Кремъл: Кой каза, че Русия е източник на радиоактивност!

Песков обяви, че нямат информация за аварийна ситуация
22 ное 2017 13:07,
106
Кремъл: Кой каза, че Русия е източник на радиоактивност!
Снимка: flickr

В Кремъл не е постъпила информация от нито една служба за каквато и да е аварийна ситуация, която може да е довела до изхвърляне в атмосферата на рутений-106 (Ru-106). Това заяви пред журналисти говорителят на Президентството, Дмитрий Песков, цитиран от ТACC.

"Засега не разполагаме с информация от нито едно наше ведомство за каквито и да било аварийни ситуации, които може да са довели до подобно изхвърляне (на рутений-106). Разбира се, ние имахме контакт с всички наши ведомства, които имат отношение към тази сфера, и от нито едно от тях до този момент няма потвърждение", увери говорителят на Кремъл.

Припомняме ви, че вчера Федералната служба по хидрометеорология и мониторинг на околната среда (Росхидромет) съобщи за "екстремно" радиационно замърсяване.

Още по темата

В разпространеното съобщение се уточнява, че в село Аргаяш, Челябинска област, недалеч от завода за производство на компоненти на ядрени оръжия "Маяк", в периода 26 септември-1 октомври е регистрирано "екстремно високо" замърсяване с изотопа рутений, което е превишавало нормата 986 пъти.

При това в края на септември продукти от бета-разпада са открити в Република Татарстан, във Волгоград и Ростов на Дон.

В периода 29 септември-3 октомври в атмосферата на европейските страни също е имало увеличение на концентрацията на рутений-106, "започвайки от Италия и продължавайки по-на север в Европа".

Повишени нива на рутений-106 във въздуха са отчетени от шест измервателни станции на територията на ФРГ, а също и в няколко други държави от Европейския съюз, сред които Австрия и Италия.

Вчера от здравното ми министерство обявиха, че радиоактивен облак е преминал и през България и е засечен над няколко населени места, но опасност за населението няма, тъй като нивата на радиоактивност са били под допустимите.

Родните експерти настояват, че стойностите не налагат предприемането на никакви радиационно-защитни мерки на територията на цялата държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
Примерно от Бесарабия населена с БЪлгари подават че Путин е наше момче..От МОлдавия твърдят че смятания з а испански евреин Дмитрий Анатолиевич по произход е Българин от екипа на БАТ БАЯН..Заел охрана на Европа по ВОлжска Болгария..
87
0
 
0
 
! Отговори
срочна проверка преди 6 години
Кои точно са псевдо евреi в МОсква не е ясно но да се провери веднага.Примерно МИД да се проучи вкл посолства
86
2
 
0
 
! Отговори
Сталин негодува преди 6 години
Заради нагло престъпни визи за БЪлгари наложени от терористи евреи на власт в Москва не можахме да ги уведомим за много неприятни проблеми
85
1
 
2
 
! Отговори
Арести за виновните преди 6 години
Преди няколко часа подадоха инфо з а нова тежка авария някъде около СССР/USSRКолегите да не се правят на дръж ми капата и да докладват къде има аварии..Имат спутници, сателити , магате които това им е работата при 4 пъти над фона сателити дават червена инфо сега дават лилава канцерогенна
84
1
 
1
 
! Отговори
JJivanov Geolog преди 6 години
преди години очаквахме маскиране на опасна авария с пожари край ЧернобилТръгнаха едни слухове з а радиация над София..Обажда ми се известен доктор на науките психолог Илиев от Плевен..Как е по БЕЛЕНЕ ..Викам веднага известен радио лог д-р на науките РАдонов ..Споделям че моя радиометр не работи и неговия ТОЖЕ .ПОсещаваме за контролна проба известния Иван САмаря където пробваме деликатеси с напитки чисто български лечебни..В резултат констатираме 43 микро ренгенчаса.
83
1
 
4
 
! Отговори
h преди 6 години
a az se 4udq zashto ot oktomvri jena mi ne mi dava! a to - oblu4ena e!
82
7
 
7
 
! Отговори
КРЕМЛЬОВСКИ ЛЪЖИ преди 6 години
В Кремъл не е постъпила информация от нито една служба за каквато и да е аварийна ситуация, която може да е довела до изхвърляне в атмосферата на рутений-106 (Ru-106). Това заяви пред журналисти говорителят на Президентството, Дмитрий Песков С ПОТИВООГАЗ НА ГЛАВАТА
81
4
 
9
 
! Отговори
путларахакбар преди 6 години
Кат Русия няма друга,тъй коварна на света. Братската радиация е полезна за русофилките
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че не трябва да бъдат допускани на зимната олимпиада и да им вземем световното по футбол.
79
5
 
6
 
! Отговори
амер.трол преди 6 години
да да , сорос плаща да се казва това, в тая част на света - сте виновни !!!
78
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пролича си кои пуска фалшивите новини - ЕС и САЩ !!!
77
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл никога не са виновни,обикновенно кремъл последни разбират за авариите си.Бах кат чуя вече за тез неандреталци руски и ми се повръща
76
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не се и съмнява в руската пропаганда ,още повече пък в платените русофилски *** в сайта.По-безочливи и нагли създания няма по света.
75
2
 
7
 
! Отговори
ХИБРИДЧЕ преди 6 години
Само че новината не беше съобщена от този Росцентър, а от Ройтерс, които казаха, че онези са казали и т.н.Пък то на сайта им няма такова нещо...
74
4
 
2
 
! Отговори
Б преди 6 години
Замърсяването идва от централата на ЦРУ в Ленгли. Проверено е от руските ми дружки и падружки от ФСБ. Вервайте ми!
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом товарищ главно Б ви съобщава че това е западна пропаганда и еврейски лъжи значи той вярва че е така. Той вярва на всяка кремълска лъжа, той вярва че ще настъпи и комунизма през 1980 година, но "Федеральная служба по гидрометеорологии и мониторингу ..." НЕ Е СЪОБЩАВАЛА още че 1980 година е настъпила. Когато споменатата служба обяви за настъпването на 1980 година то тогава ще настъпи и дълго чаканият над 100 години комунизъм. Който не вярва да провери в сайта им.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нивата не били опасни за здравето бла-бла-бла отивам да си купя йод.
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и между впрочем Аргаяш се намира на около 50 километра от завода, самия завод се намира Озерск, за който никой не дава никаква информация какви са били нивата, но може да сте сигурни че са поне 10 пъти по-високи, и като цяло Челябинкса област е една от най-замърсените в световен мащаб, самите местни хора избягват да консумират храна произведена в областа
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано само нямаме авария тип Чернобил и то скрита ! Предполагам, че е някакъв временен теч, ама руснаците никога не са спазвали някакви здравословни норми спрямо собственото си население, камо ли спрямо Европа. Ядрената енергия винаги крие подобни изненади - преди в Япония, сега - Русия. Добре е ние да си извлечем някакви поуки !
69
16
 
8
 
! Отговори
Б преди 6 години
До ррррркакто казах - това са еврейски ЛЪЖИ !!!"Федеральная служба по гидрометеорологии и мониторингу ..." НЕ Е СЪОБЩАВАЛА за никаво замърсяване !*** на сайта им и чети - не повтаряй като папагал лъжите на западната пропаганда !