2018-а ще е годината на суперхраните. Защо?

Вижте няколко актуални предложения за всеки
21 яну 2018 08:44, Иванка Гъркова
18
2018-а ще е годината на суперхраните. Защо?
Източник: Reuters

Суперхраните са тенденция в храненето, която все повече навлиза у нас. В началото на всяка година си обещаваме, че ще подбираме менюто си така, че то да е по-здравословно. Именно суперхраните са онова, с което можем да започнем. Те са изключително полезни заради разнообразието от хранителни вещества.  

През 2017 г. авокадото несъмнено бе най-популярната суперхрана. Ето няколко други, които можем да включим към храненията през новата година:
 
Масло от ядки
 
Мнозина избират да се откажат от животинските продукти и започват да консумират само растителни. Маслото от ядки е суперхраната, с която можем да подправяме различни салати и ястия. То се приготвя от студено пресовани бадеми, кашу, орехи, лешници и други, които са много по-добра алтернатива на олиото от слънчоглед и зехтина. 
 
Маслата от ядки съдържат доста по-малко количество транс-мазнини и предпазват сърцето. Ако имаме алергия към ядки, можем да опитаме салата с масло от авокадо, което има подобни свойства и е силен антиоксидант.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер храните като заместител на нормалната храна. Вече такива *** продават, че се чудят какво име да им сложат, че да се продават. Всички тези "супер"-храни биха имали някакво приложение, ако всичката останала храна ставаше за ядене и това еалтернатива за "търсачи на силни усещания".Може ли човек цял ден да кара на авокадо и масло от ядки? Освен ако не е решил да остави "светла диря" около мястото където се е хранил.Навремето хората ядяха зеленчуци ядяха зеленчуци, защото бяха вкусни.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънчогедовото олио и зехтина по принцип също са масла от ядки....
14
12
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Натрупан стаж при бай Тошо - малки заплатки, малки пенсийки.Няма да се оплакваш тук.Сърди се на Тодор Живков ;)
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сланината е супер храна!Пълна е с най-полезните вещества, тя е резервоар с ценни елементи, складирани за гладни времена!А вие си яжте чиа и рукола.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
bla bla bla. Jazte si ot vsichko po malko i gotovo.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер храните се отглеждат, колят,мелят,сушат и ядат друг вариант пекат,пържат, варят консумират се с гарнитура и се поливат с вино, ракия и други подобни !
10
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
в бьлгария няма храна за която да кажеш супер е ако някои знае да ни светневсеки ден консумирам банан авокадо киви ябьлки портокали мандарини и каквонито една болест не ме подминава не излизам защото не мога да дишам за каквисуперхрани става вьпрос
9
2
 
10
 
! Отговори
псай транс преди 6 години
ядеш транс мазнини и изпадаш в транскак беше ?" едно парченце и си там "
8
4
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
ами...........да ядат киноа, чиа,авокадо,салата айсберг........и кралица антоанета го е казала някога!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много българи гладуват
6
1
 
34
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
В Бг от много години ядем супер храни, първо ги купувахме от супера, после бяха супер дефицитни, след тоа супер скъпи (1000лв за хляб ), после ги имаше , но супер фалшиви. Напоследък са супер оцветени , овкусени и т.н.
5
2
 
30
 
! Отговори
Био суджук преди 6 години
Най-дабрата супер храна е СУДЖУКА !Питайте Баце
4
1
 
23
 
! Отговори
Оксиморон преди 6 години
Веганите избиха рибата!
3
1
 
25
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Защо ли!?Защото на пазара ще се появят кренвирши от НЕизползвана тоалетна хартия!
2
2
 
12
 
! Отговори
Лилит преди 6 години
Вие открихте чудо на доставка на енергия за организма, щом от 6,7 грама мазнини, 24,0 въглехидрати, 23,8 белтъчини успяхте да сметнете добив от 1280 калории, а не от предполагаемите 260 килокалории, не просто супер храна! Освен това сериозно ли листа от дърво притежават толкова много мазнини? Ми това са си висящи пържоли от дървото, не целулоза!Впечатлена съм!Прочети още на: puls.bg/health/food/news_29809.html
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще е годината на суперхраните. Защо?......................защото ще е супер, когато се случи да имам храна на масата си - с тази пенсия...........