70%, 50%, две за едно... Какви са "намаленията" за Черния петък?

За какво да внимаваме - съветват експерти и търговци
22 ное 2017 15:00,
26
70%, 50%, две за едно... Какви са "намаленията" за Черния петък?
Снимка: архив Reuters

До 80% намаления на дрехи, обувки и техника обещаха магазините по повод предстоящия Черен петък. Той ще започне в нощта на четвъртък срещу петък на 24 ноември и ще продължи чак до понеделник вечерта.

Някои магазини и онлайн търговци у нас пуснаха промоциите си още от понеделник.

"В петък ще има намаления от порядъка на 30%, подготвяме се сериозно и зареждаме много стока", обяснява продавач-консултант в столичен мол.

В друг магазин ще привличат клиенти с правилото две на цената на една.

Още по темата

"Ако една риза струва 70 лева в четвъртък, то през Черния петък ще може да вземете две от същия тип за 50 лева", разказа продавач на известна фирма за облекло пред "Труд".

Експерти предупреждават да внимаваме, когато пазаруваме в такива дни.

Първата заблуда е, че много магазини предлагат на промоция стари колекции или стоки, които залежават в складовете им.

Може да има спекулации и при намаленията. Например търговецът да е обозначил 50% отстъпка, а всъщност да не е толкова, обясни Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".

Затова първо трябва да проверяваме предварително каква е истинската цена на стоката.

По думите му не всички намаления, особено такива от по 70%, са истински. Досега не е имало година, в която да няма санкционирани търговци около Черния петък, напомни той.

Е-магазините в България отчитат четворен ръст на посещенията по време на Черния петък, което поставя страната ни сред шампионите в Европа, показва изследване на пазара на технологичната компания RTB House, която работи с най-големите марки на над 100 световни пазара. Миналата година общият оборот на онлайн продажбите е надминал 3 млрд. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Ти гражданин ли си?! преди 6 години
До АнонименА ти си гражданин, който пише сеЙр????? Лелеееееееееееее
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ULOVKI ZA NAIVNICI
15
2
 
5
 
! Отговори
men преди 6 години
от баце специално за черниот петак.... увеличение на тока, водата, данъците и пенсионната възраст. ми не става само със заеми, требва и да се плаща след тва.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продават залежала стока и затова и цената е намалена.
13
1
 
16
 
! Отговори
Ху Й преди 6 години
Лани се засилих на едни обуща от един спортен сайт- в черният петък те на промоция!? Цената същата! След това си спазих традицията- от сайт в чужбина!
12
1
 
20
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Алоуууу,какви са тия ризи по 70 лева?риза,маркова,произведена в Китай,Малайзия,Индия...като всички маркови ризи, втора употреба с етикет ги купувах цяло лято за 3,60 лева!Тениска,качествена,памук ,чисто нова внос е 3 лева.Същата тениска,произведена в Хасково е 12 лева!четете промоциите,пише ДО , не С 80 % намаление!
11
1
 
7
 
! Отговори
петър преди 6 години
Всичко е въпрос на акъл и подготовка. Миналата година всеки лев, който вложих си заслужаваше и спестих. Набелязвам си неща и ги следя и купувам с реално намаление. Взех си лаптоп със 150лв. по-малко, взех на детето лего с 40% реално намаление и подаръците за коледа излязоха по на сметка.
10
1
 
14
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Намаленията са за 80% от народа, пардом - започват от 80% намеление.
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната глупост дошла от Америка.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата да реже лентата за Черен петък.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално погледнато "намаленията" са си абсолютно същите какво през цялата година, но *** обясни на Пешо и Станка. А и "намалените" продукти са същите от онези намаления.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате да гледате сейр влезте в някой мол (ако успеете) точно в 10.00 петък сутрин и гледайте как стотици хиляди селяни се бият.
5
2
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
кой плаща издръжката на всезнайковците дето ни учат, че кьорав карти не играе? и без да има самоназначени шопинг разбирачи, хората знаят че балъците не са като мамутите и няма да изчезнат.
4
0
 
63
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Нашите са лъжци и измамници...Миналата година в мол Сердика си направих труда да отлепя няколко етикета с цел да видя старата цена...Е по ниска е била. Върху нея се слага нереално висока и после " намаление" 70 % и на финала продукта е с 10-20 % по-скъп от регулярната цена. Няма да им отида на тъпия петък никога повече.
3
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
темата касае 80 процента
2
2
 
32
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
"2 И там са шмекри ,нашите от тях са се учили.Черения петеък е да се вдига оборота с ненужни неща ,щото имаш "щастието" Ти ДА СИ КУПИШ единствено по-евтино и да прецакаш търговеца и другите хора. Е как ще "прецакаш" търговеца които цяла година с това се занимава и е подготвен от всякъде . Черният петък е като пирамида ,първите 10 % печелят ,следващите 10 % са на нула ,а останалите са вътре с 10-20 % и то минимум .
1
0
 
48
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Пазарувайте само от чуждестранни сайтове. Амазон и подобните на него където наистина имате намаление. Нашите шмекери отдавна надуха цените с 50% че да могат в петък да ви ги пробутат на същата цена...