МВР: Трупът на Ангелов е открит във вила в района на Луково

Към момента не може да се каже кога е настъпила смъртта
Обновена: 7 яну 2018 19:04 | 7 яну 2018 18:42, Анисия Иванова
457
МВР: Трупът на Ангелов е открит във вила в района на Луково
Архив: БТА

Намереното тяло във вила до село Луково отговаря на описанието на Росен Ангелов, МВР чака експертизата да потвърди, че е той, заяви на брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.

Тялото му намерено на 500 метра от вилата, която е обитавал преди убийствата. Полицията и военните се натъкнали на трупа, след като започнали физически да претърсват къщите в района, обяви главният секретар.

"Планирахме широкомащабна операция в района, където имаше данни, че е живеело лицето Росен Ангелов. Блокирахме възможно по-голям район, за да може той да бъде притиснат и да не се придвижва свободно", заяви Маринов.

Още по темата

"В рамките на тази блокада извършвахме претърсване дом по дом в района, както и в цялата вилна зона на Луково. В операцията участваха сили на Българската армия, на МВР, на военна полиция. Около 14 ч. днес при поредното претърсване в една от стаите на изоставена къща е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държал е пистолет в ръката си. На пръв поглед се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта”, заяви Маринов.

Дори и категорично да се докаже, че намереният труп е на Росен Ангелов, разследването продължава, каза още главният секретар.

Относно това на кого е вилата, има ли следи, че там е живял и се е укривал през последните ден – два Росен Ангелков, гл. комисар Маринов заяви: "Не мога да кажа повече факти, тъй като първата ни цел е да запазим местопроизшествието, за да бъде извършен качествен оглед“.

По думите му вилата, в която е намерен трупът, е в района, в който органите на реда са предполагали, че се е укривал Ангелов.

"Силно казано вила – това е стара постройка, която е изоставена, с разбити прозорци, с разбити врати. Там все още не е направен оглед, тъй като територията беше разделена на квадрати, за да се провежда прочистването методично без да се пропускат къщи. Днес беше ред на този квадрат“, обясни гл. комисар Младен Маринов.

На въпрос с оръжието, с което се е прострелял Ангелов ли е извършено шесторното убийство, главният секретар поясни: "Трябва да говорим с факти. Не мога да предполагам. Като човек, който борави с оръжие, на пръв поглед мога да ви кажа, че най-вероятно става въпрос за пистолет "Берета“, но оттам нататък какъв калибър е и всички други подробности - нека оставим експертизата да покаже“.

По първоначалните данни на МВР Ангелов се е самоубил с малокалибрено огнестрелно оръжие със заглушител.

Заради издирването на Ангелов в последните дни няколко района на Искърското дефиле бяха отцепени. В търсенето се включи и армията, бяха използвани хеликоптери и дронове. Маринов обяви, че специалните части и техниката в района постепенно ще бъдат изтеглени.

На 2 януари властите откриха пет мъртви тела с прострелни рани в къща в гр. Нови Искър. Установи се, че това е семейството на 44-годишната Кети Кюхова и партньорът й Неделчо Юнаков. По-късно през седмицата бе открито и тялото на самата Кюхова, с която разследващите предполагат, че Ангелов е имал връзка.

Според разследващите той е живеел в необитаема вила в Луково, която е напуснал малко преди полиция да нахлуе в нея по-рано тази седмица. Сред местните е бил известен като Горският човек.

Властите оповестиха и негова психологическа експертиза, изготвена в затвора:

Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, склонен към маниерничене и позьорство, интригант. Високо ниво на интелигентност. Опитва се да прави добро впечатление, но възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. С наличие на дистантност в отношенията си с другите.

Предполагаше се, че е възможно след шесторното убийство Ангелов вече да се намира в друга част на България, а дори и зад граница. Преди дни полицията щурмува апартамент в столичния квартал "Дружба", където мъжът е бил забелязан да влиза.

Според последната информация на МВР Ангелов е работил като общ работник в автосервиз и в железария, но не е имал трайна месторабота.

Той е имал три ефективни присъди още от 1984 г. за кражби. Втората през 1999 г. за изнасилване. През 2002 е пуснат предсрочно. През 2009 е осъден за блудство с 12-годишно дете. Тази присъда е задочна, защото така и не е заловен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
1
 
5
 
! Отговори
Баси... преди 6 години
Ей, всички сте големи криминалисти и конспиратори, значи! Имате си изградени теории, неразбиваеми и тва си е. Българинът разбирал от политика и футбол, ама най-разбирал от криминалистика. А най-обичал да хейтва. Такива ли сме наистина, баси...
383
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От толкоз коментара е пределно ясно за рейтинга на нашата полиция, че и не само тях. Много трябва да са оставките, ако въобще ги има.
382
5
 
12
 
! Отговори
младен преди 6 години
"МВР: Трупът на Ангелов е открит във вила в района на Луково"Знаехме си че така ще стане "самоубил се". Ясно беше че е набеден а хорицата гръмнати по политически причини - я герберски бюлетини, я ДДС за пълнене на герберска партийна каса...
381
3
 
12
 
! Отговори
Искам песен преди 6 години
След всяка успешна полицейска акция- предлагам по тиливизиътъ да пускат клипа на Веско Маринов- Нашата полиция ни пази! Ще е страхотно-има футболен мач--прекъсват го на всеки 5 мин. за да пускат песента! Има новини- 3-4 пъти пускат песента. Почва прогноза за времето- с песента ! Така ще сме спокойни!
380
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цели одем години нашата полиция издирвала Росен Ангелов, най после го откри - но трупът му.В малка България осем години да търсиш човек и да не го намериш ? а той си бачкал като общ работник, джиткал си е натам насам, живеел си е тук и там и май даже никой не го е търсел.
379
3
 
7
 
! Отговори
Хора, преди 6 години
ПОЧВАЙТЕ ДА ПИШЕТЕ ДО ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ИНСТИТУЦИИ СЕГА !!!С ИСКАНЕ ЗА НЕЗАВИСИМО РАЗСЛЕДВАНЕ, КОЕТО ЗАСТРАШАВА ТЯХНАТА СИГУРНОСТ, СЕГА КОГАТО ПРЕЦЕДАТЕЛСТВУВАТ ТИЯ КАУНИ ЗГРОЗОЗГОВНЕНИ !!!
378
3
 
2
 
! Отговори
КЪДЕ преди 6 години
СА СНИМКИТЕ, БЕ, МИНСИФАЙ ?!Има начини да се цензоршитира плашещата част, една черна лентичка на дупката и готово.Покажи снимките, минсифай, знай !НЕ ТИ ВЕРВАМЕ !!!
377
1
 
5
 
! Отговори
ooooo преди 6 години
Tolko mnogo laji....olimpiiski champion!
376
1
 
5
 
! Отговори
da преди 6 години
До iwanи телефон, за който се иска договор с оператор
375
1
 
17
 
! Отговори
iwan преди 6 години
9 години за издирване, разхождал се въоръжен, имал работа, квартира в София....
374
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПовЕрвахме им!!! Тези герберуги нямат и един умен, да седне и измисли някаква по-логична история. Събрали са сбироток от алчни и прости люде, подчинени на Падишах ефенди, на които той с презрение подхвърля по някой и друг пост и кинти. Станаха за смях и пълна подигравка. Прикриха неща за които у нас само се говори между хората, но никъде не се пише официално. Защото съдбата на самоубития Росен може да ги сполети. Падишаха трепе още от главен секретар. Има достатъчно опит вече.
373
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 324За една седмица МВР заличиха всички следи.Затова беше цялото това туткане.
372
3
 
14
 
! Отговори
Спасете Боко от22 преди 6 години
Тишината на Банкянския Фронт предвещава арести от една къща в Банкя до едни 6 апартемента в СофиЪТоя Росене да не си е точил 22 калибр да подкапичне Будката.Добре че го самоубиха с едно фишече , че къ се бе залетел по 6 на мушка, да земе да удари по Пръайдатело и от радост още не свалили кукерските одежди-народо наш от радост да изпопука че веке си немаме БукаПазете Боко от параграф 22 калибр!
371
3
 
25
 
! Отговори
смеееех преди 6 години
Абе тези от ГРОБ не можаха ли да измислят(ако има със какво) по- интересен сценарий,така хептен за шарани ни вземат!?
370
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ви преметнаха.Ха ха.
369
1
 
13
 
! Отговори
Фъфленето крие хаоса преди 6 години
чичката с очилцата, металната капачка от бира на левия ревер и неброръснатия декизаш-най-вероятно ще буде сменен за сериозните проблеми които предизвиква когато притеснен се иразява за важни и опасни дела на Полицията. Може да е первектна розведка, ама говори крайно дефектно..и все пак ми е все едно как говори, и ника не ми е все едно как работи в оперативната обстановка. А проблемите му не са само в говоренето има и другиВажното е че хванаха самоубития!
368
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росен Ангелов не е убиецът.Просто беше удобният заподозрян. Освен това е спорно дали въобще такъв човек съществува. Снимката е колаж от две различни снимки, при това доста нескопосан.
367
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглушител за Калибър 22 няма. Само този факт ми е достатъчен за да спра да чета лъжите на герберасткото МВР.
366
5
 
18
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
пишете Скандална версия: Истинският убиец от Нови Искър е син на големец от ГЕРБи четете истината в другите весници
365
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Главния МВР секретар да подаде оставка. Аконе, да бъде уволнен. Ако нищо от двете не се случи,в цялата тази гадост е намесен нашия велик вседържец БОКО.