Ердоган: Договорихме се с Русия за операцията в Африн

Турция ще поеме контрола над Африн, увери президентът
22 яну 2018 17:30, Елка Василева
203
Ердоган: Договорихме се с Русия за операцията в Африн
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция се е договорила с Русия за военната си операция в Африн срещу подкрепяната от САЩ сирийска кюрдска милиция Сили за защита на народа, предаде Ройтерс.

Още по темата

Ердоган даде да се разбере, че Анкара няма да отстъпи от операцията.

В реч в турската столица той каза също, че Турция ще поеме контрола над Африн, така както го е направила преди това и в други сирийски градове, и че сирийците ще могат да се завърнат по родните си места, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
1
 
! Отговори
Русия освободител преди 6 години
Значи Русия е съгласна Турция да избие кюрдите! Браво! Нали САЩ бяха агресорът?
156
5
 
8
 
! Отговори
Кюрд преди 6 години
Турция е вечен враг на България.Кюрдите воюват с турците, следователно кюрдите са ни приятели.Проста логика е това..Като си ни приятел защо стоиш там зад компа ами не вземеш черешовото топче и да ни дойдеш на помощ?
155
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен 170Американците по каква законова причина са вкарали свои войски в една суверенна държава? Да има резолюция на ООН или суверенното правителствао да ги е поканило?
154
0
 
12
 
! Отговори
Право преди 6 години
При договорите след ПСВ има клауза -при разпад на Сирия или Ирак турците имат право на 30 км ов буфер в двете страни.
153
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... то не е любов , то не е чудо между путинчо и ердоганчо
152
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е много болен...........скоро ще пукне, ще гушне букета.След него следва разпада на Турция....ще има свободен Кюрдистан.
151
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган ще свърши зле.............като всеки диктатор.
150
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция на Ердоган-султан води агресивна политика, затова турците са мразени от всичките си съседи-сирийци, иракчани, иранци ,гърци, арменци, българи.
149
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция си позволява да вкарва войски в суверенна Сирия.Има ли ООН ?Или само ООН е една бутафорна организация?
148
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е вечен враг на България.Кюрдите воюват с турците, следователно кюрдите са ни приятели.Проста логика е това.
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес 23 Януари от 12 часа пред НС - граждански протест срещу приемането на Извратената Конвенция и за оставка на гнусните продажни гербери! Оставка!
146
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На призива от белия дом операцията да продължи кратко Ердоган отговаря: да ви питам тогава операцията в Афганистан ясно ли е колко ще продължи? Колко време вие стоите в Ирак?Хахаха, ето за това е велик Ердоган, не цепи басма никому.
145
7
 
29
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Двете правила на турския войник - да не наранят дори един-единствен невинен кюрдин, и да не оставят жив дори един-единствен терорист!Аллах да ви закриля!
144
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да настрои Турция, която е най-голямият съюзник на САЩ, най-силният член на НАТО в Европа, против САЩ не е лесна работа, а Путин се справи с финес..Каква е ролята на Путин само не разбрах? Просто интересите на Турция не съвпадат с интересите на САЩ относно кюрдите. За другите неща нямат разногласия. Разбирам, че ти като българин няма как да разбереш, че националните интереси стоят над интересите на съюзника ти.
143
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не, всъщност не Турция, а Русия постига целите си в региона. Да настрои Турция, която е най-голямият съюзник на САЩ, най-силният член на НАТО в Европа, против САЩ не е лесна работа, а Путин се справи с финес.Ердоган е играчка в ръцете му и пави каквото му каже Путин!Очевидно е.
142
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ердоган изчака другите да се наиграят и тогава влезе в Сирия. Другите (САЩ и Русия) са много големи и не обичат така.Т.е. всеки си прави сметка за себе си. Интересно ми е какво ще излезе накрая. Подозирам, че кюрдите ще започнат партизанска война с оръжие от щатите. Така Тръмп ще се намеси (пак) в региона и ще завоюва позиции. Ако това стане, войната скоро няма да свърши.
141
19
 
13
 
! Отговори
нн преди 6 години
Ердоган се изживява като османлия, но е забравил, че от 100 години вече няма Османска империя. Тоз път яко настъпа мотиката.
140
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрдите имали скючен договор с русначите, а те ги предали.Е може ли с дявола да сключиш договор и да очакваш да го спазва?
139
1
 
12
 
! Отговори
Umen Bilgarin преди 6 години
Sis sol i voda trigvahme do Konstantinopol. Jelaznata tsirkva shte ni pazi ot siriyskata glupost. Mnogo me drazni tova che vie nikoga ne ste voyuvali s teroristi. Az togava shte vi vidya.
138
1
 
10
 
! Отговори
Pros Turchin преди 6 години
Mnogo se izvinyavam no izkam da razbera. Vie kato bilgari kakvo obshto imate sis siriya ili s kurdite. Kurdite i turstsite sa sishto veche. Te ne se karat ? Zashto vse pishite negativno ? I az moga tova da go napravya. Nali EC po printsip ubajava pravata na horata. Koy kavoto misli moje da pishe. Nyamam problem s Bilgariya i s bilgarkiyat narot. Az gi uvajavam, mnogo hubavi neshta sim nauchil ot tyah. No se sıjelavam zashto prosto samo pishete gluposti.28456