николова.

"Всичко е много лично в тази песен. Това е първата песен, която китаристът Славчо Николов сяда и измисля на пианото", сподели Наско.

"Идеята беше клипът изцяло да кореспондира с песента. За това спомогнаха всички хора, които се грижиха за реализацията. Мисля, че се справихме накрая", каза Илиян Диков.

Наско Пенев допълни, че по време на примиерата на албума в НДК песента е придобила свой живот.

"Ние бяхме малко притеснени, когато започнахме да работим по клипа, защото знаехме от самото начало, че ще бъде хит", призна той.

Групата се готви и за турне, което стартира на 12 март и ще обхване много европейски градове. Първото шоу ще е във Виена, след това ще продължи в Мюнхен, Цюрих, Лондон, Франкфурт, Дъблин и завършва в Ливърпул. След европейската обиколка музикантите се прибират и продължават в България с концерти на 14 април в Кърджали и на 21 април във Варна.

"Отговорност е да правиш хубава музика с хубави текстове, стойностни клипове и в тях да имаш какво да кажеш", отбеляза Наско Пенев.

"Истината е, че правим това, което правим най-добре и го правим от сърце. Затова се получава всичко", смята Илиян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им пожелаем успех! Все още има групи които правят музика с текст.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гордост в това "европейско" турне няма. Западняци БТР няма да слушат. Публиката ще е 99% български мигранти защото от поколението на БТР в България не остана почти никой и затова на БТР им се налаго да обикалят да за си събират публиката.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях