Пекин: Военен кораб на САЩ наруши китайския суверенитет

"Хопър" навлязъл във водите край спорен остров в Южнокитайско море
20 яну 2018 14:45, Анисия Иванова
92
Пекин: Военен кораб на САЩ наруши китайския суверенитет
Снимка: БТА

Китайските власти обвиниха САЩ в нарушаване на морските граници на страната им, тъй като американски ескадрен миноносец навлязъл във водите край спорен остров в Южнокитайско море, предаде Асошиейтед прес.

Днес говорител на китайското министерство на външните работи заяви, че Китай ще предприеме "необходимите мерки", за да защити суверенитета си, след като корабът "Хопър" в сряда вечерта е навлязъл в 12-милната акватория около остров Хуанян (известен още като рифа Скарбъро) без разрешение от Пекин.

Хуанян е малък безлюден риф, който Китай отне от Филипините през 2012 г.

Говорител на китайското министерство на отбраната заяви, че китайска фрегата е идентифицирала американския плавателен съд и го е предупредила да напусне района.

Китай претендира за суверенитет практически върху цялото Южнокитайско море и през последните години се опита да укрепи позициите си там, превръщайки рифове в свои аванпостове. В шелфа на спорните острови са открити значителни запаси от въглеводороди.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калеко е объркан човек. Оставете го. Дори не си прави труда да провери това, което казва в интернет. Сякаш няма... Същи като повечето евроатлантици български. Плампат, но ако разберат какво в същност казват, ще умрат от срам.
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците си спазват договора за ненападение на Германия до последно, когато германците го нарушават. А англичаните и французите си нарушават договорите още в момента, в който Германия и Полша нападат и си поделят Чехия. Още тогава е търябвало да скочат, но са си затраяи. После срещу Полша пак си траят, а и там са имали договор за взаимна помощ. Вследствие прословутия английски флот е останал без кораби, защото са потопени. А САЩЩ са пускали по 1 кораб на ден. И повечето са потопени.
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко АлекоЧовече, наблюдавам те отдавна и виждам, че деградираш ментално с всеки ден.Пишеш: "че дори и Тайван, който Китай си присвои и администрира след 1945 г.". Хлъц!Вярно, чанкайшеците наричат острова си "Republic of China", ама тук става дума за другия, големия Китай - КНР! Или не си разбрал нищо, ама напънът те гони да пишеш!
85
4
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
съвсем скоро ще започнат да закриват бази по света, сащ са вече просто държава натрапник и наглец която ще си го получи повсеместно
84
7
 
14
 
! Отговори
Орбит преди 6 години
дА СЕ УНИЩОЖИ ВЕДНАГА този нарушител .
83
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 80А България на кой е съюзник във ВСВ ? Айде научи си и ти урока, защо си бомбардиран. Напротив Русия си се крие 2 години. И единствено Англия води война с Хитлер. Трупа оръжие във Франция и събира самолети за мащабната акция . САЩ доставят над 12 хиляди самолета . Без тях Русия никога нямаше да излезе от степите.
82
9
 
19
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Китай вече нова суперсила.Браво Китай!
81
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 79Британия държи отворен морския коридор заради силния си флот. Без доставки на самолети , оръжия и др . Европа щеше да целуне обувката на мустакатия. САЩ и Англия унищожават над 700 кораба на Хитлер . Сега се замисли , ако тея 700 кораба бяха влезли в черно море ? ***. Никва идея нямаш от войната , измисляш ли некви проценти е глупости. Най големите битки са на запад , не са изток.
80
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не се е крила никога зад стените на Москва. Водила е непрекъснато война и това е доказано от жертвите, които са дали. А ти и прадядо ти сте обирали гръцки и сръбски селяни и сте им изнасилвали жените. А сега се борите за правата на жените като най - големите защитници на техните права. "Айде холан", казал стария холандец! Земи си прибери малко мозъка в главата, че цапа всичко наоколо и мирише на ***.
79
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаите бомбардираха Варна, но ако случайно си учил в училище(не вярвам дори да си стъпвал там), то България е била съюзник на Хитлер по онова време. Някаква връзка да правиш с това?
78
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните с 97% от ЦЕЛИЯ лендлийз не успяха за цялата война да излязат от острова си и през цялото време бяха на прага на тотална катастрофа, въпреки, че 95% от военната сила на вермахта беше насочена срещу руснаците. За какво освобождение ми говориш? За това на *** ти от еврогейско робство? Няма такова. Веднъж дал ли си го, завинаги си си гей.
77
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
75А твойте комири бомбардираха Варна и цивилно население . За избиването на десетки хиляди Българи след 44 знае всяко дете . За избиването на още десетки хиляди в Пиринска Македония за отказ да се нарекат Македонци също вече се знае. Аре ходи си лягай.Пак до оня под тебе ...докато Русия се криеше зад стените на Москва ...измряха милиони в Сталин град. Държава без флот и ввс няма как да се противопостави. Германия даже не е видяла 20% от моща на САЩ които бяха в Японско море . Върви си учи.
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости. Рифа си е китайски открайвреме. не е отнеман от никого.
75
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кракен зове флота на САЩ на дъното на световния океан.
74
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе заслужаваш отговор! Твоите кумири САЩ и Англия бомбардираха София и избиха нашите съграждани и родственици. Така печелят войни. И в Сирия сториха
73
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72ако хитлер не беше нападнал русия, в англия и сащ официалния език щеше да е немския!
72
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен. Авей *** ..Коий нападна Полша от север? кой окупира цяла европа и северна африка? кой изби евреите и други малцинства? кой заби нацистките знамена навсякъде и обяви арийците за супермени, а останалите за третокачествени?
71
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените освободители на Европа са Англия и САЩ. ЕдинствениТе със силен флот и ВВС способни да спрат Хитлер. Всичко останало е мишки и Хитлер го доказа. Ако войната беше чиста Райха - Русия ...за 3 месеца щеше да е свършила.
70
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да освобождава ли Европа. Авей *** ..Коий нападна Полша от изток ? Кой окупира 10 държави с воиници и червени знамена ? Кой изби боржуазията в тези страни ? Кви освободители на Европа . Смешниции само в тоя форум.
69
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Миялнаистина СССР е виновник за ВСВ! ако се бяха предали доброволно на германците, нямаше да има ВСВ! мдааа! ама нали са си прости - тръгнали чак и европа да освобождават! а и сащ нямаше да могат да откраднат всички немски военни разработки и сега щеше да са бананова република, а германия щеше да е хегемон!