"Евровизия" ще има, вероятно и с публика

Фестивалът в Сан Ремо протече при затегнати мерки за безопасност
8

"Евровизия" въпреки пандемията - организаторите на конкурса обявиха, че най-голямото музикално събитие за годината по всяка вероятност ще се проведе с публика. Българката Виктория Георгиева остава сред фаворитите. А конкурент може да й е италианската песен, спечелила снощи конкурса "Санремо".

Италианската рок банда Манескин спечели 71-ото издание на фестивала Сан Ремо. Алтернативният рок на групата възпламени сцената на феста. Името на бандата идва от датската дума за пълнолуние. А победителят на фестивала има правото да представи страната и на Евровизия.

Победата на Манескин дойде изненадващо, защото песента им не намери място сред фаворитите. В гвоздей на церемонията тази година, белязана от епидемията, се превърна провокативният певец Акиле Лауро. Той се появи на сцената с костюм с цвят на разцъфнала роза, а под сакото се виждаха залепени за корема му рози, съобщава Bulgaria ON AIR.

Фестивалът в Сан Ремо протече при затегнати мерки за безопасност заради пандемията. Дори цветята, връчвани на участниците и гостите, бяха дезинфекцирани.

Публика нямаше. На креслата на зрителите бяха поставени балони с изрисувани на тях човешки лица. Стриктни мерки за сигурност ще има и в Холандия, която чака Евровизия. Зала "Ахой Арена“ в Ротердам ще е първата голяма сцена в Европа от март 2020 насам, която ще приеме публика.

“Духът и традициите на Евровизия са свързани с обединението на Европа на една сцена и ние сме твърдо решени да постигнем това в Ротердам през май. Продължаваме напред с плановете си да организираме безопасен конкурс през месец май, като всички артисти ще получат възможността да изпълнят песента си на живо в Ротердам.”, каза изпълнителният супервайзър на Евровизия Мартин Остердал

А българската песен ще стане ясна след няколко дни. Хитът на Виктория Георгиева от миналата година се превърна във фаворит на публиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Разбира се преди 3 години
че ще има - Живота на Брюкселското ПолитБюро и близките им не се е променил грам, така наречените ПротивоПандемични мерки са само за ПростоЛюдието!
5
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
С ИЗЕДНИКА БОРИСОВ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА САМО НИ Е ДО ПЕСНИ И ТАНЦИ!
4
0
 
1
 
! Отговори
Gloriq преди 3 години
The Roop от Литва
3
1
 
1
 
! Отговори
Gloriq преди 3 години
Моя фаворит е The Roop от Латвия.Имат страхотни парчета.Вокала е приятен глас.
2
3
 
3
 
! Отговори
Курти преди 3 години
Хората са преодолели кризата, защото е Нямало допингирани руснаци. Без руснаци живота е по-хубав. Ето живота си тече и без тях.
1
1
 
13
 
! Отговори
Теле зрител преди 3 години
Брадатата жена Кончита Вурст (салама) ще участва ли пак?Мерси,тая простотия и пропаганда на извратенящината не я гледам!