Близо 400 заплахи е получил македонският представител на Евровизия

Васил Гарванлиев има български корени
20 мар 2021 16:53, Нели Христова
116
Близо 400 заплахи е получил македонският представител на Евровизия
Снимка: БГНЕС

Македонският представител на Евровизия Васил Гарванлиев буквално е линчуван от част от обществеността.

Публичното му изявление, че той има и българско гражданство, и видеото с българското знаме, което по-късно е изтеглено и променено, поставят музиката на заден план, за сметка на речта на омразата и тормоза, които, както каза в предаването "Стадион" на Канал 77, Йълмаз Дервиши, PR на Васил Гарванлиев, певецът страда в наши дни, информира македонското електронно издание MMC, цитирано от агенция "Фокус".

"Никой не е мислил какви ще са последиците от линча, насочен към него? Какво ще правим с 400-те съобщения и заплахи срещу него в профилите на Васил Гарванлиев? Някой чете ли коментарите и тормоза, които в момента текат в социалните медии? Някой ще носи ли отговорност за това? Ами ако някой посегне по-сериозно и нападне Васил Гарванлиев?", каза Дервиши.

На въпрос дали се страхува за сигурността на Гарванлиев и дали обмислят физическа охрана, Дервиши отговори: "Васил каза, че в момента е в безопасност, но ние сме малко притеснени и обмисляме и този аспект", каза Йълмаз Дервиши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
1
 
! Отговори
ДО СИТЕ МАКЕДОНЦИ преди 3 години
О НЕРАЗУМНИ ЙУРОДЕЕ ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИТЕ ДА СЕ НАРЕЧЕТЕ БОЛГАРИ БЕ....
103
1
 
1
 
! Отговори
а колко похвали преди 3 години
със сигурност е получил много повече похвали отколкото заплахибраво момче само така няма от какво да се срауваш че си българин, наследник на велик род и на юнашко племе, може само да се гордеешето ощт една похвала и от мен
102
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше останала под търско робствотаз държава с променящо се име.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Публичното унижение срещу изпълнителя с български корени е факт,не е за подценяване,братоубийственоста е показна.Компромиса ни за признаването на нова идентичност след 1944 г.изградена на брутален антибългаризъм и реваншизъм от всякакъв вид,няма да донесе нищо добро.Абсурдно е да се приеме.Васил вече обяви пред Дойче Веле,че се чувства горд македонец,винаги македонец,че никой не може да избира родителите си.Да баба му е българка,признание,уж се гордее,но смутолевено,той вече е в казана пречупен.
100
1
 
4
 
! Отговори
До преди 3 години
Докато има овце,ще има и овчари.
99
1
 
9
 
! Отговори
Viki преди 3 години
До АнонименДа, това са българи от различни краища на географската област Македония. Така както имаме тракийци, шопи,добруджанци и прочее.
98
3
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
След разгрома на враговете на Свободния свят, Байдън ще ни върне географската област Македония, а титовите македонисти, които са тормозили това българче Гарванлиев, още от сега да си стягат куфарите за Делтата на Амазония, ако не искат да бъдат съдени от българските закони.
97
1
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен103Често нещата се виждат по-добре от далеч! Българите по чужбина не са избягали от добро със сигурност, но те най-силно чувстват колко е важно да си българин в България и за това не се съмнявам, че повече от всички други искат нещата в страната да се оправят...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! - и...талантите ни ще се завърнат в бащината си земя...
96
2
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен96Така ли мислиш БСП?!...Да...По принцип всяка крушка си има опашка - нищо не става на "празно място"...Каквото и да е то, обаче, да се откажеш от народността си, от корените си, да избягаш позорно от ситуацията и да се мъчеш да започнеш да живееш достойно, потопен в лъжи и мръсотия, са две несъвместими положения на нещата..Всички сме зле!- не само македонците у нас..И всички трябва да се погрижим да се оправят нещата! Ако всеки направи каквото може, всички ще направим нещо сигурно
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно е да си българин! По-лесно е да емигрираш и да обясняваш оттам как трябва да е в България. Браво на момчето! Човек с чест, достойнство и талант!
94
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то ясно, че пиар Дервиши го е измислил това. Той да не би случайно да се смята за албанец?
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Bgосвен правата на македонците,трябва да бъдат признати и правата на албанците в българия!
92
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЕГА ВМЕСТО ПРЪВ В МАКЕДОНИЯ,ПОСЛЕДЕН В ШОУТО НА СЛАВИ!ПОНЕ ДА СЕ НАУЧИ ДА ***'А КЮЧЕЦИ.
91
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До НЕЗАБАВНО88Мани, моля те! Нашата народна мъдрост казва: "не хвърляй камък в рядко *** - ще те изпръска!"...Аз си мисля все пак, че със Сърбите все щем се разберем - славяни сме!...Трудното ще бъде с гърците - те са невменяеми! Трябва да си търсим някои западни преводачи, че дано им обяснят за какво става дума, значи!...
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Albanian, Plovdivвсичко е бизнес и пари...много албанци от македония и косово взеха български паспорти на база "български" произход и разбира се едни 5 000 евро.
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дианане омо илинден са проблема нито пък република македония.бедността,мизерията и оскотяването на хората са големия проблем на хората в пиринска македония.
88
5
 
1
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 3 години
Защото ако стане обединение трябва 900 000 албанци да вземат БГ гражданство, отделно сега има около 60 000 от Албания, Косово и Македония албанци, които са декларирали БГ произход, ще стане шарения яко. Аз съм "за"
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Albanian, PlovdivНай-добре ти да се насочиш към Албания. Да я пазиш на място.
86
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До петричОще ли ги има ОМО Илинден?! Те са продукт на БКП /сега БСП/ - появиха се по онова време и си мислех, че отдавна вече ги няма защото и тогава бяха сръбски мекерета..Гледай ти!..Значи БСП си е била антибългарска от много, много отдавна..Трагедия!...Когато едни хора заради личните си интереси и селско-отмъстителни мераци са готови да удавят един цял народ е някак си разбираемо, но да искат да ни разцепят не ми се вярваше /ще им се намали обсега за крадене, значи!/...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
85
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васил Гарванлиев има български корениВсички македонци имат български корени. Заглавието е неточно. Би трябвало да напишете просто, че Гарванлиев признава българските си корени.