Тръмп пита: За какво са ни имигранти от "мизерни дупки"?

Коментарът си US президентът направил пред двама сенатори
12 яну 2018 07:19,
59
Тръмп пита: За какво са ни имигранти от "мизерни дупки"?
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп е попитал вчера за какво са им на Съединените щати имигранти от "мизерни дупки" като Хаити и страните в Африка, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на пожелали анонимност източници.

Тръмп направил този коментар пред сенатора демократ Дик Дърбин и сенатора републиканец Линдзи Греъм, които отишли в Овалния кабинет да известят президента за подробностите на нов имиграционен законопроект, подкрепен от група сенатори от двете партии.

Те се надявали Тръмп да подкрепи споразумението им, с което да бъде сложен край на продължаващия с месеци оспорван дебат за около 800 000 имигранти, дошли нелегално в САЩ, когато са били деца. Белият дом по-късно отхвърли предложението им.

По време на разговора Дърбин обяснил, че споразумението предвижда и други мерки, включително спиране на лотариите за виза за страните от Африка, чиито граждани занапред ще могат да кандидатстват за това по други начини. В текста се предвижда и даване на разрешение на хора, избягали от природни бедствия в родните си страни като Салвадор, Гватемала и Хаити, да останат в САЩ.

"За какво са ни тук всички тези хора от Африка? Тези страни са мизерни дупки", реагирал Тръмп според един от източниците и предложил вместо това в САЩ да отиват хора от Норвегия. Според друг източник президентът поставил и Хаити под този знаменател.

Запитан за думите на Тръмп, говорителят на Белия дом Радж Шах отговори: "Някои политици във Вашингтон избират да се борят за чужди страни, но президентът Тръмп винаги се бори за американския народ".

Той иска "да направи нашата страна по-силна, като приеме тези, които могат да допринесат за нашето общество, за растежа на нашата икономика и да бъдат асимилирани от нашата велика нация", допълни Шах.

Според друг източник, запознат с развоя на срещата, Тръмп е попитал защо САЩ трябва да приемат неквалифицирани работници от въпросните страни, вместо да приемат имигранти от страни, които могат да предложат квалифицирани работници. По думите му Тръмп не е искал да обиди никого, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щерю, как го измисли това за тръна?
51
4
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
"Тръмп" на английски език е "Трън отзад" на български...
50
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно изкукал фашист
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите платени нпо-та само плампат като папагали една и съща мантра, но и на тях скоро ще им се търкалят зелките около дръвника...
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и Тръмп е рзбрал какво трябва да се прави в днешно време. Браво.
47
0
 
7
 
! Отговори
sid преди 6 години
Само така трябва *** поколение на Тръмп да бъде изместено от по-умни и квалифицирани хора.И ние искаме бели скандинавци да заживеят при нас ,а не тъмните бежанци,но все пак нямаме Тръмп за президент.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че аз ако съм в Норвегия за кво да ходя в щатите?
45
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Феновете на Тръмп осъзнавате, че и вие сте от мизерна дупка и според него не ставате за нищо, нали ?
44
0
 
1
 
! Отговори
ан преди 6 години
до 34знаеш ли рф колко дупки приема от кавказието и то по опасни от чернитеколко пъти си посетил рф ,за да пишеш каквото и да еимат си недостатъци като нас ,но са едни умни красиви силни душевни,четящи хора,които не трябва да се подценяват и са много повече от западните ти партньори
43
4
 
11
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
Тръмп започва да ми харесва. Само така, а не като Меркелица и Обама - да си импортират гласоподаватели.887
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво са им наистина? Не могат да оправят собствените си държави и затова отиват наготово на уреденото, и не само това, ами и се*ат на метеното. Това е и в Европа. За зачестилите атентати напоследък да не говорим. С тази толерантност светът хич не отива на добре.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 43 :Не се опитвай да се правиш на умен ,като повтаряш заучени мантри.
40
2
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Като не щат имигранти, защо предизвикват миграция. САЩ - няма държава, в която да не създава бъркотия и конфликти, да не развали традициите и живота на хората. Всичкото е за да ограби петрола и си пласира оръжието. Добре, че все още се намират сили които да се съпротивляват. Редно е всички икономически емигранти от Либия, Ирак, Сирия и т.н. да се преселят в страната на възможностите и в страните , които участвуваха във въвеждането на Американска демокрация.
39
2
 
7
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тръмп е прав за повечето неща,но няма политически подход към проблемите.В бизнеса,с който е свикнал,нещата са доста по-различни.В политическият зверилник се работи много по-трудно и задкулисно,интересите и зависимостите са твърде преплетени.Все пак,хората,които го сложиха на поста(Ротшилдите) са навътре в нещата и общо взето контролират всичко.Няма кой да мръдне Тръмп,докато той изпълнява волята им.А тия знаят какво искат!
38
2
 
1
 
! Отговори
extremist преди 6 години
АБЕ ТРЪМБЕЛ ЩО ИМ Е НА НОРВЕЖЦИТЕ ДА ХОДЯТ В САЩ ??? СИГУРНО ЩОТО МНОГО ГИ КЕФИ КОГАТО "ПОЛИЦИЯТА" ТАМ ИМ ПРИБИРА ПАРИТЕ КОГАТО МИНАВАШ ОТ ЩАТ В ЩАТ
37
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До ДА!!!Въпросното "бъдеще",което САЩ дават на ман***те от всякакъв вид,с които се наводниха,се изразява в социални помощи и възможност за бандите им да грабят по-богато население.Което си е напредък,в сравнение с родните им страни.Образовалите се и преуспяли по нормален начин са единици.Не е ли по-логично да се приемат(примерно) 200хил души с качества от които да произлязат 100хил. полезни,отколкото да се пуснат милиони с надеждата да има между тях и някой читав????
36
4
 
2
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТО И АЗ СЕ ЧУДИХ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ КАК ПОБЪРКАН МИ*ЗЕР*НИК КАТО ТРЪМП Е ПРЕЗИДЕНТ АМА БЪРЗО МИ МИНА; В ДЪРЖАВА ПРИЕЛА "КАНИБАЛИЗМА" И ГРАБЕЖА НА ПЛАНЕТАРНИТЕ РЕСУРСИ ЗА ЖИТЕЙСКО МОТО И ДЖУДЖЕТО ХАЯСКО ЩОЖЕ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ - СТИГА ДА ОБЕЩАЕ 5 ЦЕНТА НА ЧАС ОТГОРЕ...
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 33Ти какво мислиш няма значение. Важното е той какво мисли. И за него си от същата миризлива дупка
34
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименТочно това е истината-САЩ нямат нужда от утай*ките с които предходната власт напълни страната!Едно време в Америка се акцентираше върху приемането на имигранти,които ще допринесат за развитието и Тръмп иска да върне тоя подход!Дали ще успее е друга тема.А защо им трябваше на Обама и демократите да пускат безполезните и ниско образовани досега?Причината е същата,като у нас(с ро*м*ите)-да гласуват за тях.Понеже гласуването става и с шофьорски книжки,представете си какво шашма е!