Роми се сбиха в Самоков, мятат туба с бензин по патрулка

Шестима души са задържани след мелето в махалата
Обновена: 11 дек 2017 17:12 | 11 дек 2017 16:15, Красимир Ангелов
62
Роми се сбиха в Самоков, мятат туба с бензин по патрулка
Снимка: Булфото

Шестима души са задържани в полицията в Самоков след сбиване помежду им и оказана яростна съпротива на полицейските служители, съобщава МВР.

Около 1:45 часа на 10 декември в РПУ- Самоков е получен сигнал за разразил се скандал в махала на града, вследствие на което са счупени прозорците на къща.

Към мястото незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил, че участници в сбиването са членове на две съседски ромски фамилии.

При опита на униформените да преустановят конфликта, мъжете оказали яростна съпротива – блъскали, дърпали и замахвали заканително към тях, нанесли удари с дървени пръти по служебния автомобил и го замерили с туба с бензин.

За овладяване на ситуацията, на адреса били изпратени още три полицейски екипа, като след намесата им шестимата участници в свадата били задържани и отведени в районното управление.

Впоследствие един от тях бил транспортиран в столична болница със съмнение за черепно-мозъчна травма вследствие на възникналото сбиване. След оглед на местопроизшествието по случая било образувано досъдебно производство и уведомена районната прокуратура. 

На двама от извършителите – мъже на 19 и 41 години, са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и отличаващи се с особена дързост и цинизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Самоковпобойполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37На кой ги разправяш тия врели некипели бе?В САЩ тия щяха да са мъртви на втората минута.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то значи бензина добре дошъл за милиционерите.Няма нужда да се занимават да точат от патрулката.
36
0
 
12
 
! Отговори
Хихихи преди 6 години
Защо въобще са отишли? Да оставят нещата на естествения подбор. Линейките определено знаят как се прави.
35
1
 
19
 
! Отговори
асдафшефшеаргсвасдве преди 6 години
Стреляйте бре господа полицаи, нападат ви с колове, палят патрулката, мислят се за недосегаеми. Не си ли цените живота?!?
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Законите в България и т .н. демокрация са създадени с единствената цел ,обгрижване на престъпността и недопускане на никаква превантивна дейност срещу срещу нея ,впоследствие умишлето поддържане на определено ниво на престъпност .Факта че сме лишени от право на самоотбрана при нападение на двама и повече срещу отделна личност е показателен . Пребит с кома в болница ,,лека или средна телесна повреда ,хулигански подбуди ,и не е опит за убииство??? Демокрацията пази престъпността .
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На двама от извършителите мъже на 19 и 41 години, са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и отличаващи се с особена дързост и цинизъм"В Щатите, същата новина щеше да завършва малко по-различно...с два трупа. Не, че така е редно да бъде. не одобрявам. Но и при нас не е наред, ние сме в другата крайнност.
32
4
 
11
 
! Отговори
Американ преди 6 години
А в Амеркина при "яростна съпротива" ченгетата стрелят, в най-лекия случай бият лошо..А вие, ceлeндypи, ни наричате "кравари"..
31
0
 
4
 
! Отговори
Министър преди 6 години
Тази "важна" новоина колко време ще я държите на "първа страница и вие манипулирате хората ,а те горките се ловат като риби в мрежата ви .
30
0
 
4
 
! Отговори
манчо преди 6 години
що те пита Тереза Мей има ли яростна съпротива срещу полицаи и как постъпват там а не да се прегръщат само нали опит е тръгнал да черпи и това ли е борбата с престъпността
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманАко и тук полицията беше като във фащ,нямаше да е останал и един от вас
28
0
 
11
 
! Отговори
Лично мнение преди 6 години
Добре би било, ако полицаите вместо да се намесват, да доведят активисти на БХК - активистите да си се оправят с "подопечните" си!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТурчинаЕ нали сте защитени
26
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Пишете им актове.!? Пишете писарушки такива!?.
25
1
 
22
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Абе тия пистолети дет ги носят при какви обстоятелства могат да се използват по закон!? Май само на обучение ги гърмят.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що няма видио на "екшън-драмата", бе???-))))))))))
23
0
 
31
 
! Отговори
БХК преди 6 години
До КелешМай забрави, че БХК и адв.Екимджиев бдят. Само не ми е ясно защо за едни и същи действия нас ни съдят, а западните държави не? Разгонването на молещите се мюсюлмани от улица във Франция. Или Австрия за взривяването на барикадирал се бракониер?
22
1
 
54
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Тия полицаи нямат ли палки и пистолети? Аз ли да отида да им покажа как се използват? МВР-то нещо много се е изнежило....
21
0
 
49
 
! Отговори
за Черли преди 6 години
"...Защо не окаже яростна съпротива в Германия ?Нямаше да има нужда от болница заради мозъчно черепната травма.. " Ха Ха Ха, наистина ли ?! Навлеците "бежанци" опипваха и изнасилваха германки насред площада, а полицията прикриваше !
20
1
 
12
 
! Отговори
до Османчо преди 6 години
Това с полицая и депутата приказка от Шехеразада ли е ?
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та все пак кой кого е бил ?? Последно ???