"Кикимора" отбелязва десетата си годишнина с нов албум

Групата ще атакува световната сцена
8 дек 2021 14:25, Анисия Иванова
5

Група "Кикимора" отбелязва десетата си годишнина с нов албум - "Мръсни нокти". Той включва 11 песни на английски език. Актьорът Асен Блатечки взима участие в най-новото видео на групата.

"Влиза в ролята на лошо момче. Главният герой е наистина е лош човек, но накрая той получава своето възмездие", посочи в студиото на "България сутрин" Николо Коцев - основател на групата и най-успешният български китарист в чужбина.

Пред дни групата е изсвирила целия албум по време на клубно участие - нещо, което до момента музикантите са правили само в студио.

"Заснехме го доста добре и ще опитаме да създадем хубав видеопродукт за интернет. Евентуално да получим покани за фестивали в чужбина. ", разказа Коцев.

И обясни пред Bulgaria ON AIR, че в албума се пее само на английски, тъй като концертната дейност у нас е секнала изведнъж, а групата е останала без ангажименти. Музикантите се надяват песните на английски да им отворят вратите за участия в други държави.

В албума има музикантски подход с доста сериозен реверанс към романтиката в рок музиката. Има няколко балади сред 11-те парчета на "Кикимора". Албумът е бил поискан от две чуждестранни звукозаписни компании - италианска и английска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Най западнярски звучащата наша група ! А ти анонимнико 2,не е зле да научиш кой е Николо Коцев,къде и с кого е свирил, ! И за ,,Брейзън Абът " и членовете и не е зле да понаучиш,пубере !!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нaпомнят много на Symphony X което не го намирам за лошо, фен съм на Майкъл Ромео.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще атакуват световната сцена!? О, майкооооооооооооо.....
1
1
 
1
 
! Отговори
D&S преди 2 години
Слушам от време на време бг метъл, но повечето са в стил хеви, фолк, алтернатив, тук там ***, но някои знае ли глем метъл бг група или пауър метъл група?