Intelligent Music Project ще представи България на Евровизия 2022

Българската супергрупа представя страната ни на конкурса в Италия през май
25 ное 2021 18:30, Петя Славова
15
Intelligent Music Project ще представи България на Евровизия 2022
Снимка: БНТ

България отново ще е на сцената на Евровизия през май 2022 г. В Торино, Италия. Страната ни ще бъде представена от супергрупата Intelligent Music Project. 14-тото участие на България на престижния международен конкурс е в партньорство между Българската национална телевизия и продуцентската компания Intelligent Music Ltd. Това обявиха днес на специална пресконференция генералният директор на Бългаската национална телевизия Емил Кошлуков и д-р Милен Врабевски – създател, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project.

Начело на Intelligent Music Project, като неизменна част от състава, ще застане настоящият вокалист на легендарната група на Ричи Блекмор Rainbow – Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на Евровизия догодина ще се качат и останалите музиканти от групата – Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще представят България с песента Intention (Намерение). Автор на музиката и текста на парчето е д-р Милен Врабевски. Той споделя, че песента поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки от нас с остарелите модели на вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента ще е готова съвсем скоро, а фенове на групата ще могат да я чуят на предстоящото им турне през декември, веднага след официалното ѝ представяне в ефира на БНТ 1.

„БНТ ще продължи традицията за участие на България на най-престижния музикален конкурс в Европа. Като обществена медия, наш дълг е да отворим вратите на българската музика към света. През 2022 ще представим страната ни с рок на световно ниво и се надявам песента да бъде оценена и подкрепена, както в България, така и в чужбина.“, заяви генералният директор на БНТ, Емил Кошлуков.

„С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката на европейската сцена, с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни на предстоящото издание на Евровизия. Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо световно ниво – самият факт, че рок величия от такъв ранг са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката ни, говори за безкомпромисния професионализъм, който винаги сме влагали и ще вложим и сега в учатието ни в конкурса. Повече от 20 години се занимавам с родолюбиви каузи както в лично качество, така и с моята Фондация Българска Памет. Приемам този конкурс именно като такава кауза. Всичко, което съм направил и постигнал до момента, е гарант за това, че заедно с екипа ми ще направим всичко, което зависи от нас, за да представим достойно България на европейската музикална сцена“, коментира д-р Врабевски.

„С Intelligent Music Project сме заедно почти от три години. Чувствам се като част от тази група и за мен ще удоволствие да участвам в българското представяне на Евровизия. Спомням си как преди години със сина ми стояхме пред телевизора и гледахме конкурса, а сега аз съм този, който ще се качи на голямата сцена.“, признава вокалистът Рони Ромеро
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не избраха веднъж, човек който може нещо бепак ще се излагаме, да изпратят някой по изявен артист млад с умения.
8
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Извод за интересните или пълни с таланти не остава място, щото всички делкат евросубсидии и насекъде са едни и същи хора. тия, дето не се уредиха по другите супергрупи са ИМП. и докато лорди спечелиха с натурален рок и тарикатска визия, ние ше печелиме със стойкаджии дето ше учат журито как се свири и ше обясняват колко са велики в Долна Вереница. Да беха пратили Еридан.
7
0
 
2
 
! Отговори
Извод преди 2 години
"Като обществена медия, наш дълг е да отворим вратите на българската музика към света."Затова спрете с тия проекти за Евровизия и осъзнайте факта, че чалгарите просперират, а на качествените групи им се плащат жълти стотинки за участия.
6
2
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Intelligent Music Project....никога не бях чувал по-малоум.но име на група !!!!!!!!!!!!!!!
5
1
 
8
 
! Отговори
ъъ преди 2 години
Името създава впечатление за комплекси у музикантите...
4
7
 
5
 
! Отговори
Експерт преди 2 години
Изобщо да не ходят. Състава е тотално зле, по добре да се явят на някой ретро фестивал с музика от 80-те години.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извънземни...това пак ще е някакво вътрешно лоби лансирано от БНТ с протекции....онзи български продуцент със студиото в Австрия да не би да е намесен пак?!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са тия пищяци?
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баси излагацията