Простихме се с аплодисменти с голямата Ваня Костова

Поклонението се състоя в храм "Свети Седмочисленици"
Обновена: 11 май 2021 19:25 | 11 май 2021 15:27, Красимир Ангелов
15

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близки, приятели и колеги си взеха последно сбогом с Ваня Костова.

Един от най-любимите гласове на много българи си отиде на 6 май на 64-годишна възраст. Поклонението се състоя от 14 ч. в храма "Свети Седмочисленици" в София, като на него присъстваха мнозина наши звезди като Орлин Горанов, Мими Иванова и Развигор Попов, Стефан Димитров и Богдана Карадочева, музиканти от „Тоника“, Хайташот Агасян, Къци Вапцаров, Силвия Кацарова, президентът (1997-2002) Петър Стоянов и други.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград, като завършва Българската държавна консерватория в класа на Георги Кордов.

През 1981 г. Ваня Костова изпява първата си песен като професионална певица заедно с "Тоника СВ" - "Приятели", по музика на Стефан Диомов". Оттогава става една от емблемите на българската музика, на Бургас и морето.

В памет на Ваня Костова на 1 август в Бургас ще има голям концерт, на който ще се изпълняват нейните песни.

Още за поклонението пред Ваня Костова вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо все хубавите,талантливи и добри хора си отиват рано?------Наднормено тегло, изпуснат метаболизъм.
8
1
 
5
 
! Отговори
Лилия преди 2 години
Неповторим глас, истинска певица, голям талант. Човек , отдаден изцяло на музиката. Поклон пред паметта на Ваня Костова! Тя ще е завинаги с нас чрез песните си и незабравимия си глас !
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТака се изпращат световните величия в Америка в музиката в духовния свят. С Музика.Защото Тя- душата вижда и чува всичко. Душата е енергия и може да бъде навсякъде където поиска.Щастлива свободна от тялото и със своите близки приятели от този и предишни животи докато избере да се преороди за нов живот инкарнация на земята.
6
3
 
17
 
! Отговори
Светла й памет преди 2 години
Любим глас на милиони българи !
5
1
 
7
 
! Отговори
Роза преди 2 години
"За да останеш,за да си потребен,за да те има и след теб дори...."Само изкуството е вечно и непреходно.Единствения начин да те помнят дълго след смъртта ти,е да създадеш нещо наистина талантливо и стойностно.Но Бог не на всеки е дал талант,затова хората на изкуството са с особена привилегия.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми трийте линка, в нейна памет, Ваня Костова - Звезда (1987)https://youtube/watch?v=S73g7TDhqlg
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятен и красив глас,истински талант,истинска дама, уникален глас, който можеш да винаги да разпознаеш сред милиони други гласове!Бог да я прости!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоника СВ - Приятели:https://youtube/watch?v=6mDgAloCQ7oТоника СВ - Запази последния танц (2019) - https://youtube/watch?v=VSyc2bIkNFkЗащо все хубавите,талантливи и добри хора си отиват рано?
1
5
 
2
 
! Отговори
Тролъ от Гурътъ преди 2 години
До Анонимен - а дали не е имало Файзърки и Мизерна за тях, все пак все гравитират във публичното пространство.Разрови се във щатския VAERS - има ги данните там.Разбирасе световната медия мълчи за скъпите ваксини.