Резултатите от 6 държави на ЕВровизия са били премахнати

Победител стана украинската група "Оркестър Калуш"
17 май 2022 08:08, Нели Христова
52
Резултатите от 6 държави на ЕВровизия са били премахнати
Снимка: БГНЕС

Резултатите от вота за "Евровизия" на журито в шест държави са премахнати заради установени нередности. Това се казва в съобщение на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), цитирано от Евронюз, предаде БТА.

Причината са проблеми при вота на журито в тези държави, но не се съобщават подробности.

Нередностите били забелязани по време на втората репетиция и на втория полуфинал на състезанието, което се проведе в италианския град Торино. Победител стана украинската група "Оркестър Калуш" с песента "Стефания".

Проблемите са констатирани при подадените гласове от излъченото жури от шестте държави, а не при вота на публиката, се казва в съобщението на ЕСРТ.

За да спази инструкциите за гласуване в конкурса, ЕСРТ „е работил със своя партньор по гласуването, за да изчисли заместващ общ резултат за всяка от въпросните държави както за втория полуфинал, така и за големия финал (изчислен въз основа на резултатите на други държави с подобен вот)", се казва в съобщението.

В него не са споменати държавите, но бе установено, че екипи, наблюдаващи резултатите, са установили, че са премахнати точките от вота на журито от Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино.

Румънската обществената телевизия ТеВеРе (TVR) обяви, че е "изненадана" от промяната на резултатите на нейното жури.

"Организаторите дадоха различен сбор от точки на финалистите от името на журито на страната ни", се казва в разпространено съобщение. "Искаме да отбележим, че румънското жури реши да даде максимален брой точки на представителите на Молдова... Повтаряме, че нито журито, нито представителите на ТеВеРе бяха информирани след втория полуфинал за наличието на подозрения относно румънски вот."

От румънската обществена телевизия определят като "непрозрачен" начина, по който са изчислени новите резултати. От ТеВеРе са поискали официално обяснение.

Победителят в песенния конкурс "Евровизия" се определя от зрителски вот и от точки, дадени от жури във всяка една от участващите във форума държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли Украйна да не победи
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да да разбрахме, узаконена стъкмистика, мерси на новия конкурс Ален Мак 2022
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Александър Рибак беше последният свестен и неполитизиран победител в този конкурс ! Истински талант -роден в Беларус, отраснал в Норвегия.
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, какви изпълнители печелеха Евровизия едно време! АББА, Селин Дион, Тото Котуньо, че ако щете и Александр Рибак! А сега - оркестър "Калуш", моля ви се!
41
1
 
13
 
! Отговори
От VI космичеч. до 0 преди 1 година
Вместо да трошим пари за Фалшификата лгбтпорновизия ,да си платим членския внос и да се включим в европейската агенция за космически изследвания. Сега сме 00,00 , а бяхме Шестата космическа държава !
40
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов виц: Ако продължи войната, Украйна ще спечели и световното по футбол
39
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя и олимпиадата беше такава. Който не е удобен хоп допинг.
38
0
 
46
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Как не ви е срам да оспорвате резултатите на най-честния конкурс в Европа? Щом са казали, че победител е Украйна, значи е Украйна! Тука журналистите вече цяла седмица пишат хвалебствени статии, в които ни уверяват колко големи таланти са тия укри. Пък вие да се съмнявате в това?
37
0
 
31
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
ами ако не е за украинците, вота е подозрителен :) хаха :)
36
1
 
38
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Бойкот на Конкурса на европейското Политбюро! Разумните хора нито гледат,нито се интересуват от този грандиозен ФАРС.
35
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Кокаине!
34
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва Кончита Вурст пак да спечели.
33
0
 
36
 
! Отговори
аз преди 1 година
с тези толерастки настроения знам кой ще е следващия шампион по футбол :)
32
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и не разбрах че имало ждендеровизия, а и да знаех пак нямаше да си губия времето да я гледам.
31
1
 
45
 
! Отговори
Wlade преди 1 година
работата беше ясна и жалко за всички прецакани, който можеха да са първи. Нашите се постараха , но песента не е за този конкурс. Нямаха никакъв шанс с това хетеро излъчване.
30
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това му се вика Пирова победа.Така и 2014та загубиха Крим,ама пък спечелиха евровизията, сега пак печелят ама си затриха държавата.Общо взето кон ама не за кокошка ами за яйце.Потърсете Victoria Nuland-щатска свиння дето 2014та раздаваше курабийки на Майдана, а лидера на "десен сектор" фашистка фракция в украйна още тогава е ходил в щатите на инструктаж- има снимки в нета.Така че да се радват на "победата" щото това ще им остане.Ааа и безплатната почивка в България от кирЕ платена с наши пари
29
0
 
35
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Еврожендерасите винаги дават да печелят 7ндивиди тип Кончита вместо,разни недъгави,слепи,сакати...нищо че не могат да пеят!Такива са директивите!
28
1
 
52
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Медиите крият гнева и недоволството на много от участниците от тази политическа измама.
27
0
 
57
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
Конкурса за политическа "песен" Ален мак от комунизъма и социализъма ряпа да яде пред тоя цирк от правещи се на интересни макаци)))
26
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2021 година. Путин се обажда на Зеленски и му казва: Русия ще помогне на Украйна да спечели Евровизия догодина. И как ще стане това? Пита Зеленски. Ще видиш! Отвръща Путин..