Видео на ООН: Бягство на войник от КНДР към юга. Стрелба...

Това е първото подобно бягство от 2007 година насам
22 ное 2017 18:30,
141

ООН разпространи видео от бягството на севернокорейски войник към Южна Корея. На кадрите се вижде, че севернокорейските граничари тичат след своя другар и откриват огън по него, а един дори за кратко преминава границата в опит да го хване, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Видеото е показано от ООН в Сеул. Избягалият е бил критично ранен, след като е бил уцелен поне 4 пъти по време на бягствтото си на 13 ноември. Той е придвижен с хеликоптер на американската армия към болница в Сувон, град южно от Сеул.

Днес лекарите съобщиха, че той е върнат в съзнание. Преминал е през две операции за отстраняване на куршумите и вече диша самостоятелно.

Представител на ООН заяви, че Северна Корея е била информирана, че е нарушила примирието от 1953 година, след като севернокорейски войник е пресякъл демилитаризираната зона между двете Кореи за няколко секунди в преследване на бягащия.

"Ключовите разкрития на специално разследващия екип са, че Корейската народна армия наруши съглашението за примирие след като първо произведе изстрели в демилитаризираната зона, и второ след като временно влязоха в зоната", ссъобщи Чар Карол, говорител на командването на ООН.

Инцидентът се случва по време на напрегнати отношения между Северна Корея и международната общност, но Пхенян не е реагирал на бягството.

Близо 1000 севернокорейци бягат към юга всяка година, но повечето от тях избират да минат през Китай. Необичайно е бягащ от Северна Корея да премине границата между двете страни, която технически е военна зона от периода на корейската война от 1950-1953 г. Конфликтът така и не приключва с мирен договор, а само с примирие.

Това е първият инцидент от 2007 г., при който войник от Северна Корея бяга през демилитаризираната зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Solar PowerА сега какво произвеждаме? Деца за високотенологични ***, шофьори на тирове, берачи на ягоди и гледачи на старци? Щото тогава си произвеждахме почти всичко сами, а сега дори лук и чесън внасяме.
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическите държави са държави на страха. Онези стрелят не защото вярват в комунистическите "идеали", а защото ги е страх. Всеки се страхува в комунистическите държави. Разбира се това младите не могат да го разберат, а и по-добре е никога да не го разбират. Само, който е живял в комунизъм знае за какво иде реч.Сега разбира се в медиите на Путин това не се казва и се величае СССР. Държави с концлагери, политически затворници, липса на свобода да имаш червен паспорт и да пътуваш.
105
0
 
6
 
! Отговори
Бат Ицо преди 6 години
Тия четиримата ми се струва, че много, много не искаха да го хванат.
104
0
 
8
 
! Отговори
Ха! преди 6 години
Интересно, защо не се споменава за избягали в Русия през тяхната граница...
103
0
 
15
 
! Отговори
Лошо Седларов преди 6 години
Мисля че целия караул е трябвало да последва избягалия, защото сега ги чака смърт или концлагер най-малко !
102
1
 
17
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Днешните деца не могат да оценят какво благо е свободата да тръгнеш към границата и легално и без проблеми да можеш да минеш през нея. Ако искаш просто за почивка, ако искаш да емигрираш!Както е казал Дон Кихот:"Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. "
101
0
 
13
 
! Отговори
Глад преди 6 години
От системното недохранване от години се вижда как генетично са се изменили - всички са високи по 1,50м и тежат не повече от 40-50кг....
100
0
 
12
 
! Отговори
Смех преди 6 години
Вижда се "високата" подготовка на севернокорейските войници ( а тези по границата не са случайни) - паника и хаос. Един ляга на земята за по-точна стрелба, следващия се спъва в краката му докато стреля. След това легналия се изправя пред стрелящите зад него двама.....
99
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД ЗАБРАНАТА ЗА АЛКОХОЛ ТРАФИКА ЩЕ СЕ ЗАСИЛИ! ЗАЩО БЯГАТ ХОРАТА ОТ ***, ДРУГАРИ?ОТГОВАРЯЙТЕ! ОТ САЩ, ДЕТО ГО ПЛЮЕТЕ ВИЕ, НИКОЙ НЕ БЯГА, ДАЖЕ СЕ НАТИСКАТ ОТ ЦЯЛ СВЯТ! ЩО ТАКА БЕ, ДРУГАРИ?
98
1
 
18
 
! Отговори
хаххаа преди 6 години
АВЕ ДНЕС, НЕДЕЙТЕ ТАЙКА, ДРУГАРИТЕ ТУК ЩЕ ПОЛУЧАТ УДАР))): 1000 ДУШИ НА ГОДИНА БЯГАТ , ЗНАЧИ ЗА 60 Г. ССА ИЗБЯГАЛИ 60 000, ВЪПРЕКИ СТРЕЛБАТА! ТЕ ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА ЗА КОМИНИСТИЧЕСКА КОРЕЯ! АКО ПАДНАТ ВИЗИТЕ ЗА РУСНАЦИ, ЩЕ СЕ СЛУЧИ НАШЕСТВИЕ В ЕВРОПА, ПРИ КОЕТО СЕГА "БЕЖАНЦИТЕ" ЩЕ СА ДЕТСКА ИГРА! АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ, ТОВАРИЩИ!
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горкото е имало 40 санта г.листи кой знае с какви гадости са го тъпкали *** на свин грух ким
96
5
 
25
 
! Отговори
Оцапани с кръв преди 6 години
"Добрите и човеколюбиви" комунисти така правят дори и със собствения си народ!- Що за сатанинска злоба има в душите им?!! И все за власт се натискат! Изчадия!
95
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и бъкал от всевъзможни *** целият, лекарите никога не били виждали такова нещо, чак се чудели с какво се е хранил...най-вероятно избягал от Фермата за костенурки, след като разбрал, че ще му забранят и да пее докато пие
94
15
 
32
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
И кое беше хубавото на Тошовата държава ?Една скапана съдомиялна не можахме да произведем ! Хората имаха такива уреди от 1982-ра година. Да не говорим за нещо по сложно като например автомобил. Махни розовите очила. Ако бяха отворили границите свободни преди 1989-та сигурно нямаше да останат хора тук. Навън ходехме само с танковете в Чехия например и Унгария ?! И къв *** дирим там ?! За ***: ние бяхме един *** буфер ! При война да забавим НАТО да умрем тук докато рашките се окопитят....
93
4
 
22
 
! Отговори
До Ким преди 6 години
кимчо коледа идва прасенце такова,знаеш какво те чака,отсега точа ножката,бая сланинка си натрупал.
92
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КимЖАЛКО, ЧЕ СИ ЖИВ ОЩЕ :D ЗАСЛУЖАВАШ ДА ТЕ ПРАТЯТ ТЕБЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА ПОЖИВЕЕШ В РАЯ ПОНЕ 2 ГОДИНИ ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА :D
91
5
 
47
 
! Отговори
националсоциалист преди 6 години
Бяга от комунистическата *** в разпадналия запад...Кой бяга от хубавото? И лудия не бяга ..Смятайте в какъв концетрационен лагер живеят в дивашката северна корея
90
5
 
31
 
! Отговори
До 107 ия анонимник преди 6 години
Това е първото бягство в тази зона от 2007г.,иначе 1000 войници бягат за година.Такъв е прочита на червените миризливи ботуши,да заблуди ,да излъже,нещо нормално за путлеровци.
89
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SKORO I UMNITE BALGARI SHTE BYAGAT KAM RUSIA-RAI NA PLANETATA ZEMYA.
88
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е първото подобно бягство от 2007 година насама от България всеки ден десетки и стотици бягат но за нас не пишат нищо , като изчезнем като раса тогава , ще ни има в червената книга за защитени видове