Почина Кристин Макви - вокалист на легендарните Fleetwood Mac

Тя е издъхнала след кратко боледуване
Обновена: 30 ное 2022 22:22 | 30 ное 2022 22:05, Нели Христова
13
Почина Кристин Макви - вокалист на легендарните Fleetwood Mac
Снимка: БГНЕС

Кристин Макви, ко-водещият вокалист и кийбордист на популярната банда Fleetwood Mac е починала след "кратко боледуване", съобщи семейството й. Тя беше на 79 години.

В изявление семейството на Макви каза, че тя е "уважаван музикант, който е обичан навсякъде".

"Кристин почина мирно в болница тази сутрин, сряда, 30 ноември 2022 г., след кратко боледуване. Тя беше в компанията на семейството си. Молим ви да уважавате личното пространство на семейството ни в този изключително болезнен момент и бихме искали всички да пазят Кристин в сърцата си и да си спомнят живота на едно невероятно човешко същество."

Нейните бивши колеги от групата казаха, че са съсипани от загубата, описвайки я като "най-добрия приятел, който някой може да има в живота си".

"Тя беше наистина единствена по рода си, специална и талантлива безмерно... Тя беше най-добрият музикант, който някой можеше да има в групата си. Бяхме толкова щастливи да споделяме живота си с нея. Поотделно и заедно, ние ценим дълбоко Кристин и сме благодарни за невероятните спомени, които имаме. Тя ще ни липсва", казаха те в изявление

Стиви Никс сподели изявлението в собствения си акаунт в Twitter тази вечер.

Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи в световен мащаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не го познавам.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковид не прощава. Пазете се хора.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Легендарни са, цял свят познава музиката им, особено Dont stop thinking about tomorrow! Не знаех за Кристин, защото оригиналната вокалистка е Стиви Никс, но е тъжно. Много качествени певци си отидоха тази година :((
3
18
 
2
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 1 година
Чак пък легендарни ... 2, 3 парчета и това е.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . ко-водещият вокалист и кийбордист на популярната банда Fleetwood Mac е починала. . . Това е жена бе редакционни плондири! Може би ще трябва услугата - коментари - да бъде недостъпна по дълго време докато научите български!
1
15
 
3
 
! Отговори
Фен Планета преди 1 година
До Асан не ми хвали Лили , реално само Азис ни прославя в чужбина никой друг не е пробивал в историята на България както Васко