Innerglow с песен като контрапункт на коронавируса

В събота групата с първи концерт след извънредното положение
28 май 2020 17:07, Анисия Иванова
4

Скоро ще оставим зад гърба си дните, в които се затваряхме в домовете си заради пандемията с коронавируса. Малко по малко слънцето изгрява точно, както преди няколко месеца изгря името на групата Innerglow.

Вокалистът на групата Тодор Ковачев заяви пред "България сутрин", че изолацията е провокирала музикантите да създадат безгрижна и жизнерадостна песен.

"Изкуството е контрапункт на случващото се, затова записахме песента "Crawlin" ("Лазейки"). Искаме да сме полезни за себе си и публиката", разказа той.

В събота предстои групата да изнесе своя първи концерт след въвеждането на извънредното положение в страната.

"Ние бяхме първата група, която отложи концерт в деня след обявяването на първия случай на заразен с COVID-19 у нас. Беше болезнено решение. Но сега ни предстои концерт на открито при строго ограничен брой посетители. Всички ще носят маски, а масите ще са на разстояние", сподели музикантът пред Bulgaria ON AIR.

Тодор Ковачев смята, че никой не е бил подготвен за коронавируса, но трябва да ни е направил по-смирени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Преди десети ноември преди 3 години
имаше една група "Холера". За който си я спомня. Първият и последен техен албум го пуснаха на касетка, опакована в кофичка кисело мляко. И пуснаха слуха, че в киселото мляко има холера. Ей това е PR! Без пари, без специалисти. С акъл!Та, нейният вокалист "ръкаше" точно като вокалиста на тази "група". Но толкова с приликите - "Холера" правеше оригинални, социално-ангажирани песни.Тука такова нещо - нема!Млади хора - пуснете си "Холера", да видите вашите бащи и дедовци какво сме слушали.
3
0
 
5
 
! Отговори
Не е лоша песента преди 3 години
Ама ако ми се слуша такава музика, ще си пусна Брит Поп, а не вас, имитаторите.Измислете нещо ваше, българско, ако ще да е тъпо и некадърно.
2
0
 
5
 
! Отговори
Като ви гледам, преди 3 години
хич не ви виждам. "Група" сте от шест месеца, дечица..."Ние бяхме първата група, която отложи концерт в деня след обявяването на първия случай на заразен с COVID-19 у нас. Беше болезнено решение."Вие не сте първата група в нищо. Ама опитайте, изхарчете парите на мама и татко, няма лошо. Продуцентите, звукарите, режисьорите и ПР-те имат да избиват пари за два месеца. Добре сте дошли!
1
0
 
5
 
! Отговори
Не ва познавам. преди 3 години
Концерт ви предстои пред роднините ви. Ако са достатъчно добре възпитани и не ви напсуват и пратят да работите.Тоя смотан ПР номер "Дайте да пишем за тях, все едно не са новоизлюпени пиленца, в кокошарник пълен с невестулки, а известни от край време", отдаааааавна не работи в България. Българите сме прости, но хитри.Не нам тия!