Най-сетне! Храни, от които не пълнеем!

Можем да ядем, колкото си искаме, или?
19 яну 2018 08:40,
3
Най-сетне! Храни, от които не пълнеем!
Източник: Reuters

Каква по-добра новина за всички, които обичат да си похапват! Мечтата да можем да се храним, без да се притесняваме за теглото си, се оказва реалност. Има няколко храни, които учените проучват задълбочено, и за които доказват, че няма как да прекалим с тях. 

Според специалистите можем да си позволим да консумираме колкото пожелаем количества от тези храни и това няма да повлияе негативно фигурата ни.
 
Научните доказателства зад това твърдение произлизат от факта, че тези храни са богати на фибри и едновременно с това имат много нисък гликемичен индекс.
 
Това им дава 2 предимства:
  • Засищат добре и за дълго и няма опасност да прекалим с приема им;
  • Не повишават рязко кръвната захар и няма опасност калориите, които носят, да се трансформират и складират като излишни мазнини; 
Храните, отговарящи на тези изисквания, не са никак малко. В допълнение, повечето то тях са богати и на редица полезни вещества, които допълват здравословните им ползи.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: фибрихранидебелеене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички вкусни храни са или вредни, или от тях се пълнее.
2
1
 
2
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Айде сега да ви връчат Нобелова награда за великото откритие...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Има няколко храни, които учените проучват задълбочено, и за които доказват, че няма как да прекалим с тях."Па пробвайте да прекалите с маруля. Или с моркови. Или краставици.Разберете, че не може да ядете захар колкото половината месечен износ на Куба, да добавяте по половин литър олио на салатката, да муате майонезка с килограми и после да не дебелеете... проблема ви не е, че ядете, а че ядете неподходящи неща и го съчетавате със залежаване... познайте какъв е ефекта.